PDA

View Full Version : ajd dajte...

josip.maslac
08-01-2002, 01:09
http://www.nabava.net/

Sto kazete ???

Koliko vam je trebalo da shvatite o cemu se radi ?
(jer vidim po accesslog-u da ljudima nije bas sve najasnije :( )

...i pitanje za poznavatelje hrv. web prostora - sto mislite koliko bi site mogao imati unique posjetilja dnevno, s obzirom na sadrzaj.
Ja osobno mislim da je site jako koristan(zato sam ga i napravio :) ), no nije site koji bi se trebao posjecivati cesto, vec samo kad se kupuje kompjuter/komponenta, pa ne znam kolko je realno za ocekivati posjetitelja...

...inace site nije u potpunosti dovrsen(no tu mislim na kolicinu podataka/firmi koje trenutno ima, ne na izgled)

@co
08-01-2002, 01:39
popuni onu desnu stranu na stranici sa nekom anketom ili necim slicnim ostalo je sve ok

bsilvia
11-01-2002, 11:36
... nekako nije rjesenje width na 100%, na ekranima od 19" ili 21" tesko se "cita" (cijene sa komponentom...)

Ideja je jako dobra i ako dovljno ulozis u promociju - mogao bi skupiti poprilicno posjetitelja (ja cu, a sigurno jos i barem 10 ljudi koje poznajem biti cesto tamo :))

Molim te: promijeni logo, ako ikako mozes :)))

pozdrav,
bsilvia

marko.radelic
11-01-2002, 11:52
Originally posted by josip.maslac

http://www.nabava.net/

...i pitanje za poznavatelje hrv. web prostora - sto mislite koliko bi site mogao imati unique posjetilja dnevno, s obzirom na sadrzaj.
Ja osobno mislim da je site jako koristan(zato sam ga i napravio :) ), no nije site koji bi se trebao posjecivati cesto, vec samo kad se kupuje kompjuter/komponenta, pa ne znam kolko je realno za ocekivati posjetitelja...

onak da bezveze bubnem, 300-500njak?

ps.
gornji logo i ono cudoviste kvare dojam stranice :)

josip.maslac
11-01-2002, 18:15
Kao prvo hvala svima koji su dosad napisali pokoji komentar !

Onaj logo sto spominjete - ja sam ga radio !
(to bi ujedno bio i odgovor zasto je takav kakav je ! :) :o) )

A ono 'cudoviste', eh to ce ostat tu jos jedno mjesec, dva - jest da bas ne pase uz cijeli sajt jer izgleda neozbiljno, ali meni je ta slikica jako simpaticna i smijesna, pa dok ne nadjem nesto bolje, cudoviste ce docekivat ce nove posjetitelje :)

Mah, promijenio bih ja i jedno i drugo, ali rokovi se blize pa nemam sad vremena :-(

A bsilvia - sad znam koja su to 10 posjetitelja vise od mojih standardnih 15 :( koji su mi se pojavili u statistici u zadnja 2 dana :)

Inace ono za tablice(width 100%) - kakve veze ima sirina tablice s mogucnoscu citanja ? Jer ako se tesko cita onda bi mi logicnije bilo da povecam font ?!
...ili ti mozda hoces reci da je tablica presiroka na tim vecim ekranima, pa se ne vidi koja cijena se odnosi na koju komponentu ???

...pozdrav

marko.radelic
11-01-2002, 18:42

A bsilvia - sad znam koja su to 10 posjetitelja vise od mojih standardnih 15 :( koji su mi se pojavili u statistici u zadnja 2 dana :)

Je pa kad se ne reklamiras, a barem si mogao u kataloge upisat, to ti je vec dodatnih 20-30 dnevno :) Kak znam? Pa ne znam, ali dosla mi je prijava na Dmoz od konkurencije, a tvoja nije :)

višnja
11-01-2002, 18:53
Josipe,

citati web sajt s tablicom na 100% sirine na visokoj rezoluciji ti je ko gledati film u kinu iz drugog reda. Moras jako s glavom mahat :-)

Text postane necitljiv cim ga rastegnes na vise od 600 pixela. Zato je bolje sav text, ako vec i zelis zadrzati 100% sirine, staviti u kolumnu.

josip.maslac
11-01-2002, 19:07
Originally posted by marko.radelic

Je pa kad se ne reklamiras, a barem si mogao u kataloge upisat, to ti je vec dodatnih 20-30 dnevno :) Kak znam? Pa ne znam, ali dosla mi je prijava na Dmoz od konkurencije, a tvoja nije :)

Da, zato što sam već izlistan tamo ! :)

...i nemoj da si primio konkurenciju !!! :)

Nego i pitanje za tebe pošto si ti tamo editor - link na moj site se tamo(Dmoz) nalazi vec jedno 2,3 tjedna - zar se ne bi onda on trebao nalaziti i u Google-ovom katalogu ???
Ili treba proći određen period ?

A aktivniju promociju nisam htio zapoceti prije negoli napravim stranice onakvima, s kakvima cu biti zadovoljan. No, polako shvacam da je to nemoguce, jer mi stalno padaju neke nove ideje, a i jednostavno da bi bio zadovoljan morale bi biti savrsene a to je nemoguce.

astronom
17-01-2002, 13:34
Ej, svaka cast za ideju, samo kad bi neko imao vremena isto napravit za sve vrste proizvoda...
Cuj, mozda bi bilo dobro da kod firmi ubacis jos i radno vrijeme i jos ponesto sto zanima kupce ?

astronom
17-01-2002, 13:37
Originally posted by astronom
Cuj, mozda bi bilo dobro da kod firmi ubacis jos i radno vrijeme i jos ponesto sto zanima kupce ?

Ajoj, vec ima. Pardon. Za prvu firmu nije pisalo nista, pa nisam odma skuzija. Inace, jel' mozes isto napravit i za Split?

marko.radelic
17-01-2002, 15:54

Da, zato što sam već izlistan tamo ! :)

...i nemoj da si primio konkurenciju !!! :)

cjenike jesam a kupikomp ceka na upad :-p

Nego i pitanje za tebe pošto si ti tamo editor - link na moj site se tamo(Dmoz) nalazi vec jedno 2,3 tjedna - zar se ne bi onda on trebao nalaziti i u Google-ovom katalogu ???
Ili treba proći određen period ?

Svi moji siteovi kod searcha po nazivu su na vrhu stime da se za neke vidi da je rezultat iz kataloga, dok su drugi kao cisto googleov rezultat - tako je i nabava.net.

Nisam 100% siguran, ali mislim da je stvar u tome da google povremeno osvjezava bazu sa dmoz katalogom (svakih par mjeseci) jer ovi sa rezultatom iz kataloga su duze u dmozu od ostalih.

josip.maslac
17-01-2002, 22:12
:)

Stranice zasad imaju cjenike samo 6 firmi, no cilj je imati iz cijele Hrvatske cjenike, svih važnijih firmi. Stvar je u tome da za svaki cjenik moram vršit prilagodbe, a to traje - tako da je zasad stanje takvo, no za jedno mjesec, dva(sad ce ispiti pa nemam bas vremena :( ) ocekujem znatno povecanje i dovrsenje stranica.

I da, sto si mislio pod onim da bi trebao onako napraviti za sve vrste proizvoda ? Ako mislis na to da fale rubrike poput stampaca, modema i slicno, to sam napisao da je u izradi - no svejedno ako trazis nesto od toga imas 'trazilicu' pa tu mozes naci sto te zanima.
Ili ti mislis da bih trebao imati za opcenite proizvode(neinformaticke) ? To nema sanse, jer bi bilo previse posla. A i tako nesto vec ima na www.ponuda.com

...pozdrav