PDA

View Full Version : Paypal primanje uplata

freediver
17-12-2007, 00:16
Doziveo sam neprijatnu situaciju da sam prvo napravio hrvatski paypal racun i dobio novac koji ne mogu da primim jer Hrvatska nije na listi zemalja za primanje. Posto nigde prilikom registracije ta cinjenica nije spomenuta (nisam siguran 100% ali cini mi se da je tako) napisao sam im email.

Medjutim stigao mi je auto-reply da su trenutno zatrpani i da mi ne mogu odgovoriti tako da sam planirao da ih sutra zovem.

Moje pitanje je da li ipak postoji nacin da se primi novac preko paypala (nekako mi uvek nadjemo nacina..) ? Video sam na nekim forumima da se Bosanci hvala da mogu primati novac, da li je ovo proverena informacija? Da li imate jos pitanja za paypal kad ih vec zovem sutra?

tsereg
17-12-2007, 00:54
Ne može se primati novac preko PayPala, već samo plaćati. Svi "načini koje mi nađemo" su potencijalno protuzakoniti, a na forumu je pravilima eksplicitno zabranjeno diskutirati takve metode. Tako da nisam siguran koliko ćeš ovdje imati pomoći.

Možeš pokušati i na elitesecurity.org, te forums.digitalpoint.com.

freediver
17-12-2007, 01:01
Ok hvala na odgovoru.. Teoretski imam jos nekih dvadesetak dana do isteka vazenja tog novca mozda uvedu za Novu Godinu? ;)

tsereg
17-12-2007, 01:18
Neće uvesti jer, po nekim informacijama, ne može se postići dogovor niti s jednom od naših banaka. Naše banke ubiru puno deblje provizije i isplati im se ne imati sustave poput PayPala. Male banke, koliko sam shvatio, ne mogu pružiti dostatne garancije. Nema sumnje da će to doći prije ili kasnije, ali nekako mi se čini da nije PayPal taj koji će svakih mjesec dana tražiti tko se je po Hrvatskoj predomislio.

moyzan
20-12-2007, 21:36
Ne znam šta su pisali ti na bosanskom forumu, ali u Bosni imaju opciju kao i mi! Samo slati novce! Čuo sam da bi trebali mi brzo dobiti, čak do nove godine, ali mislim da ništa od toga! Ovdje (http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-outside) ti piše koja zemlja ima koje opcije! Nas ćeš pronaći tamo u skupin sa Kyrgyzstanom, Botswanom, Somaliom i ostalim razvijenim zemljama :visi:

freediver
20-12-2007, 21:45
Hmm dobro.. Tomislave pomenuo si neke crne puteve, koliko su zapravo crni? Smes li govoriti o tome?

tsereg
20-12-2007, 21:56
Pa ne znam. Bile su spomenute neke metode na forumu, ali se one svode na lažno predstavljanje, posuđivanje tuđih bakovnih računa i slično. Htio sam reći da temeljem tog iskustva vidim da nema "alternativnih" metoda, a da nisu "crni". PayPal ne želi i ne da nama da dižemo lovu. I to je to.

Jedini bi pravi put - koliko ja shvaćam - bio da otvoriš račun u nekoj od zemalja gdje se lova može podizati.

freediver
20-12-2007, 22:05
OK i to je nesto.. Ajde da vidimo sta se moze napraviti.

Postoji li neka varijanta za otvaranje racuna u npr USA i gde bi posle mogao wire transferom prebaciti gde ti treba?

moyzan
20-12-2007, 22:41
Ma odi u Sloveniju i otvori tamo devizni račun, pa tako probaj! Oni mogu primati

tsereg
20-12-2007, 22:41
http://webmajstori.net/forum/showthread.php?t=18700&page=2&pp=15

Postovi #17, #18 i #19, a i dalje.