PDA

View Full Version : Wap programiranje

netprofit
10-12-2007, 22:54
Pozdrav,
imam pitanje vezano za wap stranice. Da li je moguce ikako da se napravi wap stranica koja ce prikazivati npr. odredjenu poruku kada se nalazite na nekom odredjenom mjestu , tj. kada primate signal od nekog repetitora. Npr. , ako se nalazim u centru grada on mi ispisuje na ekranu CENTAR ukoliko je ukljucen CB i onda ako pokrenem wap stranicu da mi on kaze nalazite se u centru ukoliko na mobitelu pise BRDO kad otvorim wap stranicu da mi kaze vi se nalazite na brdu. Da li je to moguce?

Sky
11-12-2007, 00:16
Koliko znam, s WAP stranicom - ne. Trebaš imati GPS uređaj koji će ti preko satelita odrediti lokaciju ili neku drugu aplikaciju koja će na temelju tvoje udaljenosti između 3 bazne stanice odrediti tvoj položaj.

Google je neki dan predstavio neku takvu aplikaciju za mobitele... Ali ponavljam, nije se radilo o WAP stranici.

netprofit
11-12-2007, 00:30
Razumijem to, nego kad mi mobitel vec prikazuje ime najblizeg repetitora zelim to da iskoristim. Jednostavno (if==ime_repetotira) to i to , takvo nesto da li postoji?Ne mora odredjivati tacnu lokaciju

hudo
11-12-2007, 08:28
Ne, ne mozes. Ali mozda bi mogao preko Java aplikacije, s kojom bi se dalo doci (mozda,neznam za to) do sistemskih varijabli mobitela, tipa naziv repetitora.

tsereg
11-12-2007, 15:06
To bi bio priličan sigurnosni propust u standardu koji bi omogućio bilo kome tko može staviti web-stranicu na internet da špijunira lokaciju svojih posjetitelja. Stoga duboko sumnjam da ćeš to moći saznati na bilo koji način.

netprofit
12-12-2007, 00:47
Gledam na nekim drugim forumima,izgleda da moze,mene samo taj naziv repetitora zanima, nista vise, ako se moze to iskoristiti u WAP-u , tj. ukoliko je taj naziv repetitora prikazi prikladnu poruku, to je sve sto mi treba