nitko
02-01-2008, 18:00
Pišem CMS, i sada sam si zamislio u glavi to tako da odvojim sve na jezgru i module.
Jezgra bi samo se brinula za višejezičnost, template i dodavanje modula.
Moduli bi bili ostatak, znači CMS bez iti jednog modula bi bio "ćelav" :)
Razmišljao sam kako bi to izveo. Recimo da je jedan modul "novosti".
On bi kao naknadno instaliran (dodan) modul trebao imati pristupa svemu šta je njemu potrebno, te bi se trebao moći implentirati u bilo koji dio koda da bi mogao imati potpunu kontrolu.
Sada sam razmišljao, kako to izvesti..
Na pamet mi je jedino bila pala ideja, da pokrenem funkciju npr checkModules() u svakom file-u koja bi provjeravala pomoću baze zahtjeva li neki modul inkludanje u tu određenu datoteku, te ukoliko treba, da se taj modul inkluda.
Zanima me, ako je neko radio već nešto slično, iskustva ? Drukčiji način ? Da se ne zeznem u startu odma.
Jezgra bi samo se brinula za višejezičnost, template i dodavanje modula.
Moduli bi bili ostatak, znači CMS bez iti jednog modula bi bio "ćelav" :)
Razmišljao sam kako bi to izveo. Recimo da je jedan modul "novosti".
On bi kao naknadno instaliran (dodan) modul trebao imati pristupa svemu šta je njemu potrebno, te bi se trebao moći implentirati u bilo koji dio koda da bi mogao imati potpunu kontrolu.
Sada sam razmišljao, kako to izvesti..
Na pamet mi je jedino bila pala ideja, da pokrenem funkciju npr checkModules() u svakom file-u koja bi provjeravala pomoću baze zahtjeva li neki modul inkludanje u tu određenu datoteku, te ukoliko treba, da se taj modul inkluda.
Zanima me, ako je neko radio već nešto slično, iskustva ? Drukčiji način ? Da se ne zeznem u startu odma.