PDA

View Full Version : Bežični i optički miševi

Featon
06-12-2002, 16:30
Imate li ga??? Mislim na misa naravno; i to onog kraj kompa!! :D ;)

Kakva su vam iskustva s takvim misevima? Jesu ok? Funkcionalni? Jesu li bolji samo bezicni ili samo opticki, ili pak kombinirani, tj. bezicno-opticki?

Planiram kupit neki od njih...a ne znam kakav, koji.....:zbunj:

futuro
06-12-2002, 16:44
Originally posted by Featon
Imate li ga??? Mislim na misa naravno; i to onog kraj kompa!! :D ;)

Kakva su vam iskustva s takvim misevima? Jesu ok? Funkcionalni? Jesu li bolji samo bezicni ili samo opticki, ili pak kombinirani, tj. bezicno-opticki?

Planiram kupit neki od njih...a ne znam kakav, koji.....:zbunj:

imam optički s žicom i izvrstan je, ako misliš uzeti bežični, onda obavezno uzmi onaj koji radi na radio valove, a ne na infra-crvenu vezu...

spyder
06-12-2002, 16:49
Ja imam dobar stari miš s kuglicom, marke Genius, jer nemam para za gluposti poput optičkih ili bežičnih glodavaca :)

cyberphere
06-12-2002, 17:00
Ja imam Microsofta i Logitecha!! Microsoft mi je puno bolji i bolje leži u ruci jer je ergonomski

nikai
06-12-2002, 17:45
po meni ni bezicni ni opticki misevi nisu glupost. imam optickog misa i zadovoljan sam. imao sam i kombinaciju bezicnog misa i tipkovnice, ali nisam bio zadovoljan jer mi je dolazilo do mjesanja frenkvencija i tada su se dogadjale zanimljive stvari. :zub:
od te kombinacije mi je ostala bezicna tipkovnica ( ah divnog li osjecaja slobode ) i zicani opticki mis. ako se mene pita, opticki mis uvijek.
a ako se i pogleda cijena jednog logitec bezicnog oko 100 kn i kuglicnog oko 50 kn opticki je investicija koja se isplati.
sjeti se ovog posta kada ti se kuglica nakupi prasine :zub:

cyberphere
06-12-2002, 17:50
Dali imaš problema sa tipkovnicom u igricama?? Jer ja imam bežićnu tipkovnicu koju ne koristim jer mi kada u igrici ne mogu pritisnuti 2 gumba od jednom jer prekine npr. igram NFS i držim gas, a kad hoću skrenuti više ni jedan ni drugi gum ne rade

spyder
06-12-2002, 19:11
Originally posted by nikai
po meni ni bezicni ni opticki misevi nisu glupost. imam optickog misa i zadovoljan sam. imao sam i kombinaciju bezicnog misa i tipkovnice, ali nisam bio zadovoljan jer mi je dolazilo do mjesanja frenkvencija i tada su se dogadjale zanimljive stvari. :zub:
od te kombinacije mi je ostala bezicna tipkovnica ( ah divnog li osjecaja slobode ) i zicani opticki mis. ako se mene pita, opticki mis uvijek.
a ako se i pogleda cijena jednog logitec bezicnog oko 100 kn i kuglicnog oko 50 kn opticki je investicija koja se isplati.
sjeti se ovog posta kada ti se kuglica nakupi prasine :zub:

Moj miš s KUGLICOM star je 4 godine (koliko se već bavim računalima) i nije bilo nikakvih problema. Do dana današnjeg ako sam ga otvorio 2× (i to sam previše rekao) !!!

Očekujem od njega da radi još toliko ! :D

cyberphere
06-12-2002, 19:25
Originally posted by spyder
Moj miš s KUGLICOM star je 4 godine (koliko se već bavim računalima) i nije bilo nikakvih problema. Do dana današnjeg ako sam ga otvorio 2× (i to sam previše rekao) !!!

Očekujem od njega da radi još toliko ! :D

I onda će moći u muzej :D

tin
06-12-2002, 19:31
negdje sam vidio bezicni da kosta 100 ili 200 kn.. samo kako radi, to ne znam.. :)

a ja inache imam neki opticki, najobicniji, glavno da radi svoje :-)

lista155
06-12-2002, 22:23
...samo nemoj a4 bežični miš...pije baterije ko lud

nikai
07-12-2002, 12:35
Originally posted by cyberphere
Dali imaš problema sa tipkovnicom u igricama?? Jer ja imam bežićnu tipkovnicu koju ne koristim jer mi kada u igrici ne mogu pritisnuti 2 gumba od jednom jer prekine npr. igram NFS i držim gas, a kad hoću skrenuti više ni jedan ni drugi gum ne rade

imam labtechovu tipkovnicu i nisam imao takvih problema, cak sam i zadovoljan s duzinom trajanja baterije. trajale su nekih 8 - 9 mj.
svaka cast. mene je osobno najvise smetalo kada sam radio ili jos gore igrao nesto pa sam lovio i misa i podlogu po cijelom stolu

negdje sam vidio bezicni da kosta 100 ili 200 kn.. samo kako radi, to ne znam..

imam logitech b69 opticki kostao me 90- tak kn i zadovoljan sam.
tj jos nisam imao problema. imao sam na testu i geniusa opt. kod njega mi je smetalo sto je povremeno trzao.

ZoNi
07-12-2002, 14:06
ja imam Logitech bezzicni, ne-opticki mis... kupio sam ga pre nekoliko meseci, i sad se nikada ne vracam na miseve sa repom ;)

opticki mis? nije to lose, samo nisam siguran da vredi toliko para...

moj predlog: bezzicni mis; a ako imas dovoljno novca: bezzicni+opticki!

višnja
08-12-2002, 00:46
Ja imam Trust AMI 250 SX bežični i optički miš. Inače je miš super, osim što ima jednu ogromnu manu: kad se isprazne baterije, pointer na ekranu poludi i onda treba izvoditi triper-kombinacije da bi ga se dotjeralo u red. To je uvijek tako ako ja ne skužim da mi lampica treperi za znak da treba ubosti rep za punjenje i onda se pointer počne trzati.... Par puta sam morala restartati komp, ludilo. Ne znam zašto je to tako, očito miš nije bog zna kaj, iako nije bio jeftin. Da nema toga, bila bih presretna i sigurna sam da ima puno sretnih korisnika bežičnih miševa. Ja više ne mogu ići natrag na repatog miša jer mi ide na živce kad mi rep zapinje po stolu oko tastaturnih nožica, monitora i zvučnika.

futuro
08-12-2002, 01:38
moj miš je Trust 250s... optički, ali s žicom tako da sam si nabavio bungee koji drži žicu miša u zraku i time olakšava kretanje miša jer mu žica ne zapinje po stolu... stvarno korisna stvarcica....

gik
02-01-2003, 22:20
ja imam optički,lodžitek b69 i stalno imam problema s njim.konkretno,trza i baca kursor po ekranu.skinuo sam drajvere s neta al ne pomažu.jel neko zna razlog?

WPower
02-01-2003, 23:26
---------------------------------------
ja imam optički,lodžitek b69 i stalno imam problema s njim.konkretno,trza i baca kursor po ekranu.skinuo sam drajvere s neta al ne pomažu.jel neko zna razlog?

Mozda nevelja mis pokvario se desava se to cesto s tim optickim
Najbolje ti je uzmi onaj s kuglicom to je zakon
Jedino sto moras je nekad ocistit one valjke i nista vise
Oni sigurno rade

futuro
02-01-2003, 23:58
Originally posted by Miniweb
Najbolje ti je uzmi onaj s kuglicom to je zakon
Jedino sto moras je nekad ocistit one valjke i nista vise
Oni sigurno rade

ništa nije sigurno... a onaj koji kaže da je miš s kuglicom "zakon", očito još nije probao optički miš....

lampa
03-01-2003, 06:31
Mozda ce izgledati smijesno ali ja zicu zaljepim izolirkom za stol i problema nema :)

cybermaster
03-01-2003, 10:07
Ja imam optiki Genius sa zicom,a onaj stadnardni sa kuglicom mi je bio 20 dana..

WPower
03-01-2003, 10:08

Probo sam naravno da sam probo
al neznam il se ne mogu naviknut na njega il vise volim da osjetim onu kuglicu kako se okrece
A kursor nikad ne poludi

cyberphere
03-01-2003, 12:57
Ta kuglica sama ima pol kile!! Dok moj sa baterijama je još uvijek lakši nego onaj obični Geniusov miš sa kuglicom

ilija
03-01-2003, 18:08
Originally posted by višnja
Ja više ne mogu ići natrag na repatog miša jer mi ide na živce kad mi rep zapinje po stolu oko tastaturnih nožica, monitora i zvučnika.
Zašto meni ne zapinje?:D

cyberphere
03-01-2003, 23:18
Originally posted by ilija
Zašto meni ne zapinje?:D

To ti je kad si se navikao ili imaš veliki stol! Ja isto ne mogu više raditi sa mišem sa žicom jer me užasno živcira zapinjanje po stolu! Čak si mislim kupiti i bežičnu tipkovnicu

ZoNi
03-01-2003, 23:57
Ta kuglica sama ima pol kile!! Dok moj sa baterijama je još uvijek lakši nego onaj obični Geniusov miš sa kuglicom

:rolleyes: :eek: :krele:

zweistein
04-01-2003, 08:55
Čak si mislim kupiti i bežičnu tipkovnicu

Ako budes kupovao, kupi DOBRU bezicnu tipkovnicu (ne one jeftine shitove), jer ja sam imao vrlo negativnih iskustava sa jednom... Al ako upecas pravu, cuo sam da je zakon!

HB tim
04-01-2003, 09:33
Originally posted by Miniweb

Probo sam naravno da sam probo
al neznam il se ne mogu naviknut na njega il vise volim da osjetim onu kuglicu kako se okrece
A kursor nikad ne poludi

Kursor nikad ne poludi jer ga ne možeš pomaknuti!

ilija
04-01-2003, 10:13
To ti je kad si se navikao ili imaš veliki stol! Ja isto ne mogu više raditi sa mišem sa žicom jer me užasno živcira zapinjanje po stolu! Čak si mislim kupiti i bežičnu tipkovnicu
Bit će da imam veliki stol...

cybermaster
04-01-2003, 10:41
Čak si mislim kupiti i bežičnu tipkovnicu

Jesi razmisljao o bezicnim zvucnicima...?:D

cyberphere
04-01-2003, 11:43
Originally posted by zweistein
Ako budes kupovao, kupi DOBRU bezicnu tipkovnicu (ne one jeftine shitove), jer ja sam imao vrlo negativnih iskustava sa jednom... Al ako upecas pravu, cuo sam da je zakon!

Normalno da ću si kupiti bolju jer imam doma na infracrveno i radio sam n njom 3 dana i od tad je u ormaru! Jedino što nigigdje našao ni Logitechovu ni Microsoftovu tipkovnicu da se kupuju odvojeno nego samo sa mišem

Originally posted by cybermaster
Jesi razmisljao o bezicnim zvucnicima...?:D

Nisam jer imam liniju a i malu sobu ali imam bežične slušalice!