View Full Version : U bug-u nevjerovatni pola stranice o novom cs3
Novi cs3 od adobe je zaslužio pola stranice u novom bug-u (ostalo o alternativi). S par mjeseci zakašnjenja.
E da je bug na platnom spisku od Adobe-a kao što je na platnom spisku od Microsofta bilo bi sigurno posvećeno 2 stranice cs3-u.
Zanimljivo što je alternativama cs3 posvećeno 5 stranica a alternativi Microsoft offica ( na 10 stranica) posvećeno 0 stranica.
Živjela demokracija , slobodan tisak i korporacija iz SAD-a koja odlučuje o čem ja u Hrvatskoj moram čitati.
Ak se ne varam u proslom ili pretproslom broju je bilo rijeci o Photoshop CS3, na bar 2 stranice.
Bug tak i tak je stalno u zaostatku s vijestima...
S druge strane u Bugu nisu nikad nesto bili posveceni nekim profesionalnim programima, tu i tam izadje koja recenzija na 2 do 3 strane, i to je to.
Nazalost kod nas nema strucnog casopisa koji bi se bavio iskljucivo softwareom i malo poblize i detaljnije pisao recenzije pojedinih softwarea za profesionalce...
A je li taj novi Photoshop konačno postao komad softvera koji se smije instalirati na Win OS, a da ga potpuno ne destabilizira?
Jer ako nije, onda je i pola stranice jako puno...
@Sljaker: ti si previše subjektivan, pa nisu ni Windowsi cvijeće i proljeće. Nedavno si hvalio Vistu kako je puno bolja (brža) u mrežnom radu, a ja čitam i vidim kako ljudi imaju problema (očajno sporo) prilikom kopiranja između particija, diskova, po mreži. Spominju se strašne brzine od 1GB/dan. :-) Da to nisu samo puste tlapnje onih koji ne vole MS svjedoči i činjenica da je upravo to ubrzanje kopiranja jedna od ključnih stavki koje će donijeti SP1 za Vistu. ;-)
A Bug je tehno slikovnica za one koji naivnim curama govore da su informatičari i programeri. Mreža je bolji odabir za profiće.
He, he... ili, drugačije rečeno, je..š operacijski sustav kojeg program može "destabilizirati".
Vi kako hoćete - samo je vaš izbor. Ne namjeravam ulaziti u polemike osim što ću napomenuti da je vrlo vjerojatno moj OS potpuno drugačije konfiguriran od većine, makar i zbog toga što ga prilagođavam danima. Ne pričam o izgledu...
Ja sam još prije 4 godine zabranio Photoshop na svim računalima koje administriram i znam zašto. S druge strane, barem jednom mjesečno čujem od nekog kolege admina za probleme koje PS uzrokuje.
A evo našao sam u prošlom broju još 4 stranice.
Nije loše, 6 profesionalnih alata u 4 stranice.
Dobro nije bug softwerski, dizajnerski orijentirani časopis.
No ne mogu se oteti dojmu da Microsoft ima poseban položaj i da su to Microsoft alati bilo bi posvećeno malo više sadržaja a ne ovako stalno tražiti englesku literaturu.
Od tih 6 alata mislim da su barem 4 top u svojoj klasi.
Pazi, časopisi primaju "sponzorirane članke". Članak izgleda kao i svaki drugi, ali moraš biti oprezan da uočiš da sa strane piše "sponzorirani članak". Obično su takvi članci odulji.
@gorrc: ne mogu časopisi udovoljiti svim korisnicima, ono što je tebi premalo drugome je previše i tako dalje. Ja sam jednostavno razriješio dvojbu oko Buga: ne čitam ga jer mi ne odgovara način na koji ga ekipa uređuje i ono što se može u njemu pročitati. A danas je sve manje razloga da se čitaju takvi tiskani časopisi. Na webu imaš dosta kvalitetnijeg štiva.
Ja sam još prije 4 godine zabranio Photoshop na svim računalima koje administriram i znam zašto. S druge strane, barem jednom mjesečno čujem od nekog kolege admina za probleme koje PS uzrokuje.
daj malo vise detalja o ovome molimte!
Imam original CS2 i radi dobro i na XP i na Visti. Komp na poslu je u domeni, exchange, i sve te dzidze-midze, i nikada nije radio probleme.
Nedavno probao CS3 sa crackom (kompija .exe od aplikacije) i na Visti jednostavne ne radi. Odnosno, photoshop je nevjerojatno spor, a DW jede 50% procesora dokle nis ne radi. Onda otvorim File izbornik i procesor vise nije zauzet. Flash nisam niti isao probati ! Uglavnom, mislim da je rjec o problemu u cracku. Nadam se da cemo uskoro uzeti original.
daj malo vise detalja o ovome molimte!
Ogromna većina problema je vezana uz famozni Adobe Gama dio softvera i njegovo samostalno upravljanje datotečnim sustavom (njegov temp file).
Vjeruj, veći MS znalci od mene su pokušali sve što znaju da to osposobe, ali koliko znam, još nitko nije uspio. Simptomi destabilizacije se uglavnom javljaju u višeprogramskom radu (npr. PS nešto renderira, a za to vrijeme surfaš ili ...) i u datotečnom sustavu (užasan pad disk perfomansi). Međutim, ima i drugih simptoma kao što su greške u DirectX podsustavu, neki servisi (npr. AV) prijavljuju razne unhandled exceptions itd.
Ako još uzmeš u obzir da kruži legenda o tome da Adobe namjerno presreće neke sistemske interupte s razlogom da NAMJERNO destabilizira MS OS, onda je shvatljiva moja odluka. Kao i mase drugih MS admina.
ne mogu časopisi udovoljiti svim korisnicima, ono što je tebi premalo drugome je previše i tako dalje. Ja sam jednostavno razriješio dvojbu oko Buga: ne čitam ga jer mi ne odgovara način na koji ga ekipa uređuje i ono što se može u njemu pročitati. A danas je sve manje razloga da se čitaju takvi tiskani časopisi. Na webu imaš dosta kvalitetnijeg štiva.
Što se tiče ovog, slažem se - čak bih ustvrdio da su tiskani časopisi (sa klasičnim konceptom) postali najčišći arhaizam u vremenu Interneta.
Ja, recimo, pratim samo Mrežu već neko vrijeme, ali to je potpuno drugi koncept. Inače, i Mreža postaje sve manje i manje privlačna...
@Sljaker: ti si previše subjektivan, pa nisu ni Windowsi cvijeće i proljeće. Nedavno si hvalio Vistu kako je puno bolja (brža) u mrežnom radu, a ja čitam i vidim kako ljudi imaju problema (očajno sporo) prilikom kopiranja između particija, diskova, po mreži. Spominju se strašne brzine od 1GB/dan. :-) Da to nisu samo puste tlapnje onih koji ne vole MS svjedoči i činjenica da je upravo to ubrzanje kopiranja jedna od ključnih stavki koje će donijeti SP1 za Vistu. ;-)
Doista, ne mogu pričati o tome jer nemam pojma (ZM TM) kako su te mreže i mašine konfigurirane.
Iz vlastitog iskustva, apsolutno stojim iza tvrdnje da je Vista puno veći napredak u odnosu na XP nego je XP bio u odnosu na W 2000. Naravno da ima mjesta poboljšanjima što i nije čudno za softver takvog obima i s takvim brojem funkcija...
Bug je dobar za hardwere ali kaj se tiče softwera mislim da po broju posvećuju Microsoftu minimalno 5 stranica.
Ali to je vjerovatno rezultat Microsoftove propagande a ne neke potrebe što mene osobno smeta, no zato je Bog izmislio internet.
Zaboravljate koliki postotak tržišta drži Microsoft. Također, zaboravljate koliki je MS utjecaj na IT industriju. Isto tako, zaboravljate da više od 50% ljudi na svijetu postovjećuje MS i softver. Na kraju, zaboravljate da za sve to postoje jaki razlozi...
Ogromna većina problema je vezana uz famozni Adobe Gama dio softvera i njegovo samostalno upravljanje datotečnim sustavom (njegov temp file).
Vjeruj, veći MS znalci od mene su pokušali sve što znaju da to osposobe, ali koliko znam, još nitko nije uspio. Simptomi destabilizacije se uglavnom javljaju u višeprogramskom radu (npr. PS nešto renderira, a za to vrijeme surfaš ili ...) i u datotečnom sustavu (užasan pad disk perfomansi). Međutim, ima i drugih simptoma kao što su greške u DirectX podsustavu, neki servisi (npr. AV) prijavljuju razne unhandled exceptions itd.
Ako još uzmeš u obzir da kruži legenda o tome da Adobe namjerno presreće neke sistemske interupte s razlogom da NAMJERNO destabilizira MS OS, onda je shvatljiva moja odluka. Kao i mase drugih MS admina.
sori, ali u mojih 15 godina rada u PS, jos od verzije 3 ili 4 na Macu, nisam bas nikada primjetio nesto slicno, a pogotovo da je vezano uz adobe gamma. Gugl takodzer nis nezna o tome.
Kako cesto znam overclockat proc i graficku, raditi testove i usporedzivati ih sa drugim konfiguracijama, nisam primjetio da je ista sporiji od drugih kompova bez adobe gamma.
Pa što god ja iznio, ljudi će i dalje upotrebljavat PS na Win. Pogotovo oni koji to rade već neko vrijeme.
Kod mene će i dalje PS biti zabranjen, a neću bogami moći davati ni full tehničku podršku ako je taj softver instaliran...
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.