PDA

View Full Version : Google Checkout

icerneka
04-11-2007, 23:26
Pozdrav,
Surfajući naletio sam na stranicu od Google Checkouta (https://checkout.google.com/). Primjetio sam da je google već neko vrijeme izradio sustav za poslovanje kreditnim karticama sličan kao PayPal samo za razliku od njega možemo i primat novac a ne samo slati.

Ovo je vrlo zanimljivo za one koji posjeduju internet trgovinu.

Piše da po izvršenoj transakciji uzimaju 2% + $0.20 per transaction.

Uzmimo primjer da sam vlasnik neke internet trgovine moram li plaćati neke dodatne troškove ili provizije?Treba li mi Ouroboros kao posrednik ili ne?Kako dolazi novac?

Može li mi neko objasniti jer sam početnik po tom pitanju?

Srdačan pozdrav

franzi
05-11-2007, 14:20
Mene također ovo zanima. Nisam, zapravo, vidio da itko na ovom forumu spominje Google Checkout za kartično poslovanje. Postoji li neka caka?

Ibiza
05-11-2007, 15:13
na da mi se gledati ponovo, ali koliko se sjećam ne radi za Hrvatsku.

icerneka, u svakom slučaju ourobors ili sl. hrvatska firma sa zelenaškim provizijama ti nikad ne treba. pogledaj 2checkout.com oni su pozdani i sve što te može zanimati piše na njihovoj stranici.

mamica
05-11-2007, 15:18
To je bilo u beti - jedno vrijeme je GCO bio aktiviran samo za US i UK. Sada je i Hrvatska na popisu zemalja (vidi sign-up stranicu i izbornik zemalja).

icerneka
07-11-2007, 00:06
Imam još jedno početničko pitanje.Ako ja kao vlasnik u svojoj internet trgovini imam mogućnost plaćanja kreditnim karticama (PayPal ili Google Checkout) moram li na svoj web hosting zakupt SSL certifikat (GeoTrust QuickSSL Premium, True BusinessID ili Thawte certifikat ) ili gore navedeni servisi imaju svoj SSL certifikat?

Unaprijed zahvalan.
Srdačan pozdrav

Ibiza
07-11-2007, 01:21
Sve transakcije se obavljaju na njihovim stranicama, dakle njihov certifikat i oko toga nemaš brige. Eventualno možeš uzeti certifikat radi boljeg dojma kod kupaca pa koristiti SSL i kod login formi i sl.

vodavoda
12-11-2007, 22:10
To je bilo u beti - jedno vrijeme je GCO bio aktiviran samo za US i UK. Sada je i Hrvatska na popisu zemalja (vidi sign-up stranicu i izbornik zemalja).

pokusao sam otvotiti racun ali to ne funkcionira za hrvatsku
samo USA i UK

ali dobio sam email od paypala u kojem mi kazu da ce se ubrzo moci primati uplate u Hrvatskoj...

"...PayPal is constantly working to expand and improve our services for our customers.
I am happy to confirm that Croatia should be able to receive payments
already this autumn. Please continue to watch our website for future
changes and updates to our service.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Sincerely,
Ivana
PayPal, an eBay company

mamica
12-11-2007, 23:18
E, ovo mi je drago vidjeti :)

Junije
13-11-2007, 15:33
Ako je ovo istina, vrijeme je za proslavu :)

vodavoda
13-11-2007, 20:12
Ako je ovo istina, vrijeme je za proslavu :)

Ja se nadam... Poslao sam im email kad ce se moći primati uplate u Hrvatsku i poslali su mi email u kojem odgovaraju gore navedeno... Kako se da primjetiti odgovor mi je poslala izvjesna Ivana sto mi govori da je to najvjerovatnije nase gore list

inace odgovor mi je poslan iz:

Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved. PayPal (Europe) S.à
r.l. & Cie, S.C.A. Société en Commandite par Actions. Registered Office:
5th Floor, 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg, RCS Luxembourg B
118 349

kompletan odgovor:

Dear (ime i prezime)

Hello, my name is Ivana and I will be happy to assist you with your
question regarding receiving payments into your PayPal account in
Croatia.

Mr prezime thank you for your interest in PayPal services. PayPal is
constantly working to expand and improve our services for our customers.
I am happy to confirm that Croatia should be able to receive payments
already this autumn. Please continue to watch our website for future
changes and updates to our service.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Sincerely,
Ivana
PayPal, an eBay company

Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved. PayPal (Europe) S.à
r.l. & Cie, S.C.A. Société en Commandite par Actions. Registered Office:
5th Floor, 22-24 Boulevard Royal, L-2449, Luxembourg, RCS Luxembourg B
118 349

To mi je poslano negdje polovicom 9 mjeseca....

Ja sam nakon toga ponovno poslao email s istim upitom medjutim onda mi je upit poslan na neko drugo paypalovo srediste i oni su rekli da neznaju nista... to je inace karakteristika velikih kompanija da im ljudi iz supporta daju razlicite odgovore tj da svi nisu upoznati sa situacijom...

ako netko zeli mozda bi bilo dobro kontaktirat paypal u Luxemburgu i tamo od njih saznati tj potvrditi ono sto su meni poslali u emailu...

Btw u Sloveniji vec ide primanje.. a nije se moglo donedavno koliko znam....

Pozdrav

moyzan
20-12-2007, 22:56
Ovo je tema Google Checkout a vi pišete o PayPalu! Koliko sam vidio do sada, Google Checkout je najbolji način plaćanja i primanja novca za ljude koji trguju preko neta, ali koliko sam upoznat radi samo za UK i USA! Jel zna netko kad dolazi kod nas?