*flower*
29-09-2007, 12:06
Imam jedan mali problem u cpp.. sa vjerovatno najjednostavijim programom koji se tu moze napisati.. ali posto sam ja noob.. smijem postavljati svakakva pitanja.. imam 3 primjera „hello world“ programa..i ..
U prvom primjeru pise ovako..
#include <iostream.h>
void main()
{
// This is the Hello-World-Programm
cout<<"Hello, world!"<<endl;
};
U drugom primjeru pise ovako..
#include <iostream.h>
#include <stdio.h>
void main(void)
{
cout << "Hello World" << endl;
getchar();
}
A u trecem ovako..
#include <iostream>
#include <stdio>
int main()
{
cout << "Hallo Welt!" << endl;
}
Ne znam stvarno.. ali sad mi vise nista nije jasno..
Kako to da jednom pise include.h a drugi put samo include, da jednom ispred main pise void, a drugi put int, I jednom na kraju pise getchar a drugi put ne?
Isprobala sam sve tri verzije tog “hello world” primjera I jos nekoliko drugih.. ali nista ne radi.. svaki put mi izbaci neki error.. pa molila bih za savjete, i(ili) objasnjenja.. jer ne znam sta je tu tocno, a sta ne.. ili da mi netko napise tocan kod? :)
U prvom primjeru pise ovako..
#include <iostream.h>
void main()
{
// This is the Hello-World-Programm
cout<<"Hello, world!"<<endl;
};
U drugom primjeru pise ovako..
#include <iostream.h>
#include <stdio.h>
void main(void)
{
cout << "Hello World" << endl;
getchar();
}
A u trecem ovako..
#include <iostream>
#include <stdio>
int main()
{
cout << "Hallo Welt!" << endl;
}
Ne znam stvarno.. ali sad mi vise nista nije jasno..
Kako to da jednom pise include.h a drugi put samo include, da jednom ispred main pise void, a drugi put int, I jednom na kraju pise getchar a drugi put ne?
Isprobala sam sve tri verzije tog “hello world” primjera I jos nekoliko drugih.. ali nista ne radi.. svaki put mi izbaci neki error.. pa molila bih za savjete, i(ili) objasnjenja.. jer ne znam sta je tu tocno, a sta ne.. ili da mi netko napise tocan kod? :)