PDA

View Full Version : Kako napraviti site skin?

Nuvolari
18-06-2008, 19:09
Pozdrav,

jednom sam naletio na stranicu na kojoj si mogao izabrat boju, odn. izgled (skin) stranice. Postojala su tri linka (npr. black, blue, navy). Radilo se o CSS-u, ali nisam siguran kako, a više ne znam gdje sam na to naletio.

Ja razmišljam ovako: napravim tri stila style1 (default), style2, style3, ali onda bih trebao imati i tri index dokumenta, svaki sa svojim CSS fileom. To mi je malo prekomplicirano, jer kad nešto izmjenim na defaultnoj stranici, morao bih i na ostale dvije. Rješenje bi bilo preko iframe-a, gdje bi na radio include tog .html-a kojeg bi mijenjao, ali nisam baš neki fun iframe-a pa bi to pokušao izbjeć.

Zato pitam, dali netko zna kako bi to izveo pomoću CSS-a i HTML-a?

Hvala svima!

[NEMESIS]
18-06-2008, 19:16
To se da srediti preko if/then/else petlje u PHPu...
Napraviš jedan osnovni CSS file gdje ti je postavljeno sve što se ne mjenja. Napraviš još tri CSS filea gdje se samo mjenjaju oni elementi koje želiš mjenjati. Zatim napraviš drop down menu za izbor stila i ovisno koji stil je odabran, taj se dodatni CSS file loada. Tako bi ja to sredio...

BTW: To je po meni dosta loša ideja jer dizajn sitea je tu kako bi stvorio imidž o tvom siteu. Ukoliko imaš više različitih dizajneva, različiti korisnici će različito percipirati tvoj site...

tutorial
18-06-2008, 19:27
Samo da se nadovežem na ovo što je napisao [NEMESIS]. Postoji i mogućnost izrade takve stranice javascriptom. Ako se koristi javascript, onda se nakon klika na opciju select elementa aktivira funcija koja će promijeniti stil elementima stranice - to se može napraviti izravno koristeći "style" ili uklanjajući i dodavajući css klase (sve klase moraju, naravno, već postojati u .css datoteci). Uglavnom, rješenje nije zahtjevo, ali meni se sam "problem" ne sviđa.

108.d
20-06-2008, 17:46
Kao što je i NEMESIS napomenuo, najlakše je PHP-om, a realizirati možeš pomoću tekućih varijabli ili pomoću kukija