View Full Version : Veliki Flash file
Dubrovcanin
04-11-2002, 20:55
Problem je tome sto ako zelim praviti web stranicu u Flashu - imati cu preveliki file - moze li mi itko reci kako da podijelim tu stranicu na nekoliko djelova - recimo
- glavna stranica sa podlogom i sa svim okvirima i slovima i linkovima
- i drugi dio gdje je recimo dosta velika slika ili vise slika
Nebi htio da se sve odjednom ucitava nego da se to posebno ucita i da se prikaze preloader - to sam vidio na jednom stranici - znaci da je moguce - zna li itko kako to napraviti?
Ako sam dobro shvatio pitanje !?!?!
Najpametnije bi ti bilo napraviti da se sve ucita, jer ako budes taj preload razvlacio, ne bu bilo dobro :)
Znam ja kako napraviti preloader...
Razmisli o tome da sve ucitas, a ne dio po dio...
cybermaster
04-11-2002, 22:45
Originally posted by Dubrovcanin
Problem je tome sto ako zelim praviti web stranicu u Flashu - imati cu preveliki file - moze li mi itko reci kako da podijelim tu stranicu na nekoliko djelova - recimo
- glavna stranica sa podlogom i sa svim okvirima i slovima i linkovima
- i drugi dio gdje je recimo dosta velika slika ili vise slika
Nebi htio da se sve odjednom ucitava nego da se to posebno ucita i da se prikaze preloader - to sam vidio na jednom stranici - znaci da je moguce - zna li itko kako to napraviti?
pa kao i na svim stranicama,ljepo ucitava ljepo polako do 100% i onda se pojavi cijeli site!
Rascjepkaj ih na manje zasebne i samostojne cjeline.
Recimo, podloga ti je osnovni movie (ne clip nego swf file) i sve je u level0 (_root).
E sad .... izradiš bjanko movie clip veličine cijelog filma, daš mu ime recimo podaciMC i iz roota učitaš loadMovie ("drugiMuvi.swf", "_root.podaciMC);
DrugiMuvi.swf je posebno izrađen flash film, sa podacima koji se mijenjaju...
Sada, pri učitavanju, sa getBytesLoaded imaš mogućnost "kontrole" učitanosti samog filma koji učitavaš, slika itd.
Pazi na parametre i varijable (jer u učitanom moviu u _level1 ili više, _root = _levelx a ne _level0 kao što je kada radiš samo sa jednim filmom)
Izgleda komplicirano, no zapravo ima logike i jednostavno je.
Pogledaj www.chromos-svjetlost.hr
Iako gledaš prezentaciju proizvoda, glavni movie koji sve učitava nalazi se nevidljiv u pozadini i poziva se i otkriva iz tih filmića koji se naknadno učitavaju.
Da je sve rađeno u jednom filmu veličina bi mu bila preko 3Mb a to nitko ne bi čekao, a da ne spominjem probleme oko ažuriranja i slično
e1> ti si radio stranicu za chromos?
Originally posted by e1
futuro: jesam.
izvrstan posao...svaka čast.... :doki:
Dubrovcanin
07-11-2002, 00:47
stvanro izvrstan posao - svaka cast :-)
stranice su dobro napravljene, samo daj mo reci, odem na kontakte, ispunim formular, ali nisam uspio skuziti kako da ga posaljem :zbunj:
Dubrovcanin
07-11-2002, 10:58
znaic ako sam razumio....... pravim swf file unutar swf filea........naravno prvo sve njih napravim.....a onda ih naknadno ubacujem......jeli tako?
nikai: nisam to još uključio. trebaju se prije riješiti neke situacije.
dubrovcanin: upravo tako. iz glavnog pozivaš podMovie. Probaj sam, a večeras ili sutra tokom dana mogu ti ostavit jedan mali primjer ovdje za download.
Dubrovcanin
07-11-2002, 13:24
odlicno.....sad nemam vremena jer nesto radim...ali cim zavrsim probati cu - hvala - e ajde stavi neki primjer - ako mozes molim te stavi recimo - podlogu dva linka kako dolete sa strane i slika kako se naknadno ucita - naravno poslije - ako bi to bilo tako - pa onda vec u glavi imam toliko zamisli sto bi mogao napraviti
A onaj tvoj site mi je super stvarno - zanima me koliko dugo si ono radio?
arahnophobia
08-11-2002, 22:42
e1 stvarno si cool odradio ovaj posao, ali samo ispravi ono "untitled document", stvarno upada u oči!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.