View Full Version : IIS 5.1 i ASP stranice, problem...
Instalirao sam IIS 5.1 u namjeri da testiram ASP i PHP stranice, server funkcionira ali ne i sa ASP stranicama, nije moguće niti konzultirati Help OnLine jer jer koristi ASP...(500 - internal server
error). Instalirao sam i PHP te sa PHP stranicama sve funkcionira...
Reinstalirao sam sve više puta, uvjek isto ( Win Xp professional i Ntfs file sistem).
Unaprijed zahvalan na pomoći...
a jesi li mozda zaboravio pokrenuti server (IIS 5.1)
Originally posted by spyder
a jesi li mozda zaboravio pokrenuti server (IIS 5.1) server radi sa svime osim sa ASP...
Čekaj malo...
Čista instalacija IIS-a ne radi? :zbunj:
Ajd probaj ponovo! :D
Meni radi i ASP i PHP (u obliku ISAPI filtra)!
arahnophobia
08-11-2002, 22:56
Jeli ne radi IIS ili ne vidiš stranice pod localhostom? Ne zaboravi stranice koje hoćeš pregledati staviti u wwwroot folder (npr. C:\Inetpub\wwwroot\pa onda tvoj foldar) ako ti je na C: !
Originally posted by arahnophobia
Jeli ne radi IIS ili ne vidiš stranice pod localhostom? Ne zaboravi stranice koje hoćeš pregledati staviti u wwwroot folder (npr. C:\Inetpub\wwwroot\pa onda tvoj foldar) ako ti je na C: ! i to sam probao...
Kad vec imas xp ponudi nekom "remote asisstance" bice puno lakse nego nagadjati sta je problem
Slijedeći savjete došao sam do zaključka da vjerojatno nešto nije u redu sa COM+ Aplikacijama. Pokušavajući otvoriti:
Component Services - Computers - My Computer - COM+
Applications, dobijem ovo: Error 8004E00F - COM+ was unable to talk to the MDTC
DTC nije bio aktiviran, pokučavajući ga pokrenuti, dobijem ovo:
error code: 1073737712
Pokušo sam i kreirati IIS Package komandom :
cd %windir%\system32\inetsrv
rundll32 wamreg.dll, CreateIISPackage
Odgovor: Error loading wamreg.dll
The specific module could not be found
Isprobao sam i sve sugestije koje sam našao na MS sajtu...
Originally posted by ninoju
Instalirao sam IIS 5.1 u namjeri da testiram ASP i PHP stranice, server funkcionira ali ne i sa ASP stranicama, nije moguće niti konzultirati Help OnLine jer jer koristi ASP...(500 - internal server
error). Instalirao sam i PHP te sa PHP stranicama sve funkcionira...
Reinstalirao sam sve više puta, uvjek isto ( Win Xp professional i Ntfs file sistem).
Unaprijed zahvalan na pomoći... :krele:
Konačno radi...
Kako? Dezinstalirao sam MSDTC service, po uputstvima za Win 2k, mogu se naći na MS sajtu, zatim sam dezinstalirao server te ponovo ga instalirajući instalirao i MSDTC (instalacija kao kod W2k ne ide u Xp), reinstalirajući samo IIS 5.1 ne ide...
Hvala svima ! Originally posted by ninoju
:krele: :cugi:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.