PDA

View Full Version : Paypal uplate uskoro u Hrvatskoj....

vodavoda
13-11-2007, 20:17
Na moj nedavni upit upućen Paypalu o tome kada ce se moci primati uplate u Hrvatskoj, support paypala (izvjesna Ivana) odgovorila mi je sljedeće:

Dear (ime i prezime)

Hello, my name is Ivana and I will be happy to assist you with your
question regarding receiving payments into your PayPal account in
Croatia.

Mr prezime thank you for your interest in PayPal services. PayPal is
constantly working to expand and improve our services for our customers.
I am happy to confirm that Croatia should be able to receive payments
already this autumn. Please continue to watch our website for future
changes and updates to our service.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Sincerely,
Ivana
PayPal, an eBay company

Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved. PayPal (Europe) S.à
r.l. & Cie, S.C.A. Société en Commandite par Actions. Registered Office:
5th Floor, 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg, RCS Luxembourg B
118 349

-------------------------------
link:
http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-outside

btw U Sloveniji idu uplate

Webmeister
13-11-2007, 21:07
Odlicna vjest, jedva cekam :D

Junije
13-11-2007, 21:09
Napokon...Sada možemo zaraditi bogatstvo preko interneta, bez da nas išta spriječava....

jeger
14-11-2007, 00:48
Nadam se da ce to zaista biti vrlo skoro.....

franzi
14-11-2007, 10:30
Meni se ipak malo čini da je ovo generička poruka. Tri puta napiše "thank you for using paypal", "I'm happy to assist you" i sl.

Međutim, nadam se da nije tako. :)

Dalibor
15-11-2007, 20:47
A gdje se nalazi taj cvv broj, koliko ima znamenki na njemu, i može li visa elektron od otp banke, može li netko nabrojati kakve sve kartice mogu i od kojih banaka? i jel se može uplatiti na paypal u banci pa to koristiti??????????? hvala

tsereg
15-11-2007, 21:26
Kada te traže CVV uvijek ti pokažu slikicom gdje je. Ovisi o kartici, radi se o 4-znamenkastom broju. Na Amexu je, recimo, s prednje strane, desno i malo iznad broja kartice.

Branchee
22-11-2007, 14:03
Dobit ćemo samo mogućnost uplate ili/i mogućnost withdraw-a? :rocjena:

tsereg
22-11-2007, 14:04
Već neko vrijeme imaš mogućnost plaćati - idi pa vidi. Ovdje se govori o mogućnosti da bismo mogli i primati novac.

Branchee
22-11-2007, 14:42
To znam, imam account na Paypalu.
No ono šta ja pitam jest da li pričate samo o mogućnosti primanja novca na Paypal račun ili i njegovog withdraw-a tj. isplate na ŽR, tj. Visa karticu.
Jer prvo ne uključuje nužno i drugo. Tj. ništa mi ne znači ako uvedu da mogu primiti novac, ali ga ne mogu dobiti na ruke nego samo potrrošiti online.
O tome ja pričam. :D

tsereg
22-11-2007, 15:20
Ne kužim što bi to značilo "samo potrošiti online"? Pa i to što ti zoveš "withdrawal", odn. isplata novca je isto što i "online plaćanje" ili plaćanje bilo koje vrste: radi se naprosto o transferu sredstava s jednog bankovnog računa na drugi. U ovom slučaju s PayPalovog računa na tvoj tekući ili žiro račun...

Mislim da se o tome ovdje ne priča, ali treba vidjeti da li postoji ijedna zamlja čiji državljani mogu primati novac na PayPal račun, ali su ograničeni u pogledu toga na koje račune mogu transferirati sredstva...

Meni bi bilo čudno da postoji i jedan ozbiljniji (čitaj: popularniji) online-posrednik u plaćanju koji bi onemogućavao ljudima da slobodno uplaćuju vlastiti novac, pa i na privatne tekuće ili žiro račune (dakle, da sami sebi isplaćuju). A i ne vidim baš kako bi PayPal mogao otvoriti uplate Hrvatima bez suradnje s nekom hrvatskom bankom...

Junije
22-11-2007, 20:58
Znači nula bodova, osuđeni smo na samo plaćanje preko paypala.... :(

Branchee
23-11-2007, 00:35
Ne kužim što bi to značilo "samo potrošiti online"? Pa i to što ti zoveš "withdrawal", odn. isplata novca je isto što i "online plaćanje" ili plaćanje bilo koje vrste: radi se naprosto o transferu sredstava s jednog bankovnog računa na drugi. U ovom slučaju s PayPalovog računa na tvoj tekući ili žiro račun...

Mislim da se o tome ovdje ne priča, ali treba vidjeti da li postoji ijedna zamlja čiji državljani mogu primati novac na PayPal račun, ali su ograničeni u pogledu toga na koje račune mogu transferirati sredstva...

Meni bi bilo čudno da postoji i jedan ozbiljniji (čitaj: popularniji) online-posrednik u plaćanju koji bi onemogućavao ljudima da slobodno uplaćuju vlastiti novac, pa i na privatne tekuće ili žiro račune (dakle, da sami sebi isplaćuju). A i ne vidim baš kako bi PayPal mogao otvoriti uplate Hrvatima bez suradnje s nekom hrvatskom bankom...

Ajmo ispočetka PayPal abecedu:
1. Sending payments: Paypal je virtualni račun na koje mi trenutno možemo uplatiti sredstva sa kreditne kartice te baratati tim novcem tj. plaćati drugima svuda gdje je PayPal accepted.
2. Recieving payments: Primanje novca od drugih korisnika Paypala i kreditnih kartica (pod određenim uvjetima) u taj isti virtualni račun - znači isto sranje, drugo pakovanje. Kako mi možemo uplatiti sredstva na taj račun tako nam može i Štef Matovilec iz Njemačke. No to što mi imamo taj virtualan račun i primamo lovu na njega ne znači da automatski imamo i pravo na withdraw na TR/ŽR račun u banci tj. da ja mogu doći na bankomat i dići to kao keš kovu. Time dolazimo do trećega:
3. Withdrawals: koji su sada odobreni samo onima koji imaju račun u US ili je moguće u lokalnu banku državljanima zemalja koje su taksativno navedene, i među kojima nije Hrvatska.

Mislim da si malo pobrkao pojmove "primiti novac" i "isplata novca" jer oni rade veliku razliku između ta dva pojma.
A budući da je otvarač topica baš pitao o primanju novca, a i djevojče koje mu je odgovorilo se baš izrazilo sa "receive money" logično pitanje koje se iza toga postavlja jest hoće li dopustiti i isplatu novca tj. withdrawal.
Jer zahe.. priču da meni netko može tim putem poslat lovu, a ja to nemrem sebi isplatit na račun u banci i kupiti na kiosku žvake, nego sam prisiljena to trošiti online (ili prebacivati nekom drugom, whatever). Evo im na :srednji:
Moneybookers rulez, oni isplaćuju na račune u Hr. :yo:

tsereg
23-11-2007, 00:49
Znači, iz PayPal računa možeš novac transferirati samo na drugi PayPal račun - prebacivati novac simo-tamo u PayPalu. Zgodno. Ali i ima smisla, jer na taj način spriječavaju da se PayPal koristi za pranje novca.

Ali vidim da su navedene valjlda sve zemlje (npr. i Slovenija). Koje zemlje jesu na popisu za "receiving", a da nisu na "withdrawals"?

A s obzirom da ionako ne mogu pokrenuti biznis u HR bez suradnje neke banke, i s obzirom da su napravljene izmjene u zakonu uvođenjem deviznog žiro-računa za građane, u najmanju ruku moraju moći biti u stanju realizirati isplate građanima koje će ujedno biti i pod nadzorom porezne uprave. Samo trebaju postići deal s nekom našom bankom.

Branchee
23-11-2007, 00:56
Primiti i slati lovu bez isplate mogu: Albanija, Azerbejdžan, Hrvatska... :D
Evo ti link (https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-outside) , to je ona zadnja hrpa dole.

Za banke zadnje što su mi rekli da ne mogu postići agreement. Ja im eto tako, često pišem pa slučajno znam. :rolleyes:

tsereg
23-11-2007, 01:06
Pa da. Imaju samo dvije grupe: "send, receive & withdraw" i "send only". Nema grupe "send & receive, but no withdrawl". A koliko vidim, najgora je opcija da isplatu napraviš na račun u SAD-u, pa preko kreditne, a kreditnu podmiruješ s tog računa u SAD-u. :)

Mogla bi i valjda transferirati s računa u SAD-u na svoj račun u HR, ali državljani RH ne smiju imati otvoren račun u inozemstvu.

Branchee
23-11-2007, 01:20
Pa da. Imaju samo dvije grupe: "send, receive & withdraw" i "send only". Nema grupe "send & receive, but no withdrawl".

Pa nekako ona boldana grupa podrazumijeva ovo drugo. :zub:
Pa neće valjda stavljati negacije u rečenice, to je bad for business. Nikad ne smiješ reći da nečega nemaš. Nikad. ;)

Pa ne mogu niti strani državljani bez boravišta ili državljanstva US otvoriti račun tamo. Čula sam ja za neke pokušaje, ali ja se ne bi s tim zezala.

Ma mi smo prepoštena država za njih, zato oni neće tu dat da se povlače pare na bankarske račune :zub:

Uglavnom, javite mi kad će bit nešto konkretno. Odoh u krpe sad nakon toliko uzbuđenja. :guz:

tsereg
23-11-2007, 01:47
Pa ne mogu niti strani državljani bez boravišta ili državljanstva US otvoriti račun tamo. Čula sam ja za neke pokušaje, ali ja se ne bi s tim zezala.Recimo, ovo se čini kao dosta vjerodostojan odgovor:
http://answers.google.com/answers/threadview?id=587472

Ali je isto tako zanimljivo da takve teme uvijek povuku ogroman broj scammera i da je otvaranja računa u SAD-u, ne samo teško već i iznimno plodno tlo za kriminalce.
http://www.google.com/search?hl=en&q=us+bank+account+for+nonresidents

Ovo je lijep primjer takve teme:
http://forums.devshed.com/business-help-92/non-us-resident-opening-an-us-bank-account-185906.html

Sljaker
23-11-2007, 12:46
U USA postoji dosta banaka specijaliziranih za US nerezidente, npr. Savings International.
Tako da Hr državljanin bez problema može otvoriti račun u USA, ali su svi troškovi u pravilu skuplji nego za domicilne US račune.

Drugi je način otvoriti offshore u Delawareu, npr. Treći je način otvoriti račun za nerezidentnu firmu. Četvrti je način za nekakvu siću koristiti račun od specijaliziranih kompanija koje se bave "iznajmljivanjem" računa (najmanje sigurno, osim po preporuci). Peti je način kupiti US obveznicu/e pa na osnovu toga zatražiti regularni prijelazni račun. Šesti je način platiti specijaliziranim kompanijama ili agentima za cijelu uslugu...

tsereg
23-11-2007, 12:54
Ovo je zanimljivo s obveznicom i prijelaznim računom. Ne znam koliko mi smijemo otvoriti račun u inozemstvu, ali po novome smijemo trgovati na inozemnim burzama. Pretpostavljam da se to odnosi i na obveznice. Kako se to kaže na engleskom, što da Googleam?

sparacio
23-11-2007, 14:50
Ne kužim se baš u te pojmove na egleskom ali zar obveznica nije bond?
I po toj logici:
inozemna obveznica - overseas bond
inozemni račun - overseas account
prijelazni račun - transitional account

Nravno ovo je samo "zdravo seljački" prva stvar koja padne na pamet, bez ikakvog stvarnog poznavanja terminologije. :)

P.S. Inače, mislim da mi u Hrvatskoj još dugo nećemo dobiti PayPal. Što me navodi na pitanje, zar je Moneybookers baš lošiji od PayPala ili samo slabije zastupljen na internacionalnom tržištu?

Neonet
28-11-2007, 13:02
Mozete li dati link na neku Savings International banku ili offshore u Delawareu, pokusao sam googlat ali nisam ih nasao.

Samosamo
10-12-2007, 21:02
Super infomacija od tetke iz Irske ako ne zaobilazi istinu i daje nam lažnu nadu,
u svakom slučaju požurimo se otvoriti devizni račun VISA Elctron kartica-kod PBZ jer oni su puno manje lošiji od ostalih banaka u Hrvatskoj i njihove nove Visa Electron kartice imaju ona tri potrebna zadnja broja koji se traže na PaYPal,te ćemo moći primati uplate-isplate unutar PayPal i također pribacit na naš devizni račun Visa electron karticu novac sa PayPal-a.
Moneybookers je O.K.ali nije toliko zastuplje npr.na Ebay-u gdje ja trebam baš Paypal.
Moneybookers ima manju proviziju od PayPal i manje je lošiji od njih ali PayPal ima više pacijenata,USA,China,....
pozdrav svima i svi u PBZ po Deviznu Visa Electron jer druge Banke nemaju prolaz za PayPal.

jailbird
13-12-2007, 08:45
Zar ne znate da mozete koristiti 2checkout za primanje uplata sa Paypal-a? Dakle mozete primati uplate sa Paypala ali novac povlacite (withdraw) sa 2checkouta. I to je LEGALNO!

Yo!

Neonet
14-12-2007, 12:19
Mozes li jailbird, pojasniti kako da sa PayPal sending accounta primiti uplatu na 2checkout account.?

jailbird
14-12-2007, 14:38
Mozes li jailbird, pojasniti kako da sa PayPal sending accounta primiti uplatu na 2checkout account.?

Sa bilo kojeg paypal accounta (sending, withdraw ili sto vec), kupis nesto sam od sebe, i placas sam sebi.

Dakle, otvoris racun na 2co (sto kosta $49 ili $19 - ovisi jel vec imas otvoren racun ili ne).

Nakon toga izmislis neki proizvod, stavis button za kupnju ili link na stranicu koju znas samo ti (npr www.mojsitejesuper.com/kupovina123.htm) , kliknes na link ili button za placanje...

Kada se otvori screen za placanje na 2checkoutu, imas opciju za placanje Paypalom ili standardno za 2co kreditnim karticama. Naravno da odaberes paypal I novac sa paypala sjedne na tvoj 2co racun, a nakon toga i u banku, ili na ATM karticu, ovisi sto preferiras.

Slicna stvar se moze raditi i preko www.plimus.com

Pozz
jailbird

Ibiza
14-12-2007, 14:49
s tim da te iz plimusa svaki put nazovu na telefon da provjere koji vrag uplacujes lovu sam sebi :ludjak:

Neonet
14-12-2007, 15:10
Samo jailbird, ima jedna stvar koja koci ne-verificirani PayPal accounti ne mogu nista sa uplacenim novcem, ne mogu ga dalje uplacivati, to sam probao sa 'americkim' ne-verificarim accountom, a imam i drugi hrvatski-sending koji je verificiran ali nisam probao moze li na njega leci uplata posto je samo sending.

susjed
14-12-2007, 18:46
Ja sam danas baš probao položiti jedan ček na paypal račun i nije prošlo. (CPXinteractive)

Dobio sam odgovor u stilu traženi bankovni račun već je dodan na neki drugi paypal račun. Ako još netko pokuša nek javi jel prošlo.

jailbird
14-12-2007, 19:19
s tim da te iz plimusa svaki put nazovu na telefon da provjere koji vrag uplacujes lovu sam sebi :ludjak:

Dobra informacija. Plimus nisam provjeravao, samo znam da se moze preko njega.

Ali 2co radi super i nemaju pitanja.

jailbird
14-12-2007, 19:20
Samo jailbird, ima jedna stvar koja koci ne-verificirani PayPal accounti ne mogu nista sa uplacenim novcem, ne mogu ga dalje uplacivati, to sam probao sa 'americkim' ne-verificarim accountom, a imam i drugi hrvatski-sending koji je verificiran ali nisam probao moze li na njega leci uplata posto je samo sending.

Verificirati paypal account i nije tesko kao sto ti izgleda.... ne znam jel smijem reklamirati druge forume ovdje... ak smijem postat cu ti gdje da pogledas...

jailbird

tsereg
14-12-2007, 19:42
Smije se staviti link na bilo kakve i bilo čije stranice, ukoliko je to dio diskusije u temi.

Sljaker
15-12-2007, 00:57
Prethodni postovi su obrisani radi navođenja na kriminalne radnje, davanja primjera za iste te potencijalne kaznene odgovornosti učesnika rasprave i vlasnika foruma, a u želji zaštite navedenih.

Junije, nisam siguran da si svjestan da si javno priznao kazneno djelo. Ako nastaviš sa takvom raspravom, najblaže što ti se može dogoditi je trajni ban.

Ukoliko se pak nastavi sa ovakvim temama, thread se zaključava!

Sljaker
15-12-2007, 13:18
Član Junije je bananiran na 3 dana.
Razlog: nastavak rasprave koja nema veze sa threadom te pravdanje vlastitih kriminalnih radnji.

Thread je zaključan.
Ukoliko netko bude želio konstruktivno nastaviti raspravu o Paypal-u i Hrvatskoj, može zatražiti otključavanje threada...