PDA

View Full Version : Veliki Flash file

Dubrovcanin
04-11-2002, 20:55
Problem je tome sto ako zelim praviti web stranicu u Flashu - imati cu preveliki file - moze li mi itko reci kako da podijelim tu stranicu na nekoliko djelova - recimo

- glavna stranica sa podlogom i sa svim okvirima i slovima i linkovima

- i drugi dio gdje je recimo dosta velika slika ili vise slika

Nebi htio da se sve odjednom ucitava nego da se to posebno ucita i da se prikaze preloader - to sam vidio na jednom stranici - znaci da je moguce - zna li itko kako to napraviti?

vi3w3r
04-11-2002, 21:40
Ako sam dobro shvatio pitanje !?!?!

Najpametnije bi ti bilo napraviti da se sve ucita, jer ako budes taj preload razvlacio, ne bu bilo dobro :)

Znam ja kako napraviti preloader...

Razmisli o tome da sve ucitas, a ne dio po dio...

cybermaster
04-11-2002, 22:45
Originally posted by Dubrovcanin
Problem je tome sto ako zelim praviti web stranicu u Flashu - imati cu preveliki file - moze li mi itko reci kako da podijelim tu stranicu na nekoliko djelova - recimo

- glavna stranica sa podlogom i sa svim okvirima i slovima i linkovima

- i drugi dio gdje je recimo dosta velika slika ili vise slika

Nebi htio da se sve odjednom ucitava nego da se to posebno ucita i da se prikaze preloader - to sam vidio na jednom stranici - znaci da je moguce - zna li itko kako to napraviti?

pa kao i na svim stranicama,ljepo ucitava ljepo polako do 100% i onda se pojavi cijeli site!

e1
05-11-2002, 01:10
Rascjepkaj ih na manje zasebne i samostojne cjeline.
Recimo, podloga ti je osnovni movie (ne clip nego swf file) i sve je u level0 (_root).

E sad .... izradiš bjanko movie clip veličine cijelog filma, daš mu ime recimo podaciMC i iz roota učitaš loadMovie ("drugiMuvi.swf", "_root.podaciMC);
DrugiMuvi.swf je posebno izrađen flash film, sa podacima koji se mijenjaju...

Sada, pri učitavanju, sa getBytesLoaded imaš mogućnost "kontrole" učitanosti samog filma koji učitavaš, slika itd.
Pazi na parametre i varijable (jer u učitanom moviu u _level1 ili više, _root = _levelx a ne _level0 kao što je kada radiš samo sa jednim filmom)

Izgleda komplicirano, no zapravo ima logike i jednostavno je.
Pogledaj www.chromos-svjetlost.hr
Iako gledaš prezentaciju proizvoda, glavni movie koji sve učitava nalazi se nevidljiv u pozadini i poziva se i otkriva iz tih filmića koji se naknadno učitavaju.
Da je sve rađeno u jednom filmu veličina bi mu bila preko 3Mb a to nitko ne bi čekao, a da ne spominjem probleme oko ažuriranja i slično

futuro
05-11-2002, 11:44
e1> ti si radio stranicu za chromos?

e1
05-11-2002, 12:30
futuro: jesam.

futuro
05-11-2002, 14:12
Originally posted by e1
futuro: jesam.

izvrstan posao...svaka čast.... :doki:

e1
05-11-2002, 16:07
:)

Dubrovcanin
07-11-2002, 00:47
stvanro izvrstan posao - svaka cast :-)

nikai
07-11-2002, 01:49
stranice su dobro napravljene, samo daj mo reci, odem na kontakte, ispunim formular, ali nisam uspio skuziti kako da ga posaljem :zbunj:

Dubrovcanin
07-11-2002, 10:58
znaic ako sam razumio....... pravim swf file unutar swf filea........naravno prvo sve njih napravim.....a onda ih naknadno ubacujem......jeli tako?

e1
07-11-2002, 13:08
nikai: nisam to još uključio. trebaju se prije riješiti neke situacije.
dubrovcanin: upravo tako. iz glavnog pozivaš podMovie. Probaj sam, a večeras ili sutra tokom dana mogu ti ostavit jedan mali primjer ovdje za download.

Dubrovcanin
07-11-2002, 13:24
odlicno.....sad nemam vremena jer nesto radim...ali cim zavrsim probati cu - hvala - e ajde stavi neki primjer - ako mozes molim te stavi recimo - podlogu dva linka kako dolete sa strane i slika kako se naknadno ucita - naravno poslije - ako bi to bilo tako - pa onda vec u glavi imam toliko zamisli sto bi mogao napraviti

A onaj tvoj site mi je super stvarno - zanima me koliko dugo si ono radio?

arahnophobia
08-11-2002, 22:42
e1 stvarno si cool odradio ovaj posao, ali samo ispravi ono "untitled document", stvarno upada u oči!