PDA

View Full Version : Kako prilagoditi veličinu IFRAME elementa prema sadržaju?

haf
27-11-2002, 15:23
Imam problem sa iframe-om.
Imam glavnu "index.html" stranicu i stranicu "novosti.html" koju ucitavam u iframe-u na index stranici.
Stvar je u tome sto neznam kako da natjeram iframe bude maximalan. Tj. da se izduzuje ovisno o tome koliko ima teksta u stranici "novosti.html"

I jos jedna stvar....
Ako hocu nekome dati adrsu stranice....
npr. www.brunkovac.com/novosti.html sranje je u tome sto on ucita samo tu stranicu bez vanjskog kostura(index.html) kako da i to ispravim. ?!?!?!?

Konkretan problem nalazi se na www.brunkovac.com/test

othello
27-11-2002, 16:13
Zašto radiš sa frame-ovima? Zašto ne radiš sa <table>?

kezo
27-11-2002, 18:27
ne kužim uopće kako možeš uspoređivati table sa iframe tagom

haf
27-11-2002, 19:27
kak mogu ucitati html stranicu u table?

spyder
27-11-2002, 19:49
Zbilja ne vidim razlog zašto koristiš frame na stranicama, totalno beskorisno u ovom slučaju !!!

Kongi
28-11-2002, 05:18
apsolutno se slazem da je iframe ovdje nepotreban. Jedna tablica bi rijesila sve tvoje problema.

iframe nemozes rasirivati po tekstu, isto kao sto mu nemozes namjestiti z index (allways on top je).

Sad,imas jos jedan mali bad kod iframea, a taj je da ti npr google nece indeksirati sadrzaj te stranice, sto ces osjetiti an broju posjetitelja.

I jos nesto. Ovo nije tema za programiranje

haf
28-11-2002, 11:14
ispricavam se ako je kriva tema ali nisam znao gdje da postam.

Stvar sa tim mojim iframeom je ta du u taj iframe ucitavam sve stranice sa sajta. konkretno pogledajte na www.brunkovac.com

Kako da rijesim taj problem iframea???
Jel mogu nekako drugacije ucitavati stranicu u taj dio gdje mi je trenutno iframe????

futuro
28-11-2002, 13:27
možeš napraviti s običnim frameovima, ali ti preporučujem da se u potpunosti riješiš bilokakvih frameova jer na ovakvoj stranici stvarno nemaju smisla...

Kongi
28-11-2002, 13:33
Originally posted by haf
ispricavam se ako je kriva tema ali nisam znao gdje da postam.

Stvar sa tim mojim iframeom je ta du u taj iframe ucitavam sve stranice sa sajta. konkretno pogledajte na www.brunkovac.com

Kako da rijesim taj problem iframea???
Jel mogu nekako drugacije ucitavati stranicu u taj dio gdje mi je trenutno iframe????

Zasto jednostavno ne napravis cijeli site kao seriju HTML dokumenata kada vec ne znas PHP ili neki slican jezik?

Mislim, ja osobno koristim te framove stavrno sam o u extremnim situacijama. Kada zelim obvlajti nevidljivu komunikaciju sa serverom za pribavljanje/spremanje podataka.

Ne volim ih jer trazilice ne indeksiraju niti slova sadrzaja u tim dokumentima, te izgledaju vrlo "nezgrapno".

Imas tablice, sluzi se njima :)

haf
28-11-2002, 14:16
Pa neznam kako da rijesim sajt bez tog frejma.....
Na sajtu trenutno imam oko 50 html fajlova koje klikom na link se otvaraju unutar tog frejma. To je moj jedini problem.
Kazes da je taj frame nepotrebam, pa kako da to rijesim na neki drugi nacin?!?!?!?

Ovom frejmu sam dao ime content i svaki link na koji kliknem (i kosturu index.asp ili unutar neke druge stranice) ide na target="content".

Pa nemislite valjda da bi na svaku stranicu (za sada njih 50) trebao staviti i vanjski kostur i onda ako napravim neku promjenu na index.asp datoteci da to ako hocu da se vidi na svakoj stranici preprevljat svih 50 ?!?!?

Daj nemojte me zezat

Hule_1
28-11-2002, 15:19
Mozes sve odraditi sa include... samo includujes lijevi meni na sve stranice.. ides include nekog fila u kojem se nalazi meni i tako kada promijenis taj file promjene su vidljive na 50, 500, 5000 stranica... bilo je rijeci o php includu i webmajstori newsletteru! pogledaj