PDA

View Full Version : .htaccess Rewrite pitanjca...

berakd
18-11-2007, 04:06
Kako da izvedem ovo:

imam stranicu pod imenom index.php?action=submit&cat=all&lang=en

Ja hocu da je u .htaccessu uradim da se poziva kao:

action,submit_cat,all_lang,en.html

Ja ovo gore znam da uradim, ali nije to pravo pitanje... Ja hocu da se rewrite uradi i kada neki od parametara fali, npr ime pozvane strane je:

action,submit_lang,en.html ili action,submit_cat,all.html

Ja sam pokusao ovako, pa recite mi da li je to uopste moguce i ako jeste, kako da to izvedem...:

RewriteEngine On
RewriteRule action,(.*)(_|.html) index.php?page=$1 [N]
RewriteRule cat,(.*)(_|.html) &cat=$1 [N]
RewriteRule lang,(.*)(_|.html) &lang=$1 [L]

I tako nece da radi... A ne znam jeli to uopste izvodljivo...

I nadam se da sam dovoljno dobro objasnio.... Hvala unapred!

Ibiza
18-11-2007, 16:05
(neobavezni_parametar)?

se piše u zagradama iza koje je upitnik, ali cijeli string drugačije sastavljam, pa ti ne mogu ubacti u tvoj princip...

berakd
18-11-2007, 16:10
(neobavezni_parametar)?

se piše u zagradama iza koje je upitnik, ali cijeli string drugačije sastavljam, pa ti ne mogu ubacti u tvoj princip...

Aha... Thanks. Nego, jel bi mi mogao pokazati kako ti sastavljas string jer cu ja lako promeniti moju php skriptu da se prilagodi tvojim stringovima, cisto da uhvatim logiku...

Ibiza
18-11-2007, 16:23
RewriteEngine On
RewriteRule ^member/([0-9]+)(_)?([\!a-zA-Z]+)?(_)?([0-9]+)?(/)?$ cgi-bin/index.cgi?module=member&id=$1&o=$3&sports=$5 [L]

Svaka okrugla zagrada je jedan parametar, i svakoj se obracas redom sa $1 $2 $3...

berakd
18-11-2007, 16:41
Previse se razlikuje, no, nema ni veze... To jednostavno ne moze da se izvede onako kako sam ja zamislio. Pa dobro, napisacu par redova Rulesa i to je to...

Sada izgleda ovako:

RewriteEngine On
RewriteRule (.*),(.*)_(.*),(.*)_(.*),(.*).html index.php?$1=$2&$3=$4&$5=$6 [L]
RewriteRule (.*),(.*)_(.*),(.*).html index.php?$1=$2&$3=$4 [L]
RewriteRule (.*),(.*).html index.php?$1=$2 [L]

Ne znam da li moze bolje da se izvede ovo, ali ovako radi kako ja hocu. :cp: idem dalje...