View Full Version : glupost
koji program treba za pregledavanje sql baze podataka i gdje ga nabaviti. Unaprijed zahvaljujem
Zanimljivo pitanje za nekoga tko ima site gdje se predstavlja kao web dizajner i web developer u ASP-u i pomalo u PHP-u.
Zezam se, nas dva se znamo već neko vrijeme i potpuno razumijem.
Ovak.
Imaš više izbora.
Prvi izbor bi bio Mysql i njega možeš skinuti za win i linux OS na www.mysql.com . Server baze je full besplatan za linux a mislim da je za win neka shareware verzija, ali nisam više siguran. Provjeri na siteu.
Drugi izbor je Msql (Microsoft SQL server) i njega moraš platiti.
Dakle izbor je dosta očit.
Ali, SQL možeš i koristiti u svojim skriptama neovisno o bazi, tj. njime možeš manipulirati podatcima u velikoj večini baza podataka pa tako i u Accessu, Postgresql...
Ja nisam rekao niti gdje piše da sastrane nemam ljude koji se brinu i za web development (razvijenje internet aplikacija). SQL tražim samo zbog ASP-a jer neke skripte koriste sql baze podataka, iako je osobno meni draži Access.
BTW.
Predpostavljam da si vidio stranice VisualMasters studia pa te molim za komentar (dali valjaju, kaj fali i sl.) Znam da sam u krivoj temi, ali kad smo vec kod toga ...
Originally posted by spyder
SQL tražim samo zbog ASP-a jer neke skripte koriste sql baze podataka, iako je osobno meni draži Access.
hm, ne pristupa li ASP Accesu pomocu SQL-a ? ;-)))))
Originally posted by spyder
Predpostavljam da si vidio stranice VisualMasters studia pa te molim za komentar (dali valjaju, kaj fali i sl.)
ako me sjecanje ne vara to je stari design www.uniset.hr ? nije li ? ;-)
Volim Access. Serveri su mi na Linuxu. Moram koristiti MySQL. Access ima export ODBC() i LinkTables ODBC() [ima i link Outlook() šta je super finta :) ]
Baze "administriram" odnosno brišem kad nevalja sa WinMySQLadmin_om koji se dobija u sklopu standardne MySQL instalacije.
jel ovo pomaže ikome? :)
Ovdje se malo govori o SQL-u pa malo o MySQL-u?
Za pregledavanje SQL baze korsiti se SQL server manager, a za MySQL PhpMyAdmin kojeg mozete skinuti na adresi:
http://www.sourceforge.net/projects/phpmyadmin
bog
nm. valjda je to do godina
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.