View Full Version : CSS problem #2
retro_One
17-11-2002, 15:18
hm...kako napraviti da se class koji se primjeni na neki text primjeni i na linkove u textu...a da se ne mora ici od linka do linka nego da se to automatski napravi???
u svom .css fileu moras definirati sljedeće:
a.menu:link
{
FONT-FAMILY: Verdana;
FONT-SIZE: 11px;
COLOR: #FFFFFF;
TEXT-DECORATION: none;
}
a.menu:visited
{
}
a.menu:hover
{
COLOR: #000000;
TEXT-DECORATION: underline;
}
I sada ovo je tvoj link, i u njega dodaj class="menu"
<a class="menu" href="http://www.iskon.hr">IskonInternet</a>
Eto, nadam se da sam pomogao !
retro_One
17-11-2002, 16:57
a jel moze ikako da se ne mora class dodavati rucno u svaki link znaci da kad ja specificriam odredjeni class za neki text da ga onda on primjeni i na linkove bez da to rucno radim???
arahnophobia
17-11-2002, 18:14
Ako želiš isti isti class za sve linkove u jednom doumentu, onda stavi gore navedeni CSS između <head> i </head>
cybermaster
17-11-2002, 18:15
Originally posted by retro_One
a jel moze ikako da se ne mora class dodavati rucno u svaki link znaci da kad ja specificriam odredjeni class za neki text da ga onda on primjeni i na linkove bez da to rucno radim???
kako ce on znati koji ti class zelis?!:zbunj:
Originally posted by retro_One
Pa ako zelis da su ti svi linkovi na siteu isti navedi ovo u svojoj .css datoteci i onda nemoras dodavati nikakve classove.
a:link
{
}
a:visited
{
}
a:hover
{
COLOR: #000000;
TEXT-DECORATION: underline;
}
Eto.
retro_One
18-11-2002, 09:25
hm...izgleda da nisam dobro objasnio...ovo je primjer...class je definiran u vanjskom fajlu koji je linkan
<div class="nekiClass">
Neki text bla bla <a href="www.webmajstori.net">webmajstori</a> neki text bla bla
</div>
neznam dal je sad potpuno tocno napaisana sintaksa...al whatever. Problem je sad u tome da mi text preuzme sve sto sam specificirao...ali link mi ostane u defaultnoj plavoj boji i osim fonta i velicine nista se ne mjenja....jel se moze to ikako napraviti bez da moram class dodavati u svaki link posebno???
Pa kaj si ti corav daj pogledaj dva posta prije (ono kaj sam ja napisao)
S onim classom kaj si ga stavio u div tag on ti sluzi samo za tekst, ali ne i linkove, nema drugog nego stavljati kod svakog class=""
... a ako smijem pitati zašto ne želiš kod svakog linka definirati class ???
retro_One
18-11-2002, 11:34
zato jer mi se neda ucit regular expressionse :)
mislim da možeš onako dedfinirati klasu u div tagu, + što moraš imati definirano a {bojalinka, tekstdedcoration itd...} i a:hover{bojalinka, tekstdecoration}
Tako će ti preuzeti formate fontova iz diva, a boje slova iz opće definicije stila za <a> tag
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.