View Full Version : I webcentar.org down?
zweistein
09-11-2002, 08:54
Taman kad pomislise da sam nasao "the perfect free hosting", evo opet necega sto ce me iznenaditi - webcentar.org ne radi. Ne samo siteovi, nego i FTP. Smljc.
cybermaster
09-11-2002, 09:49
Originally posted by zweistein
Taman kad pomislise da sam nasao "the perfect free hosting", evo opet necega sto ce me iznenaditi - webcentar.org ne radi. Ne samo siteovi, nego i FTP. Smljc.
a mozda sreduju server,jer su govorili da ce dodati i podrsku za php i mysql,a mozda i ne!:(
Što je lijepo kratko traje ...
i ja mislim da je u pitanju sredjivanje servera jer imam jednu stranicu gore
cybermaster
09-11-2002, 12:03
Originally posted by amin
i ja mislim da je u pitanju sredjivanje servera jer imam jednu stranicu gore
i dokada ce to trajati jel znas mozda?
sve sto je besplatno ne moze dugo trajati.. jos iz bosne.. :)
T.A.B. Boss
09-11-2002, 20:28
Originally posted by Webcentar.org
Postovani,
Prije 5 dana smo na nasim stranicama najavili da cemo tokom ovog vikenda vrsiti proseirenje kapaciteta servera i linka prema Internetu. To je razlog sto stranice ne rade. Iskreno se nadamo da cemo u najboljem slucaju server pustiti u rad veceras do 23 sata, u protivnom krajnji rok je sutra do 23 sata.
S postovanjem,
T9 Web Centar Support
Eto to je stanje Webcentra..
cybermaster
10-11-2002, 10:38
Sada sve radi ok!
T.A.B. Boss
10-11-2002, 11:51
Sve radi ko i prije, ako ne i puuno brže (makar u mom slučaju).
zweistein
10-11-2002, 14:07
Ql, i meni sad sve radi.
Originally posted by cybermaster
Sada sve radi ok!
Maaa daaa radi, radi.
www.tutorials.webcentar.org
"HTTP 404 Not Found"
This page cannot be displayed:srednji:
cybermaster
10-11-2002, 14:42
Originally posted by spyder
Maaa daaa radi, radi.
www.tutorials.webcentar.org
"HTTP 404 Not Found"
This page cannot be displayed:srednji:
a da upises ovo mozda:
tutorials-web.webcentar.org :srednji:
klasika3
19-11-2002, 20:28
Originally posted by Hule_1
sve sto je besplatno ne moze dugo trajati.. jos iz bosne.. :)
Iskreno ne znam odakle da pocnem. Prvo dobijate profesionalni hosting, 250 MB i uz to besplatan. Gdje to ima, naravno samo u Bosni jer su bosanci poznati po merhametluku. Drugo Hule_1 ili kako se vec zove kaze sve sto je besplatno kratko traje jos iz Bosne. Pa cujte gospodo, ukoliko vam se ne svidja ono sto dobijate BESPLATNO iz Bosne, izvolite javite nam se pa cemo vam zatvoriti accounte i to 10x brze nego li smo ih otvorili. Poznato je kako vi gledate na nas bosance, no eto vam Hrvatske pa pogledajte gdje cete naci ovo sto vam mi nudimo. U svakom slucaju da sumiramo ovo, do sada ste se pokazali kao ljudi sa amputiranim osjecajem postovanja i zahvalnosti, i ljudima kao Hule kao i drugima koji djele njegovo misljenje mislim ne samo da treba ukinuti bilo kakav hosting, nego im treba zabraniti pristup netu za narednih 300 godina. Vi ne znate postovati i cijeniti nesto sto dobijate besplatno, zato i ne trebate to imati. Privatno vlasnistvo je na zapadu SVETINJA, sto znaci da je i WebCentar svetija na nas koji tamo radimo. Mi smo uspjesna firma koja do sada ima preko 600 klijenata, s cim se tesko mogu pohvaliti i firme i vase Hrvatske, no to i nije tako bitno. Pa izvolite izaberite. Napominjem da sam ja jedan od administratora u WebCentru, ali sam gotovo siguran da isto misljenje djele i ostali zaposleni kao i sam vlasnik.
S postovanjem
cybermaster
19-11-2002, 20:43
Originally posted by klasika3
Iskreno ne znam odakle da pocnem. Prvo dobijate profesionalni hosting, 250 MB i uz to besplatan. Gdje to ima, naravno samo u Bosni jer su bosanci poznati po merhametluku. Drugo Hule_1 ili kako se vec zove kaze sve sto je besplatno kratko traje jos iz Bosne. Pa cujte gospodo, ukoliko vam se ne svidja ono sto dobijate BESPLATNO iz Bosne, izvolite javite nam se pa cemo vam zatvoriti accounte i to 10x brze nego li smo ih otvorili. Poznato je kako vi gledate na nas bosance, no eto vam Hrvatske pa pogledajte gdje cete naci ovo sto vam mi nudimo. U svakom slucaju da sumiramo ovo, do sada ste se pokazali kao ljudi sa amputiranim osjecajem postovanja i zahvalnosti, i ljudima kao Hule kao i drugima koji djele njegovo misljenje mislim ne samo da treba ukinuti bilo kakav hosting, nego im treba zabraniti pristup netu za narednih 300 godina. Vi ne znate postovati i cijeniti nesto sto dobijate besplatno, zato i ne trebate to imati. Privatno vlasnistvo je na zapadu SVETINJA, sto znaci da je i WebCentar svetija na nas koji tamo radimo. Mi smo uspjesna firma koja do sada ima preko 600 klijenata, s cim se tesko mogu pohvaliti i firme i vase Hrvatske, no to i nije tako bitno. Pa izvolite izaberite. Napominjem da sam ja jedan od administratora u WebCentru, ali sam gotovo siguran da isto misljenje djele i ostali zaposleni kao i sam vlasnik.
S postovanjem
neznam kako drugi gledaju na to ali ja sam Vam jako zahvalan na otvorenom accountu,jer takvu ponudu(besplatnu) zaista je tesko naci!:)
T.A.B. Boss
19-11-2002, 21:11
I ja se isto zahvaljujem na accountu, dobri ste nema diskusije.
Ne Cyber da ju je teško naći, nego ju praktički ni nema,a uz to da je brza i kvalitetna.
Pozdrav Web Centru od nas, zahvalnih korisnika i vjernih!
S postovanjem
Nije da sam protiv Vas i to je super kaj nudite free ASP web hosting i to BEZ REKLAMA, čak sam razmišljao da i ja otvorim jedan acc, no pljuni mi u usta ako za dvije do tri godine obustavite uslugu free hostinga.
Mislim to je činjenica, da mnoge, što hrvatske, što strane tvrtke masovno zatvaruju usluge free hosta.
Evo Vam primjer Hrvatske tvrtke Hr-free (Plus d.o.o.) i Averi d.o.o. iz Rijeke, obje ! Pogledajte mnogo stranih hosting kompanija koje su tak nekaj nudile, sve su od reda ili uveli reklame ili korisnika osakatili za FTP acc ili učinili neku 10. stvar.
Averi je prvo bio free, pa se onda mogao dobiti host uz obrazloženje, pa su ga ipak odlučili naplaćivati uz mizernu lovu od 15 kn mjesečno !
Inače svaka čast što ste takvo nešto omogućili, i daj Bože da to tako bude, u što sumnjam. Averi je izdržao godinu i pol S REKLAMAMA i ipak im nije uspijelo !
Iskreno se nadam da se Vama isto to neće dogoditi.
Originally posted by spyder
... uz mizernu lovu od 15 kn mjesečno !
to baš i nije mizerna lova...
Ivan Crnkovic
20-11-2002, 02:00
Naime, ne razumijem zasto se ljudi toliko uzrujavaju oko besplatnog hostinga.
Kao prvo, svi ljudi bi trebali znati da nista na svijetu nije besplatno, NEMA besplatnih stvari, sve se na neki nacin placa. Sooner or later.
Ako netko odluci davati besplatni hosting a kasnije to povuci, to je sasvim njegovo pravo.
To je kao da meni netko da recimo besplatno garazu na godinu dana, i da nakon toga odluci ipak to naplacivati, i onda da se ja pobunim.
Helou?
Naposljetku, garaza ipak nije moja, a bogami niti sam je placao, a bogami nije na meni da odredujem da li ce garaza biti besplatna ili nece, zato sto nije moja.
Hosting.
Koliko god svi mislili hosting nije igra, nije to tamo neki server ono "Daj Mile stavi to gore, pa cemo ovo ono, e super sim tam".
To je posao, kao recimo sto zena koja radi u pekarnici i zaradi svoje novce tako i ovo. Princip je isti.
Troskovi nisu mali, dapace ljudi bi se iznenadili koliko su troskovi veliki. Troskovi samih servera su na kraju zapravo i najmanje stavka, tu su troskovi struje, telefona, ljudi, kancelarije, racunovodstvo, pa da onih glupih troskova kada npr saljete racune doma ljudima, naime vjerovali ili ne potrebno je naljepiti marku na to, koja vjerovali ili ne kosta. OK, ne kosta puno, ali to sada pomnozite sa 2000-3000 tisuce puta mjesecno, pa puta 12 (mjeseci u godini) pa cete dobiti poprilican zanimljiv iznos. A to su samo marke.
OK, istina je recimo da u besplatnom hostingu nema TOG troska, ali nakupi se tu dosta, tako da BESPLATNI hosting nikada zapravo nije besplatan. Besplatan je samo zato sto ga netko drugi zapravo placa umjesto vas. Radi kojeg cilja ili razloga to je vec druga stvar.
Anyway, jos vazna stvar je isto takva sto ljudi ocekuju full pro uslugu kod besplatnih hosting servisa. Helou?
Da li se tu treba nesto objasnjavati ili sto?
Jos nesto. Nema sigurnih stvari u zivotu. Ljudi se zene, rastaju nakon godinu dana, a kamoli nesto sto je jos besplatno pa da traje ili ne traje godinu, ili godinu i pol ili slicno.
Zato ljepo pustite ljude u webcentar.org da rade svoj posao najbolje sto znaju, i ne prigovarajte.
Naime, besplatno je :)
Kada budete nesto platili, onda prigovarajte, jer onda imate svako pravo na to, dotle da sam je koristim takvim servisima, bio bi tiho kao bubica i sretan sto mi uopce netko i zeli dati nesto besplatno.
Srdacan pozdrav,
Ivan Crnkovic
ivan@promo-media.hr
Ivan Crnkovic, sto da kazem osim :doki:
cybermaster
20-11-2002, 07:50
Ovaj post od Ivana crnkovica sam si snimio,tko zna mozda mi nekada zatreba u zivotu!:D
klasika3
20-11-2002, 11:48
Svaka cast kada ima ljudi kao sto je g. Crnkovic! Ljudi shvataju sta dobijaju i sto je najvaznije besplatno. No posto je g. Crnkovic pomenuo da taj hosting i nije besplatan na kraju i to je istina. Naime besplatan je za vas koji hostirate svoje stranice na nasim serverima, ali za nas definitivno nije. Nas taj besplatni hosting mjesecno dodje oko 1000 KM, ili vam 4000 Kn. Eh sada pomnozite to sa 6 koliko ima servera za besplatan hosting, pa puta 12 mjeseci. Tih 1000 KM se odnosi samo na diskove, memoriju, OS i backup. Tome mozete jos dodati sigurnih 1000 KM za Internet i struju. Mi naravno besplatnom hostingu ne saljemo racune niti bilo kakve izvjestaje, ali jeli stvarno mislite da se nama isplati za recimo 400 KM godisnje nekome slati izvjestaje o posjecenosti njegovih stranica, racun i sve ostalo i uz to pruzati podrsku 24/7/365??? Ako ima neko smatra da je to ok, onda debelo pogresno razmislja. Razlog sto mi dajemo besplatan hosting jeste sto svi znamo kako je naci nesto ovako, zato zelimo da ovo bude dostupno svima. Cisto radi statistike, WebCentar dnevno dobije oko 7-10 zahtjeva za podrsku od klijenata koji imaju komercijalni hosting i to se vecinom odnosi na path za baze ili default dokumente, dok na drugoj strani dobijemo oko 50-ak (grubo) zahtjeva za podrsku klijenata koji imaju besplatan hosting. Da li neko uopste zna koliko kosta 1 sat podrske? Trzisna cijena je oko 150-200 KM plus porez, no vi to dobijate djaba, posebno kada se sa nekim radi cijeli dan na rjesavanju njegovog problema. Naravno kada nama postane skupo odrzavanje servera za besplatan hosting, onda cemo na zalost i mi morati to ugasiti, a do tada imate mogucnost da uzivate. WebCentar se izdrzava cisto iz sredstava prikupljenih od komercijalnog web i e-mail hostinga, web marketinga i web designa, nemamo eksternih primanja niti donacija, cak smatram da placamo vece dazbine nego ostali, ali sta je tu je. Za sada je to tako, a do kada to niko ne zna. Stoga bih vam rekao da ovo sto dobijate od nas shvatite kao poklon, ne kao obavezu i nemojte smatrati da WebCentar vama mora ustupiti prostor ili vam pruziti podrsku, to je sve dobra volja. Kada smo otvarali besplatn hosting direktor nam je rekao ukoliko zelimo i imamo vremena da mozemo pomoci ljudima oko besplatnog hostinga, ali opet napominjem samo ukoliko to zelimo i mozemo. Mi do sada nismo nikoga ostavili da nije dobio odgovor na postavljeno pitanje u vezi hostinga. Ali smo primjetili da dosta ljudi ne zna to da cjeni. Vjerovatno smatraju da iz Bosne i dalje ne moze nista dobro doci! Eh evo sad znate sve, pa sami prosudite da li je to tako ili ne
T.A.B. Boss
20-11-2002, 22:32
Potpuno podržavam i jedno i drugo mišljenje!!
i Admin-a Web Centra i g. Crnkovića.
Zanima me, dali Promo Media uzima nekog na sponzorirani hosting?
Javio sam vam se neki dan sa mailom, ali nisam dobio nikakav odgovor.
Super je sve što webcentar nudi i sve je ok!
Sve je ok sa webcentrom, samo jedna zamjerka.... što ako bi kupovao domenu prelazim sa besplatnog na komercijalog korisnika... to mi ne štima...
to mi jedino ne štima, ali sve je super, i mogućnost biranja poddomene, nadam (nadamo se, u još par imena ovo kažem) da ćete i ostati besplatni i kvalitetni.
Pozdrav!
45000×4=180 000 kn=45 000 DM=22,500 € ..... (to si ti napisao).
A ako imaš toliko eura, kaj će ti sponzorirani hosting ?
Originally posted by sinisa
Zato jer to i nije istina sto je rekao ;o)
Ali necemo sada o tome
imaš pravo, baš ne drži vodu...
marko.radelic
21-11-2002, 00:54
Cisto radi statistike, WebCentar dnevno dobije oko 7-10 zahtjeva za podrsku od klijenata koji imaju komercijalni hosting i to se vecinom odnosi na path za baze ili default dokumente, dok na drugoj strani dobijemo oko 50-ak (grubo) zahtjeva za podrsku klijenata koji imaju besplatan hosting.
Evo nista, slazem se sa svime izrecenim, jedino mi je ovo posebno upalo u oci. Mogu reci da je ovako nesto kod nas normalno ponasanje, ne samo kod hostinga nego kod svega, puno sam se puta susreo s time.
Valda smo kao narod svi primitivci...
to ti je isto kao da ga pitaš za one njegove kupine na stablu i nojeve na njegovim pašnjacima, to je tako i gotovo, da ne spominjem kupovanje mp3.com i zahvale NASA-i, jesi li ikad pitao jesu li miki maus i pajo patak stvarni likovi?
Ja sam pronašao dva njegova posta.
... pa s toga meni i nisu važne vaše gluposti, ja sam došao ovdje u potrazi samo za prijedlozima, a ne sa samim kukanjem i zanovijetanjem, ako hoćeš pomoći biti "pametan", budi, ako nećeš nemoj više ni otvarati ovaj thread.
i
Pozdrav, na ovom forumu me više nečete vidjeti, Adios!
Toliko o tome.
Toliko o tome.
da, toliko o tome da ne drži do svojih obećanja... :D
zweistein
21-11-2002, 14:47
Ja nikako ne dijelim misljenje Huleta, i vrlo sam vam zahvalan za taj hosting, a bio sam pogotovo iznenadjen kad sam dobio i onih par mailova u kojima ste obrazlozili razloge zbog kojih su serveri bili down. To Averi nikada nije ucinio, niti ce uciniti meni se cini.
Mislim da je ova rasprava krenula u krivom smjeru. Close topic.
Ivan Crnkovic
21-11-2002, 17:08
Originally posted by T.A.B. Boss
Potpuno podržavam i jedno i drugo mišljenje!!
i Admin-a Web Centra i g. Crnkovića.
Zanima me, dali Promo Media uzima nekog na sponzorirani hosting?
Javio sam vam se neki dan sa mailom, ali nisam dobio nikakav odgovor.
Pozdrav!
Postovani,
vjerovatno je Vas email dosao, ali nazalost uz puno posla ja osobno Vam nisam stigao odgovoriti. (prioriteti)
Sigurno cu Vam poslati email (naravno uz pretpostavku da je dosao) Slobodno mi posaljite email jos jednom na moju email adresu ivan@promo-media.hr pa cemo vidjeti sto se da napraviti.
Naime Promo Media hosta besplatno vec preko 50-60 domena, tako da smo zbilja popunjeni kaj se toga tice, ali ako je nesto zanimljivo mozda ce biti moguce nesto srediti.
Srdacan pozdrav,
Ivan Crnkovic
ivan@promo-media.hr
T.A.B. Boss
21-11-2002, 18:46
Poštovanje,
poslan Vam je mail na ivan@promo-media.hr .
Duljeg je sadržaja, ali je sve objašnjeno, do slušanja i pozdrav!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.