PDA

View Full Version : Zamjena rama

WPower
25-11-2002, 11:00
Imali stranica koja slikovito objasnjava zamjenu RAM memorije

futuro
25-11-2002, 11:22
ne znam da li ima neka stranica s slikama o izmjeni RAM-a ali možda ti mogu pomoći. RAM se nalazi na matičnoj ploči okomito utaknut, učvršćen s obje strane držačima bijele (najčešće) boje. Istovremeno pritisni držače i stisni ih prema van. Držači bi trebali osloboditi RAM. Primi RAM i izvadi ga van. Nastoj ne dodirivati kontakte na dnu, a preporučujem ti i da se riješiš viška elektriciteta koji se može nalaziti u tvom tijelu tako da se uzemljiš na npr. radijatoru ili sl. Na isti način primi novi modul RAM-a i utakni ga unutra. Obrati pozornost na raspored kontakata na dnu modula kako ne bi na silu gurao RAM u utor na krivu stranu. Ne moraš se brinuti da ćeš ga krivo ugurnuti jer ako modul sjedne u utor bez previše upotrebljene sile, onda je sve u redu. Sada još samo zakopčaj modul držačima sastrane i to je to.

WPower
25-11-2002, 15:57
Da li treba jos kakav softwer kada nadopunis ram memoriju
Kako ce to komp prepoznati

WPower
25-11-2002, 16:06
Joj zaboravi ovo
1.Na maticnoj imaju tri utora u jednom je ram memorija od 128 mb
a ja hocu da stavim jos 128 jel tih 128 stavljam u drugi utor ili...

2.Kako mislis uzemljiti ram memeriju

futuro
25-11-2002, 17:03
Originally posted by Miniweb
Da li treba jos kakav softwer kada nadopunis ram memoriju
Kako ce to komp prepoznati

ne trebaš nikakav software, računalo će samo prepoznati novu memoriju

futuro
25-11-2002, 17:06
Joj zaboravi ovo
1.Na maticnoj imaju tri utora u jednom je ram memorija od 128 mb
a ja hocu da stavim jos 128 jel tih 128 stavljam u drugi utor ili...
2.Kako mislis uzemljiti ram memeriju

1. naravno, stavi memoriju u utor do postojeće memorije (pretpostavljam u srednji utor)
2. ne trebaš uzemljiti memoriju već osloboditi svoje tijelo viška elektriciteta (ovo je samo predostrožnost) tako što ćeš dotaknuti (prstom) neki metal koji ide u zemlju (npr. radijator)

spyder
25-11-2002, 17:30
Originally posted by futuro
2. ne trebaš uzemljiti memoriju već osloboditi svoje tijelo viška elektriciteta (ovo je samo predostrožnost) tako što ćeš dotaknuti (prstom) neki metal koji ide u zemlju (npr. radijator)

Iako nije nužno, no preporučljivo je !!!

futuro
25-11-2002, 23:53
Originally posted by spyder
Iako nije nužno, no preporučljivo je !!!

svakako je preporučljivo, bolje poduzeti sve mjere predostrožnosti koliko god one glupo izgledale, nego kasnije kukat nad svojom sudbinom (u ovom slučaju sudbinom RAMa)

WPower
26-11-2002, 14:41
Velika hvala futuro. :D Ustedio si mi 100 Kn
:Z

futuro
26-11-2002, 15:07
Velika hvala futuro. :D Ustedio si mi 100 Kn
:Z

no frx, zato sam ovdje...