PDA

View Full Version : visual basic

WPower
21-11-2002, 21:23
Znal itko na kojoj stranici mogu naci visual basic samo da ga probam
Googlo sam i googlo i naso sam svasta ali program nisam

spyder
21-11-2002, 21:38
Nabavi si Visual Studio 6.0 s njime dobiš Visual Basic uz ostale programske jezika kao npr. Visual C++, Visual J++ ...

tin
22-11-2002, 09:36
imam jedan program, dal ga mogu nekak otvorit i pogledat "source" ?

spyder
22-11-2002, 11:05
Ako imas već gotovu .exe datoteku nema šanse da vidiš source.

tin
22-11-2002, 12:01
Originally posted by spyder

šteta:)

ilija
22-11-2002, 13:48
Originally posted by tin
šteta:)
možda i postoji neki program koji će ti pročitati binarni kôd te datoteke :D

WPower
22-11-2002, 14:02
Imam visual studio ali u njemu su samo help datoteke
Nigdje nisam nasao program nikakav
Znas li gdje se krije

tin
22-11-2002, 14:06
Originally posted by ilija
možda i postoji neki program koji će ti pročitati binarni kôd te datoteke :D reci :)

bbsantic
22-11-2002, 14:45
Originally posted by spyder

Ovisi o kakvoj se datoteci radi. Sjećam se kad sam u danima svoje mladosti (koja još traje, ok?) kompajlirao program u C-u, i kad sam nakon toga u Nortonu (Commanderu, dobra stara vremena) pretraživao kupus od sadržaja u kompajliranoj .exe datoteci bilo je moguće naći neke pojmove koji su se skrivali u svom tom kupusu.

bbsantic
22-11-2002, 14:54
:fiju:
Zanemarite ovaj prošli odgovor, nema previše veze s pitanjem. Mislio sam ga editirat kad sam skužio da sam zeznuo, ali sad sam shvatio da je vrijeme editiranja ograničeno na pet minuta.

kruhek
22-11-2002, 20:11
najblize otvaranju koda je neki source hacker

imao ja prije nekoliko godina jedan program koji je otvarao exe i omogucio mijenja nekih svojstava, tipa imena menija, boja ovog onog ugl. one tehnikalije, od koda naravno nista

tin
22-11-2002, 21:27
Originally posted by kruhek

imao ja prije nekoliko godina jedan program koji je otvarao exe i omogucio mijenja nekih svojstava, tipa imena menija, boja ovog onog ugl. one tehnikalije, od koda naravno nista zapravo netreba mi kod jel ne znak sta cu s njim, nesto s cim bi mogo manipulirat .)

Zeljko
22-11-2002, 21:33
Originally posted by kruhek

imao ja prije nekoliko godina jedan program koji je otvarao exe i omogucio mijenja nekih svojstava, tipa imena menija, boja ovog onog ugl. one tehnikalije, od koda naravno nista

Ovo o cemu ti pricas zove se Resource Hacker, ali to nema bas veze sa pitanjem u ovom topicu, jer njega zanima kako procitati source code iz exe fajla..