PDA

View Full Version : Xupiter

bbsantic
15-11-2002, 02:22
:grrrr:
Evo, upravo sam uklonio iritantni parazit Xupiter koji se samostalno&svojevoljno instalirao na moj kompjuter i odlučio svoju web stranicu staviti za homepage i svako sat vremena otvarati poneki pop-up prozor po svojoj želji. Zna li netko adresu autora ovog programa da im pošaljem Bin Ladena?

:ljuca: :band: :kalashnik

amin
15-11-2002, 07:44
daj nam reci kako si ga uklonio jer i ja imam isti malo sam ga sredio al se opet povremeno javi

višnja
15-11-2002, 17:25
Radije reci kako si se njime zarazio da se i meni ne dogodi :-)

zweistein
15-11-2002, 19:38
E da, pricaj kako si se zarazio... Jos mi samo to treba na kompu :p.

Zeljko
16-11-2002, 06:13
A new "drive-by downloader" has come onto the scene recently. Xupiter.com's browser toolbar has been finding its way onto the computers of countless people via activex installation, and people all over the net have been running around in circles trying to figure out what to do with it. There is an enormous thread at the message boards about this which nearly broke the record for replies to a single topic, and smashed the record for page views with nearly 7,000 hits.

http://www.spywareinfo.com/yabbse/index.php?board=3;action=display;threadid=1066;sta rt=0

bbsantic
21-11-2002, 20:23
Kako sam se zarazio i kako sam se odrazio :) ?

Ne znam gdje sam se točno zarazio, ali očito negdje lutajući po internetu. Xupiter se izgleda sam neprimjetno instalira, ali je vrlo primjetan jednom kad to učini. U IE dobijete još jedan xupiterov tool bar, početna stranica vam postane xupiter.com a svako nekoliko otvaraju se pop-up prozori. Bezopasno ali vrlo iritantno. Više o Xupiteru (informaciju da je parazit, kako se pojavljuje i kako ga otklonit) sam našao na http://and.doxdesk.com/parasite/Xupiter.html (stranici koja u trenutku dok ovo pišem nije dostupna iz meni nepoznatog razloga) Tu je opisano kako ukloniti xupiter u potpunosti pa se onda neće pojavljivati ponovno ako slučajno ne odete na zaražene web stranice.

futuro
22-11-2002, 00:15
meni se u zadnje vrijeme otvara prozor WhenU.com prozor s sadržajem vezanim uz neku riječ koja se nalazi na stranicu koju pregledavam...npr. odem na cjenik hgspota i on mi otvori popup s textom

Buy 1 Epson Cartridge Get 1 Free
Buy online 1 Epson cartridge get 1 free. Use the search box to find the specific Ink or Toner cartridge for your printer.

SLASH Your Toner Costs Up To 90% - Guaranteed!
Save up to 90% with ReChargX refill-it-yourself toner kits. If you can pump your own gas you can refill your toner cartridges in 5 minutes! As reviewed in Computer Shopper and Investor's Business Daily! Completely Guaranteed!

Save Up To 80% On Inkjet Cartridges! Satisfaction
MyInks saves you up to 80% off discount office store prices on quality inkjet printer supplies. Fast everyday shipping is free on orders over $50 to the US and Canada. Service rated 5-star by Yahoo! MyInks, The Online Inkjet Superstore. Try us now!

otkuda mi to i kako da se toga riješim???

bbsantic
22-11-2002, 00:40
Dakle, otišao sam provjerit je li Futuro zeza ili ozbiljno pita, i dogodilo mi se nešto još čudnije, poruka:

A script on this page is causing Internet Explorer to run slowly. If it continues to run, your computer may become unresponsive.

Do you want to abort the script?

Radi li se o pravoj informaciji?

(Meni se nije otvorio ni jedan prozor)

Zeljko
22-11-2002, 03:01
To vas Bog kaznjava sto koristite IE :))

(sala)

amin
22-11-2002, 07:43
Originally posted by futuro
meni se u zadnje vrijeme otvara prozor WhenU.com prozor s sadržajem vezanim uz neku riječ koja se nalazi na stranicu koju pregledavam...npr. odem na cjenik hgspota i on mi otvori popup s textom

otkuda mi to i kako da se toga riješim???

Pogledaj u program files dali imas slucajno "GAIN" isto se instalira uz neki program i izbacuje te pop-u_ove tesko ga je deinstalirat trazi da deinstaliras taj program skojim je dosao

futuro
22-11-2002, 08:20
Originally posted by bbsantic
Dakle, otišao sam provjerit je li Futuro zeza ili ozbiljno pita, i dogodilo mi se nešto još čudnije, poruka:

Radi li se o pravoj informaciji?

(Meni se nije otvorio ni jedan prozor)

imaš pravo, prvo mi se pojavljivala ta skripta i onda nakon što sam bezbroj puta kliknuo na "Yes", odlučim kliknuti na "No" tek toliko da vidim o kakvom on usporavanju računala govori i od tada mi se pojavlja taj popup...

bbsantic
22-11-2002, 16:12
Nije prošlo ni par dana otkad sam izliječio kompjuter, a novo sranj(ovdje dodajte slovo po želji) se pojavilo. Namjestilo je www.findthewebsiteyouneed.com za home page, a ostale gluposti nisam primjetio osim što očito svako malo koristi cookie-je. Pokušao sam ga otkloniti, možda sam uspio, ovaj put nisam našao upute za otklanjanje na internetu, samo informaciju da se korisnici IE-a ispod verzije 6 ne bi trebali previše brinuti. U nedostatku bolje metode išao sam pogledat u kojim datotekama mi se javlja spomenuta web stranica, i neke sam izbrisao, a za neke nisam siguran čemu služe, pa sad vas pitam:

ČEMU SLUŽE DATOTEKE Sent Items.dbx i user.dmp i jesu li to standardne windows datoteke (tj. imate li ih i vi na kompjuteru)?

tin
22-11-2002, 21:25
ČEMU SLUŽE DATOTEKE Sent Items.dbx i user.dmp i jesu li to standardne windows datoteke (tj. imate li ih i vi na kompjuteru)? Sent items bi trebao biti file sent items u outlook expressu.. zapravo nisam siguran, ali mislim da je i za ostale.. ja koristim express i folderi su .dbx formata...

a dmp ne znam kajje :)

sinisa
22-11-2002, 23:33

ČEMU SLUŽE DATOTEKE Sent Items.dbx i user.dmp i jesu li to standardne windows datoteke (tj. imate li ih i vi na kompjuteru)? [/B]
SentItems.dbx su svi mailovi koji se nalaze u tvom Sent Items folderu u OE. Nemoj to brisati. A za user.dmp nikad čuo. Ne znam da li bi dmp bio neki dump file.

višnja
23-11-2002, 01:09
Futuro,
odi pogledaj na www.spywareinfo.com u potragu za inofrmacijama kako se riješiti onog whenu sranja. isto parazit kao i xupiter, samo drugo pakovanje.

futuro
23-11-2002, 01:59
hvala višnja ali nisam mogao pronaći ništa vezano točno uz moj problemčić... jel bi možda AdAware pomogao?

spyder
23-11-2002, 10:01
AdAware je meni odličan, i trebao bi ti pomoći, s njime sam dosad odklonio puno spywarea.

futuro
26-11-2002, 12:08
počistio sam sve što je adaware našao ali mi se i dalje javlja onaj isti popup... iako nije bilo popupa kad sam otišao na hgspot cjenik, kad sam u googleu upisao "epson cartridges" pojavio mi se ponovo onaj isti "Buy epson cartridges" popup whenu.com kompanije....

ram
27-11-2002, 18:02
Meni se u jednom trenutku otvaralo toliko prozora da nisam znao šta ću. Onda sam skinuo s BUG-ovog CDa neki mali program koji mi je kompletno uklonio sve što ima veze s IE, i njega isto. Onda sam pobrisao folder sa svim cookiejima i sve temp fileove po kompu i nanovo instalirao IE, i sad sve šljaka.
Skinuo sam i Pop-Up Stopper, stvarno mai i učinkovit freeware programčić koji zaustavlja 90% pop-upova. Ako mi neki treba samo stisnem ctrl i otvori se. Zakon programčić. Ako ništa drugo, probaj s njim.

futuro
28-11-2002, 00:20
da ali taj program spriječava samo da se taj prozor otvara, a ja ga želim doživotno izbrisati iz svog života.... :kalashnik

ram
30-11-2002, 00:46
Onda probaj sa postupkom gore opisanim. Malo duže traje doduše.