View Full Version : Forum
Kak se zove ovaj Forum i gdje se moze skinuti???:D
Ovaj forum nije besplatan, tj. moras pljunuti nesto para ako ga zelis koristiti, kužiš ? Inače ovaj forum možeš kupiti na www.vbulletin.com
Možeš naći na nekim crack siteovima, ne želim ih sada navoditi, jer znam koja su pravila na ovom forumu.
Eh da NE preporučam ti da ga koristiš takvog ilegalnog jer su određeni ljudi već imali problema s time (više njih !)
Stoga ne igraj se vatrom, rađe nađi neki free, npr. preporučam ti phpBB2 kojeg možeš skinuti na www.phpbb.com, jednako je dobar kao i ovaj vBulletin, a u nekim stvarima čak i bolji.
Pozdrav
e sada da li je bolji... neka druga diskusija...
preporuka: koristi phpbb ako imas mysql, ako nemas yabb
Ahem.. :)
Postoji i YaBBSE koji isto tako koristi PHP+MySQL (a ako se ne varam, napravljen je i prijevod na hrvatski).
A sam YaBB je rađen u perlu, malo ga je kompliciranije instalirati, ali ako se točno slijede uputstva nema problema..
P.S. Još bih napomenuo da za oba (YaBB i YaBBSE) postoji mnoštvo modova (besplatnih) koji proširuju osnovne funkcije foruma, kao i mnoštvo templateova..
Adrese?!
YaBBSE (http://www.yabb.info/index.php)
YaBB (http://www.yabbforum.com/)
Originally posted by sh00le
Ahem.. :)
Postoji i YaBBSE koji isto tako koristi PHP+MySQL (a ako se ne varam, napravljen je i prijevod na hrvatski).
A sam YaBB je rađen u perlu, malo ga je kompliciranije instalirati, ali ako se točno slijede uputstva nema problema..
P.S. Još bih napomenuo da za oba (YaBB i YaBBSE) postoji mnoštvo modova (besplatnih) koji proširuju osnovne funkcije foruma, kao i mnoštvo templateova..
Khm, hehe... vidi tko piše... :)
Da, što se prijevoda dotikavle, možda si trebao spomenuti tko je napisao prijevod za YaBB, a s time si olakšao meni prijevod za YabBBSE ;)
Da, što se dodataka tiče, stvarno fenomenalnih modova ima, primjerak je na svizac sajtu (http://svizac.gamer.hr/yabbse/) koji je sređen samo za rezoluciju 800x600, bio sam toliko promjenio sajt da su članovi skoro napravili linč na webmastera zbog promjena ;)
Originalne instalacije imate na gore navedenim adresama (post by sh00le), pa možete provjeriti u što se YaBBSE može pretvoriti, slobodnim mišljenjem u kompletan portal.
Opet sve zavisi od webmasterovog iskustva sa PHPom, što i kako zna isprogramirati, tj, promjeniti pojedine skripte ako ih ne nađe već isprogramirane na originalnim stranicama.
Originally posted by Hule_1
e sada da li je bolji... neka druga diskusija...
preporuka: koristi phpbb ako imas mysql, ako nemas yabb
Istina, da nemam MySQL na serveru za sada instaliran, pa cu biti prisiljen korisiti YABB. Taj MySQL me za sve zajebava...a da ga imam pojma bas upotrebljavati, nemam...ali volio bih nauciti...
I ja sam preveo Yabb onaj 1.1!
Ne znam za tebe, ali ja sam dobio ponudu od ekipe sa YaBBa da im napravim hrvatski prijevod za YaBB Gold 1 SP 1.1, na osnovu mojeg prijevoda za 1 Gold verziju (za koju su napisali croatina, a ne croatia.. :) Ili Croatian.. :)
A koliko sam vidio preko nekoliko ljudi je ukralo moj prijevod i zatim ga "prevelo" ne neke druge srodne jezike..
Mislim da ti nisi jedan od njih, ali nikad se ne zna.. :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.