PDA

View Full Version : Blog-Adsens-Adwords-zarada

Vale24
05-07-2007, 20:50
Evo ovako za pocetak da vam kazem da sam totalni pocetnik u ovome i htio bi da mi neko odgovori na neka pitanja.

Zarada adsensom se zasniva na tome da otvoris blog, postavis dobar keyword ,adsense i molis se bogu da ce ti neko kliknut! :)
Mislim znam da nije tako ali zato vas molim pomoc. Kako doves ljude na blog (odn. ljude koji ce ti klikat) ? Dali da to radim sa Adwordsima? Ako radim sa njima znam da moram smanjit njihovu cijenu na sto nize ali ko mi garantira da ce mi oni klikat...mogu tako potrosit 100$dolara a dobit 2$.....mislim jel to moze tako ili???
Ne kuzim taj dio?? Eto molim nekog ko ima vremena, zivaca i volje da mi objasni kako dobit sto kvalitetniji promet!

Ivan Bajlo
05-07-2007, 23:40
Tako da stvoriš jako puno vlastitog sadržaja (http://www.ivanbajlo.com/hrv/web/sadrzaj/). :p

sinisaa
06-07-2007, 01:07
shema kupovanje prometa za jeftine ključne riječi pa postavljanje oglasa sa skupo plaćenim ključnim riječima ne radi...kao niti jedna druga...nema sheme nema trika..a ako i nađeš koji prije ili kasnije će ga u Googlu uočiti te ukinuti...a Ti ćeš tako cijeli svoj rad baziran na jednom triku moći baciti u koš za smeče

postoji samo jedan pravi put to je rad + rad + rad ali ni tada nije sigurno hoćeš li uspjeti..zapravo bazirati se tj. raditi site samo zbog AdSensa (MFA) je pogrešno u samom startu..radi ono što voliš..tada uspjeh dolazi sam po sebi, nađi neku temu za stranice koja te iskreno zanima, o kojoj znaš više od drugih ...zapravo zapitaj se što si radio prije 5,6 godina, koji ti je bio hoby, u čemu si najviše uživao u životu dop sada i napravi site o tome...strast prema nečemu je ključ uspjeha ne samo u ovom poslu

npr. ako voliš ići na tekme napravi site o nogometu (znam da ima već dosta stranica o nogometu ali o navijačima ??? nema niti jednog iz Tvoje prespektive, sa Tvojim pogledom na cijelu stvar...koji bi trebao biti originalan jer nitko nije kopija nekog drugog..bar ne bi trebao biti)

odgovor je jednostavno kvalitetan sadržaj (kako napraviti dobar web site/blog možeš naučiti na ovom forumu, browsaj po starim temama i searchu ili pitaj što nije za sad pokriveno ..a pokriveno je skoro sve što Ti treba za dobar početak)

kroz dobar sadržaj možeš doći i do klasičnih oglašivača, ako imaš dobar sadržaj drugi će se povezivati sa Tvojim stranicama bez da ih to tražiš, pisati o njima na svojim stranicama itd.

no uratko rečeno rad rad rad, nitko od AdSensera na ovom forumu nije napravio svoj site zbog AdSensa...jer ga kad su oni počinjali nije ni bilo...tako će vjerojatno kada Ti dođeš to točke znanja koju oni imaju sigurno biti nešto drugo na čemu će se zarađivati. možda od Googla možda od neke druge kompanije..no Internet i web stranice neće nestati...jednostavno radi iz sve gušta a drugo će onda doći samo po sebi...

cybermaster
06-07-2007, 01:08
to o čemu ti pričaš se zove arbitraža, znači dovoditi posjetitelje adwordsom i zatim profitirati adsensom.
Do nedavno je to i išlo i mnogi su tako veliku lovu digli, ali prije nekoliko tjedana ugašeno je na tisuće takvih adsense računa.

Vale24
06-07-2007, 08:50
Prvo da zahvalism sinisaa-i na opsirno odgovoru!!
Nisam znao da je arbitraza ilegalna i da se to nesmije radit. :( Ok dobro je to znati. Znaci nema kruha od adsensa. Jednostavno moram se prihvatit neceg sto volim pa ako ce biti kvalitetno onda mogu dobro i zaradit!
Jos jednom svima puuno hvala na odgovorima!

Web07
30-07-2007, 04:33
Ne znam koliko si planirao da zaradis od bloga, ali svakako da moze da se zaradi.
Ja sam pokrenuo jedan pre mesec dana(da se ne reklamiram) i danas mi je bio rekord oko 400 unikata i oko 1100 pregledanih stranica.

Cak se razmisljam da pocnem da obnavljam moj davno zaboravljeni engleski jezik...:)

amko_sa
15-08-2007, 15:11
Blog je extra ako imas vlstitu ideju za sadrzaj.Ja sam onako tip koji voli opcije copy i paste ali to nije to pogotovo tamo.Blog kontrolise google i samim tim neda ti da promovises odnosno reklamiras copyright stvari na engleskom.To se da uraditi ali da na nekom jacem sajtu poturis takvo nesto ne prolazi.Mislim da te oni prijave tako da ostajes poprilicno anoniman.Ja sam jedno vrijeme slabo razlikovao to copyright pa sam u medjuvremenu skontao da je sve copyright osim onog sto sam uradis.Ja malo vise idem na zaradu pa sam se zelio orjentisati na sadrzaj na engleskom.Medjutim to mi ide teze ali ako radis zbog svog cejfa onda pocni ozbiljno raditi a rezultat ili neka eventalna zarada ce stici po mojoj procjeni za nekih 3 do 4 mjeseca uz velik trud.Blog je zahvalan jer ti j sve postavljeno, imas svu podrsku za podizanje posjete i bez adwordsa(reklama svog bloga na drugim mjestima), brzo ti odobre reklame iz googla,prijava na trazilice, rss +svoji kodovi itd.Sve ostalo je u tvojoj kreativnosti.Kvalitet ce uvjek pobjediti i dobra namjera.Ja sam imao licno par bisera da sam pokusao aktivirati adsense na mom piratskom sajtu nemoram govoriti odgovor od adsensa.Taj sajt sam ugasio jer me ni posjeta te vrste gdje ljudi traze nelegalne stvari nije vise zanimala.Adsense je pozitivan jer tjera ljude na kreativnost u pozitivnom smislu.Blog ti je idealno mjesto za to.

user999
05-04-2008, 22:57
Tako da stvoriš jako puno vlastitog sadržaja (http://www.ivanbajlo.com/hrv/web/sadrzaj/). :p

Vlastiti sadržaj uopće nije jedini, niti je veliki uvjet adsense prosperiteta.

Evo ovako za pocetak da vam kazem da sam totalni pocetnik u ovome i htio bi da mi neko odgovori na neka pitanja.
Dali da to radim sa Adwordsima? Ako radim sa njima znam da moram smanjit njihovu cijenu na sto nize ali ko mi garantira da ce mi oni klikat...mogu tako potrosit 100$dolara a dobit 2$.....mislim jel to moze tako ili???
Ne kuzim taj dio?? Eto molim nekog ko ima vremena, zivaca i volje da mi objasni kako dobit sto kvalitetniji promet!

Želiš raditi sa adwords-om, a još nisi niti probao adsense? Ne kužim ...