PDA

View Full Version : Jedan savjet.. u vezi e-trgovine i paypala

NikolaM
23-01-2008, 22:37
Neznam jel ovo baš za ovu rubriku ili neku drugu rubriku ovog foruma..

Dakle amaterski se bavim fotografijom, htio bi prodavati fotografije u većem formatu putem svoje vlastite web stranice.

Imam već od prije otvoren Paypal (sjedište u Sloveniji) preko kojeg obično kupujem stvari.
E sad me zanima savjet kako napraviti prodaju putem interneta na recimo ovaj način..
1. odem fotografirati neki dogadjaj
2. slike stavim odmah na web
3. netko želi kupiti tu sliku i mora uplatiti donaciju na paypal (amo reć za ukupno 10 slika, 20 eura)
4. te da prilikom doniranja dobije na mail neki password, kojim može pristupiti tom dijelu web stranice di se originalne (veći format, kvalitetniji) slike nalaze koje može skinuti.

Dakle, takav neki postupak. Znam, prekomplicirano je.. možda i previše tražim.. ali postoji li kakva PHP/ASP (ASP radije) skripta koja to radi i gdje se može skinuti? Ima li tko od vas već napravljenu skriptu?

Ako imate i neke druge savjete/mogućnosti u vezi ovoga kako bi mogao napraviti prodaju svojih slika, slobodno me savjetujte.

Eto.. to bi bilo to.

Pozdrav,
Nikola

ram
24-01-2008, 00:49
Najjednostavnije zaštititi folder htaccessom. Googlaj nešto tipa "password protect htaccess"

Sljaker
24-01-2008, 02:13
Naravno da postoje takve aplikacije.
Međutim, pretpostavljam da si mislio na besplatne?

tsereg
24-01-2008, 08:56
Pa, prouči kako to imaju riješeni on-line dućani slika.
Npr.: www.gettyimages.com.