View Full Version : Savjet, dva o sponzorima
Nakon osam, devet mjeseci svakodnevnog rada na www.nogometni-magazin.com i podizanju statistika sitea, mislimo da je krajnje vrijeme da pronađemo nekog sponzora, kako sve to ne bi bilo badave.
Iz mjeseca u mjesec nam se statistika povećava za 30-40 %, a kako je nogomet nešto na čemu se kod reklamiranja vrte veliki novci, mislim da i mi tu imamo potencijala, jer smo trenutno najposjećenija hrvatska nogometna stranica.
Kako nemamo iskustva sa oglašavanjem, oglašivačima i nuđenjem usluga oglašivanja molio bi da nam pomognete sa nekim savjetom.
Kako kontaktirati određenu firmu? Ima li marketinških internet agencija koje pronalaze oglašivače za određeni postotak?
Pomozite svojim savjetom. Hvala.
Probaj pitati ovdje:
Forum - Marketing (http://mojnovac.infopop.cc/6/ubb.x?a=frm&s=7366045911&f=4326002021)
Imaš tamo nekoliko ljudi koji rade po agencijama za web marketing.
Originally posted by vbm
Iz mjeseca u mjesec nam se statistika povećava za 30-40 %, a kako je nogomet nešto na čemu se kod reklamiranja vrte veliki novci, mislim da i mi tu imamo potencijala, jer smo trenutno najposjećenija hrvatska nogometna stranica. A kolko bi to bilo posjetioca dnevno ??
Originally posted by tin
A kolko bi to bilo posjetioca dnevno ??
Zašto, koliko je to važno?
500-tinjak, no kako sam napisao, mi smo mlada stranica, sa mjesečnim rastom 30-40 %.
Originally posted by vbm
Zašto, koliko je to važno?
500-tinjak, no kako sam napisao, mi smo mlada stranica, sa mjesečnim rastom 30-40 %. Pa kako onda možeš izjavit jer smo trenutno najposjećenija hrvatska nogometna stranica. kada npr nogomet.com (http://www.nogomet.com) ima 500 x 10, dakle desetorostruko vise posjetioca nego vi ???
Originally posted by tin
Pa kako onda možeš izjavit kada npr nogomet.com (http://www.nogomet.com) ima 500 x 10, dakle desetorostruko vise posjetioca nego vi ???
Jedva sam čekao ovo pitanje. Nogomet.com nema 500x10 više posjetitelja, jer ono što oni vode pod posjetitelje su klikovi. A imaju ih cca 10.000 dnevno. Klasična obmana na hrvatskom webu.
Inače, mi imamo puno više klikova od nogomet.com.
Originally posted by vbm
Jedva sam čekao ovo pitanje. Nogomet.com nema 500x10 više posjetitelja, jer ono što oni vode pod posjetitelje su klikovi. A imaju ih cca 10.000 dnevno. Klasična obmana na hrvatskom webu.
Inače, mi imamo puno više klikova od nogomet.com.
O kakvim klikovima ti govoriš? Od kad se promet mjeri u klikovima? Promet se mjeri u jedistvenim posjetiteljima, a neki koji žele obmanuti javnost mjere promet u hitovima. Nogomet.com nije među njima.
Originally posted by višnja
O kakvim klikovima ti govoriš? Od kad se promet mjeri u klikovima? Promet se mjeri u jedistvenim posjetiteljima, a neki koji žele obmanuti javnost mjere promet u hitovima. Nogomet.com nije među njima.
Dobro, da. Kad sam pisao klikovi mislio sam hitovi.
Nego, otkud znaš da nogomet.com u svojoj statistici ne vodi hitove nego unique visitorse?
Kako su nam oni konkurencija, napravio sam mali test, jer mi je njihova statistika bila nevjerojatna.
Otvorio sam tri internet explorera u 4 ujutro i u razmaku od sekunde (na stranici statistike) stisnuo refresh. U 20 minuta takvog testa niti jednom mi se nisu ponovile iste brojke.
Ne možeš mi reći da nogomet.com od 4 ujutro do 4:20 ima novog posjetitelja svake 1,5 sekunde.
Oni broje hitove.
da budem iskren meni nije baš jasno to sa brojanjem posjetitelja, po meni bi bilo logičnije brojati svaki klik,
npr. netko pretražuje internet i zaleti se na neku stranicu gdje vidi da ga to ne zanima i ode dalje, dok neko drugi se zadrži sat vremena, napravi brdo klikova a ispada da se obojca broje jednako
inače sviđa mi se noćna tehnika uhođenja konkurecije sa tri explorera u zasjedi
Originally posted by kezo
inače sviđa mi se noćna tehnika uhođenja konkurecije sa tri explorera u zasjedi
Dokazi su na stolu. Gdje su oni što govore da nogomet.com ne broji hitsove?
E ajde olaksaj malo vbm, pljujes po nogomet.com , a taj tvoj nogometni site se nemoze niti mjeriti sa njime.. Mogao bi procitati pravila ovog foruma po koji put ? :mad:
hebote, nisam znao da se to tako mjeri ...
onda sam vas vecinu preshishao :)
u ova dva mjeseca imam 137.000 posjetitelja, sto ispada nekih 4700 dnevno ... ko ne vjeruje eno mu moje jednotarifno brojilo na dnu prve stranice.
jaci sam od muhamed alija ;)
Slabo, slabo ;)
Prema takvoj racunici ja imam po Webalizeru 46294 posjetitelja dnevno :D
Hits per Day 46294
Files per Day 33047
Pages per Day 4384
Visits per Day 1397
Gledaj VBM, krivog si isao napadat.
Nogomet.com sigurno, ali sigurno nije jedan od onih koji zamagljuje. Prema Webalizeru imaju izmedju 4000-6000 visits dnevno, a vec su se i na hitboxu dokazali.
Sada vise nemaju hitboxa, ali oni koji su malo dulje na sceni znaju da je bio u prvih 5, odmah iza monitora...
A evo ti i webalizerova detaljna statistika za prvih deset dana ovog mjeseca:
Daily Statistics for October 2002
Day Hits Files Pages Visits Sites KBytes
1 252875 3.53% 134329 3.44% 49471 3.19% 5911 3.30% 17106 13.08% 1834730 3.06%
2 235234 3.29% 127367 3.26% 50469 3.26% 6195 3.46% 17486 13.37% 1819982 3.04%
3 300690 4.20% 164894 4.23% 65503 4.23% 7138 3.98% 17347 13.27% 2283013 3.81%
4 294747 4.12% 162247 4.16% 62059 4.01% 6889 3.84% 17171 13.13% 2282187 3.81%
5 202124 2.82% 106165 2.72% 42608 2.75% 5608 3.13% 13057 9.99% 1582236 2.64%
6 219091 3.06% 115611 2.96% 43634 2.82% 5937 3.31% 13958 10.67% 1609775 2.69%
7 296526 4.14% 168050 4.31% 60989 3.94% 7264 4.05% 17382 13.29% 2232540 3.73%
8 332998 4.65% 182061 4.67% 67758 4.37% 8073 4.51% 16444 12.58% 2370139 3.96%
9 274102 3.83% 150713 3.86% 59304 3.83% 7170 4.00% 17385 13.30% 2221559 3.71%
10 268496 3.75% 144279 3.70% 56945 3.68% 6830 3.81% 17126 13.10% 2104013 3.51%
Tin, čija je to statistika? Od nogomet.com?
Originally posted by jake
pljujes po nogomet.com , a taj tvoj nogometni site se nemoze niti mjeriti sa njime. :mad:
Zašto se ne može mjeriti? Zato što je na našem siteu detaljno opisana svaka utakmica? Ili zato što ne pratimo tko je novi izbornik Libanona?
Jesi ti uopće proveo neko vrijeme na našem situ (ne mislim pri tom - došao, vidio, otišao - nego jesi li pregledao malo), a da te u startu zanima nogomet???
Originally posted by vbm
Tin, čija je to statistika? Od nogomet.com? Da, od nogomet.com-a. Vidis, neke dane imao je 8000 posjetioca...
Hitovi?
Dnevno preko 200.000...
A 200.000 : 25 = 8.000
Znaci tvojih 5.000 hitova podjeljeno s 25 je 200. 200 posjetioca imas dnevno? :p :p :p :D
Originally posted by vbm
Zašto se ne može mjeriti? Zato što je na našem siteu detaljno opisana svaka utakmica? Ili zato što ne pratimo tko je novi izbornik Libanona?
Jesi ti uopće proveo neko vrijeme na našem situ (ne mislim pri tom - došao, vidio, otišao - nego jesi li pregledao malo), a da te u startu zanima nogomet???
A sta ce molim te Ljepotica na usko nogometnom siteu?
Po mojoj racunici daljnjoj, od tih 200 posjetioca 150 ih je na siteu zbog toga. A pravih nogometnih posjetioca - 50 :p :D
Vidim radiš sprdačinu.
1. Nemamo 5.000 hitova, nego 3-4 puta više.
2. Nemamo 200 (ili kako kažeš 50 posjetioca), već 500-tinjak kao što sam i napisao.
3.Otkud ti pristup za statistike nogomet.com, daj da i ja to vidim, pa da završimo sa raspravom.
Originally posted by vbm
Vidim radiš sprdačinu.
1. Nemamo 5.000 hitova, nego 3-4 puta više.
2. Nemamo 200 (ili kako kažeš 50 posjetioca), već 500-tinjak kao što sam i napisao.
3.Otkud ti pristup za statistike nogomet.com, daj da i ja to vidim, pa da završimo sa raspravom. a sta ocekujes da ce se normalno s tobom razgovarat s ovakvim pristupom?
statistika nogomet coma (http://nogomet.com/server-stats/nogomet.com)
ajde sad ti lijepo daj svoju :p
... i koliko ljudi dolazi na http://www.nogometni-magazin.com/ zbog Shakire, a koliko zbog Hajduka
Definitivno sam šokiran statistikom nogomet.com.
Isprike svima koje sam zbog neznanja napao.
Nego, može li mi netko napisati nešto zbog čeka sam se i javio:
"Iz mjeseca u mjesec nam se statistika povećava za 30-40 %, a kako je nogomet nešto na čemu se kod reklamiranja vrte veliki novci, mislim da i mi tu imamo potencijala.
Kako nemamo iskustva sa oglašavanjem, oglašivačima i nuđenjem usluga oglašivanja molio bi da nam pomognete sa nekim savjetom. Hvala."
kad ti sajt postane intresantan oglašivačima oni će ti se sigurno javiti, dok god ti njih moraš ganjati da oglašavaju tu nema kruha
Iz mjeseca u mjesec broj posjetitelja se povećava za 30-40% a sada imaš 500?
Znači prošli mjesec si imao 300? A pretprošli 200?
Po meni sve su to jako jako jako male brojke za site koji se bavi tako popularnom temom kao sto je nogomet.
A i veliko je pitanje koliko je od toga ciljane publike, a koliko onih koji traže ljepotice ili screensavere.
Sa takvom posjećenošću nećeš privući ozbiljne i velike oglašivaće kao što se na nogomet.com reklamira vipnet.
Prema alexa rankingu, nogomet.com je na 47.162 mjestu, a nogometni-magazin.com na 571.188 mjestu.
Mene nogomet uopće ne zanima pa ne mogu uspoređivati kvalitetu tih sajtova, ali kad je riječ o popularnosti, razlika je golema.
Tako dakle. Brzo sam spušten na zemlju. Očito se (bar meni) ne isplati raditi po pet sati dnevno, svaki dan, već mjesecima - kako bi nogometnim informacijama opskrbio nekoliko ljudi.
Ono što smo mi radili mjesecima, vjerujte mi, puno je bolje od nogomet.com, no očigledno nešto nam fali.
Hvala na surovoj istini.
Originally posted by kezo
kad ti sajt postane intresantan oglašivačima oni će ti se sigurno javiti, dok god ti njih moraš ganjati da oglašavaju tu nema kruha
SO WRONG
Ako ćeš čekati da ti oglašivači dođu sami, umrijet ćeš siromašan. Vjeruj onima koji imaju site već par godina. Da bi došao do oglašivača, moraš biti tamo gdje su ljudi s novcem. Oni koji imaju pravi, veliki novac ne surfaju u našoj domeni običnih smrtnika. Dalje od Hineta i Monitora ti ti ljudi NE vide. Treba ti netko tko će tvoj prostor nuditi oglašivačima. Ili sam kontaktiraj svoje potencijalne oglašivače. Ali, naravno, ti nisi te sreće da će tebi dati brdo love na lijepe oči samo zato jer imaš njihovu ciljanu publiku, moraš ih očarati brojkama i lijepim riječima i dokazati im što će oni imati od toga da tebi daju pare. Žalosno ali istinito! Uzmi stvar u svoje ruke i ne traži milost.
Treba ti netko tko će tvoj prostor nuditi oglašivačima.
Tko na primjer? Pomozi, jer sam lud od besplatnog rada.
ima 2 istine, i sta Visnja kaze i sta Kezo kaze.
Evo primjer bas nogomet.com.. Rade vec 5 godina (ne znam tocno koliko), svaki dan azuriraju.....................................
I tako pet godina.. I evo vidis, trud se isplatio, glavni oglasivac im je VIP, a nogomet se nije njima javljao, vec VIP njima..
probaj ti kao webmaster nogometnog magazina VIPu poslat za oglasavanje, pa cemo vidjet.......
ali istina je i sto Visnja kaze, ne mozes samo cekat da netko dodje, doci ce tek ako si jaako kvalitetan, a da bi postao jaako kvalitetan potreban ti je $$ za razvoj kvalitete, a $$ donesu oglasivaci... stoga, treba i njih traziti...
a i evo, bas sam gledam, kazes radite bolje od nogomet.coma ..
tvoja vijest za fulham - dinamo je ova:
Fulham je sa golovima Boa Mortea, Marleta i Haylesa porazio Dinamo 3:0, čime je i prve uzvrata osigurao plasman u treće kolo Kupa UEFA.
USKORO VIŠE.
a prošlo je skoro pa 20 sati.
nogomet.com je tu vijest, kao i sve ostali oko takvih utakmica, imao u roku od 1 sat nakon zavrsetka utakmice (da ne kazem da kod vecih utakmica i u poluvremenu su gore rezultati.....)
Da Tin, dočekao si naš kiks.
Nego, mene i dalje zanima statistika nogomet.com. Dao si mi link sa njihovom webalizer statistikom. No koja je onda statistika na njihovoj stranici? http://nogomet.com/modules.php?op=modload&name=Stats&file=index
Šta im predstavlja taj broj posjetitelja?
Originally posted by vbm
Da Tin, dočekao si naš kiks.
Nego, mene i dalje zanima statistika nogomet.com. Dao si mi link sa njihovom webalizer statistikom. No koja je onda statistika na njihovoj stranici? http://nogomet.com/modules.php?op=modload&name=Stats&file=index
Šta im predstavlja taj broj posjetitelja? to je mislim post nuke-ov brojac...
on broji ucitavanja stranica, mislim...
SO WRONG
1. višnja ima profesionalnu deformaciju da stalno izleće sa simpatičnim engleskim upadicama.
2. ne tražimo milost, niti bi je dali. Ako zaista počnemo raspravljati o poslu i isplativosti HR weba onda ćemo se ipak vratiti na ISKON i Monitor te neke slične izuzetke. Ispravi me ako griješim. Web kao medij se ponaša slično kao i ostali mediji, tu mislim na to da jedan Oglasnik ne moli ljude da se oglase kod njih, jedan HRT ne moli da mu neko baci reklamu u udarni termin, a jedan ISKON isto tako ne moli da se neko preko njih isfura s bannerom, mada je tu propaganda malo složenija.
3. možeš ti napraviti site i vući za rukav i to je istina da ćeš dobiti siću, ali možda je ipak jače, a i dostojanstvenije napraviti vrhunski site koji radi posjećenosti i popularnosti diktirati cijene reklama.
4. Mislim da se ovo odnosi i na Kezu, radije ću umrijeti sam i siromašan nego uvjeravati, smješkati se, žicati i moliti da mi se isplati pošten rad i znanje.
Originally posted by tin
to je mislim post nuke-ov brojac...
on broji ucitavanja stranica, mislim...
Ti ti ja i govorim. Oni broje učitane stranice, a pišu da su to posjetitelji. Onda mi je nejasna velika razlika između te statistike i onog linka statistike kojeg si mi dao.
Originally posted by domagoj
2. ne tražimo milost, niti bi je dali. Ako zaista počnemo raspravljati o poslu i isplativosti HR weba onda ćemo se ipak vratiti na ISKON i Monitor te neke slične izuzetke. Ispravi me ako griješim. Web kao medij se ponaša slično kao i ostali mediji, tu mislim na to da jedan Oglasnik ne moli ljude da se oglase kod njih, jedan HRT ne moli da mu neko baci reklamu u udarni termin, a jedan ISKON isto tako ne moli da se neko preko njih isfura s bannerom, mada je tu propaganda malo složenija.
3. možeš ti napraviti site i vući za rukav i to je istina da ćeš dobiti siću, ali možda je ipak jače, a i dostojanstvenije napraviti vrhunski site koji radi posjećenosti i popularnosti diktirati cijene reklama.
4. Mislim da se ovo odnosi i na Kezu, radije ću umrijeti sam i siromašan nego uvjeravati, smješkati se, žicati i moliti da mi se isplati pošten rad i znanje. u velikoj vecini se slazem s tobom :)
Originally posted by vbm
Ti ti ja i govorim. Oni broje učitane stranice, a pišu da su to posjetitelji. Onda mi je nejasna velika razlika između te statistike i onog linka statistike kojeg si mi dao. pa na postnukeovoj (http://nogomet.com/modules.php?op=modload&name=Stats&file=index) statistici je zbroj svih. ako kaze da je do danas Do danas smo ugostili 2623727 posjetitelja onda znaci od kad je instaliran i postavljen post nuke posjetioca, a ne danas.. :)
Nogomet.com: Do danas smo ugostili 2623774 posjetitelja, od 20.2.2002, 6376 danas...
Da, ali u nastavku piše da su danas ugostili 6376 posjetitelja.
POSJETITELJA, a ne piše da im se toliko stranica otvorilo, što je prava istina.
Inače, sad sam postao jako sumljičav i na njihovu webalizerovu statistiku. Oni dakle imaju cca 10.000 otvorenih stranica dnevno (po postnukeovoj), a po webalizeru preko 50.000 otvorenih stranica. Razlika je 5 puta.
Kako webalizer ne mogu provjeriti (a sam ga možeš skinuti i instalirati, možda i voditi), a postnukeovu mogu, tada vjerujem samo i isključivo postnukeovoj.
Po tome, ako njihovih 6.000 unique visitorsa po webalizeru podijelimo sa 5, tada dobijemo da imaju cca 1200 posjtitelja dnevno. Griješim?
Originally posted by vbm
Inače, sad sam postao jako sumljičav i na njihovu webalizerovu statistiku. Oni dakle imaju cca 10.000 otvorenih stranica dnevno (po postnukeovoj), a po webalizeru preko 50.000 otvorenih stranica. Razlika je 5 puta.
Nemaš razloga sumnjati u Webalizer, svjetski standard kad je u pitanju brojanje posjetitelja. Razlika je u tome što Webalizer jednoj jedistvenog posjetitelja mjeri u pola sata, a php-nuke tko zna kako. Ako mjeri u nekom razdoblju većem od pola sata, onda je normalno da bilježi manje od Webalizera. Nema tu nikakve zavjere.
Originally posted by domagoj
1. višnja ima profesionalnu deformaciju da stalno izleće sa simpatičnim engleskim upadicama.
:) Mogu ja i na njemačkom ako engleski nije tako "kul" :)
2. ne tražimo milost, niti bi je dali. Ako zaista počnemo raspravljati o poslu i isplativosti HR weba onda ćemo se ipak vratiti na ISKON i Monitor te neke slične izuzetke. Ispravi me ako griješim.
Ne griješiš ovdje. Samo i isključivo entuzijazam je doveo HR Web ovdje gdje je sad, dakle iz srednjeg vijeka postojanja samo par sajtova od kojih je jedan bio Monitor, a drugi Bug. Srećom što u Hrvatskoj ljudi imaju bezgraničnu volju da rade besplatno i zbog vlastitog gušta.
Web kao medij se ponaša slično kao i ostali mediji, tu mislim na to da jedan Oglasnik ne moli ljude da se oglase kod njih, jedan HRT ne moli da mu neko baci reklamu u udarni termin, a jedan ISKON isto tako ne moli da se neko preko njih isfura s bannerom, mada je tu propaganda malo složenija.
E tu si opet SO FALSCH :) Web se ne ponaša kao i ostali mediji. Da se ponaša, onda bi prosječan web site mogao živjeti od reklame. To su mislili i svi oni u Jamerici koji su 2001. godine bankrotirali :) U Hrvatskoj se posebno ne ponašaju kao ostali mediji. Pogle koje si ti to firme naveo: Oglasnik, najveći monopolist u tisku, koji ne preza pred prljavom igrom kad se pojavi konkurencija (informacija iz druge ruke), HRT, mastodont u sprezi s mafijom i politikom (nemojte mene tužiti zbog ovog, to su Gojanica i Rudanica rekle u Latinici) i Iskon, firma koja je dobila par milijuna dolara od čega je masni dio potrošen na marketing? Za stari Klik.hr je (pre)pis(iv)alo na desetke novinara, misliš da je Iskon zaradio dovoljno da pokrije njihove plaće? Iskon u to doba nije prodavao više od 20% svog banner prostora (opet informacija iz druge ruke, ali mislim da je pouzdana). E, da je meni par milijuna dolara... Da mi je par milijuna dolara, sigurno ne bih izdala Klik. Uzmi jedan Monitor: site koji je na mrtvoj točci od 1997. godine, ništa novo nisu stvorili, niti nema naznake da to hoće. Oni usprkos tome imaju dovoljno love da pokriju par plaća, a tu kvaliteta nije presudni faktor! Oću reći da bih ja jako rado htjela da si ti u pravu, ali mislim da si idealist koji u zemlji punoj nepotizma i sumnjivih viših sila misli da je za uspjeh dovoljna kvaliteta.
Originally posted by vbm
Da, ali u nastavku piše da su danas ugostili 6376 posjetitelja.
POSJETITELJA, a ne piše da im se toliko stranica otvorilo, što je prava istina.
Kako webalizer ne mogu provjeriti (a sam ga možeš skinuti i instalirati, možda i voditi), a postnukeovu mogu, tada vjerujem samo i isključivo postnukeovoj.
Po tome, ako njihovih 6.000 unique visitorsa po webalizeru podijelimo sa 5, tada dobijemo da imaju cca 1200 posjtitelja dnevno. Griješim?
savjet: brini se za svoj site i svoju statistiku pa ces mozda i dovuci koju kunu, euro dolar na svoj racun
Originally posted by kruhek
savjet: brini se za svoj site i svoju statistiku pa ces mozda i dovuci koju kunu, euro dolar na svoj racun
upravo to!
E, da je meni par milijuna dolara... Da mi je par milijuna dolara, sigurno ne bih izdala Klik.
Opet smo na onome, "da je meni". Zaboravljaš da je novac našao njih zato jer su bili najjači među perpektivnim firmama, a ne zato što su ganjali oglašivaće. A onaj tko je uletio s novcem, imao je svoju računicu koja mu se pokazala više nego dobra. Nitko tu ne poklanja lovu.
Originally posted by vbm
Mene zanima zašto ti zvuči tako nevjerojatno da nogomet.com ima 6-7 tisuća posjeta dnevno?
Čini ti se da je 1200 realnija brojka? Pa zaboga ja na svom siteu (link u sigu) kojeg updateam jednom mjesečno imam više dnevnih posjeta!
I zašto si uopće toliko opsjednut nogomet.comovom statistikom umjesto da se potrudiš poboljšati svoju?
Originally posted by gambo
Mene zanima zašto ti zvuči tako nevjerojatno da nogomet.com ima 6-7 tisuća posjeta dnevno?
Čini ti se da je 1200 realnija brojka? Pa zaboga ja na svom siteu (link u sigu) kojeg updateam jednom mjesečno imam više dnevnih posjeta!
I zašto si uopće toliko opsjednut nogomet.comovom statistikom umjesto da se potrudiš poboljšati svoju? samo sebi rusi reputaciju... umjesto da zašuti i povuće se, opet pokušava ............. ma ne da mi se ni pisat
Originally posted by tin
samo sebi rusi reputaciju... umjesto da zašuti i povuće se, opet pokušava ............. ma ne da mi se ni pisat
Upravo se povukao.
vidi ovo.. malo ce obradovati vbm..
file:///D:/FrontPage%20Webs/Content/nogomet/sp2002/njemacka.htm
link sa nogomet.com koji stoji u udarnom lijevom bloku i koji se vidi na svim ama bas svim stranicama na nogomet.com!!
kliknite i na ostale detalje o utakmicama kao npr, njemacka - j. koreja ili njemacka - brazili ili j. koreja - turska!
:srednji:
Baš sam pogledao kako Google rangira nogomet.com i nogometni-magazin.com.
Na upit "nogomet", nogomet.com je na prvom mjestu, a "najposjećeniji nogometni site" nogometni-magazin.com na 550-tom...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.