PDA

View Full Version : Web Shop - kartično plaćanje - inozemstvo

luigi7up
24-01-2008, 12:14
Bok, svima.
Znam da riskiram da me svi ispljujete sa onom "trebao si potražiti po forumu jer je već bilo riječi o tome...", ali vas molim na razumijevanje. Imam puno pitanja na ovu temu...

Dakle, web shop prodaje artikle koji koštaju 90ak kn. Za sada radi plaćanjem OPĆOM UPLATNICOM i POUZEĆEM i samim time je ograničeno plaćanje samo na Hrvatsku.

Mi bismo se htjeli proširiti na tržište ex. Yu.

Kartično plaćanje, čini nam se, jedna je opcija.
Druga opcija bi bila da nam ljudi u inozemstvu plaćaju na devizni račun preko SWIFTA. Je li tako?

Kako se radi o malom prometu ne isplati nam se plaćanje payment gatewaya fiksno već samo po proviziji. Koje opcije bi nam preporučili. OUROBOROS, T-COM...?

Također nas zanima da li se stvari mijenjaju u računovodstvenom smislu s obzirom da uplate stižu izvana.

Što je sa carinjenjem?
Pitali smo u pošti i rekli da bismo slali majice kojima je prodajna vrijednost 80-90kn. Rekli su nam da carina na tako male iznose neće reagirati i vršiti skupi proces carinjenja i špdicije, ali i može?!?!? Što im to znači i može? Recimo, kada bismo slali u pismu na kojem nije naznačeno da se radi o "izvozu" već o privatnoj pošiljci tada sigurno ne bismo imali problema sa carinom...

Da skratim: Web shop prodaje majice u inozemstvo.
Kako najjeftinije riješiti taj problem? SWIFT i devizni? Kartično plačanje? Nešto treće?

Hvala
Luka

Ibiza
24-01-2008, 15:27
ko će ti platiti swiftom kad je višestruko skuplji od samog proizvoda?!

Zaboravi na t-com ourboros i ostale domaće lihvare! Koristi 2checkout.com, sve upute imaš tamo, a stvar je tvog knjigovođe da to ispravno proknjiži.

ZAšto te zanima carina kad šalješ, pa ne ovisi o tebi ni Hrvatskoj već zemlji u koju šalješ i uglavnom se neće naplačivat.

luigi7up
24-01-2008, 17:04
ZAšto te zanima carina kad šalješ, pa ne ovisi o tebi ni Hrvatskoj već zemlji u koju šalješ i uglavnom se neće naplačivat.
Zanima me carina jer nam se može dogoditi da nam kupcu nalate proces carinjenja. Carinska deklaracija, špedicija u širem smislu riječi. Time bi u startu oderali kupca za 150 > kn.

Pogledat ću 2checkout.com

Thnx
Luka

Ibiza
24-01-2008, 17:19
Još nisam vidio shop koji brine o tome hoće li kupac platiti carinu. Ako išta ima to onda bude zvjezdica negdje i sitnim slovima u dnu stranice pojašnjenje da ovisno o lokalnim propisima možete podlijegati carini.
Kod nas se do 300 kn ne plaća. Ali budući da ne znaš količinu možeš staviti tako...

tsereg
24-01-2008, 19:06
Ozbiljno? Ne plaća se do 300 kn? Recimo da ja kupim muzički CD na Amazonu za manje od 300 kn, ne bi mi naplatili carinu?

Ibiza
24-01-2008, 19:57
ne bi, dobivao sam već CD-ove, a i razne druge sitnice sa ebaya ;)
Ali ako nema priloženog računa carinik može procijeniti da vrijedi više i naplatiti.

luigi7up
03-02-2008, 10:04
Ibiza,
hvala za savjet vezano uz 2checOut. Zaista su najpovoljniji.
Zanima me samo da li mogu stvaviti svoj privatni račun tako da online uplate stižu na moj devizni ili mora biti račun od firme?

Hvala

luigi7up
03-02-2008, 10:11
Nisam baš upućen u vanjsku trgovinu i izvoz, no ako se radi o ivozu vrijednijih stvari netko mora odraditi špediciju, a ona košta. U pošti su me prvo bili isprepadali da sve što firma šalje u inozemstvo ide prvo na špediciju koja košta 150kn >. Ako bi kupcu naplatili to imao bih točno 0 kupaca, zar ne? Kasnije sam na drugoj pošti saznao da ovako jeftine artikle uopće ne carine i da dostava u Bih ili Slo dođe 40ak kn.
Moja ideja je: 2checkOut uplate -> slanje poštom i proizvod ne bi trebao biti skuplji kupcu od tih 40 kn dostave!?
Ponavljam pitanje iz prvog posta: račun za prijenos novca sa 2checkOut- ovog računa može biti privatni ili mora biti firmim?

Hvala