PDA

View Full Version : .mdb - Online

msbj
07-01-2008, 23:52
Pozdrav svima,

neki dan malo ubijamo dosadu i padne prijedlog da napravimo online šifranik bolesti, prema MKB-10 klasifikaciji bolesti. E sad... napravili smo bazu podataka (mdb), sa oko 12000 unosa (id, šifra, grupa, naziv, latinski naziv) i sada je problem to sve spojiti sa jednom funkcionalnom PHP/HTML stranicom, koja bi imala opciju za pretraživanje te baze.

Probao sam pomoću onih wizarda u Accessu, generirao html stranicu na kojoj lijepo prikaže bazu - samo problem je što nema opcije za pretragu. :/

Ima tko kakvu ideju kako to najbezbolnije i jednostavnije riješiti? Možda konvertirati bazu u neki drugi format ili nešto... Tnx.

junior
08-01-2008, 02:10
PHP & Access baza ti baš nije najsretnija kombinacija. Ili konvertiraj bazu u mysql, ili php zamijeni asp-om...

hudo
08-01-2008, 09:00
Posto je evidentno da nemas nekog iskustva sa web programiranjem, ako ne zelis zaprljati ruke sa asp-om ili php-om najbolje da nadzes neki generaton koda ili aplikaciju koja ce taj posao napraviti za tebe (nadajmo se zadovoljavajuce). Posto mi svi tu takve stvari radimo rucno, sumnjam da ce neko znati za takvu aplikaciju...

msbj
08-01-2008, 14:39
Ne, nije stvar u tome što nemam iskustva sa web programiranjem, već naprosto želim znati ako možda postoji neka lakša varijanta, da ne moramo ručno pisati ;)

Bazu ću konvertirati u mysql, importirati na server i povezati ih ručno... Tnx.

junior
09-01-2008, 11:58
Ako imaš znanja koje ti je potrebno (prvi post ti ne govori u prilog) onda ti je najlakša i najjeftinija varijanta da sam napišeš ono što ti je potrebno. Ako nemaš znanje, sumnjam da ne znaš nikog tko ti može pomoći, uostalom, i ovdje na forumu iz starih postova možeš naučiti većinu onog što ti treba.
Tvoj problem koliko vidim nije toliko kompleksan (svega nekoliko query-a)
Dakle, ako imaš volje, preporučujem da počneš učiti.
Ovo je prava stvar za početak ;)

msbj
09-01-2008, 14:20
Imamo osobu u uredništvu koja je zadužena za programiranje (točnije MYSQL, PHP i ASP), ostalo znam i ja - ali trenutno je prezaposlena vlastitim obvezama. Jednostavna php skripta za pretragu baze i ne zahtjeva neko izrazito napredno 'znanje', kao što i sam kažeš... tako da sam ju sklepao za nekih sat i pol.

Sjećam se da je prije bio neki program, sličan FrontPageu - samo što je služio za generiranje php stranica sql baze. CodeStudio ili tako nešto... Mislio sam možda ima nešto jednostavnije/brže, pa da si uštedim pisanje i traženje :)