View Full Version : MS-DOS
Kada upalim MD-DOS program slova z i y se zamijene a znakovi se skroz izmijesaju. Kako to napravit da bude na hrvatsokm jeziku tj. isto kao sto su i oznake na tipkovnici
cybermaster
24-10-2002, 21:04
Originally posted by boris
Kada upalim MD-DOS program slova z i y se zamijene a znakovi se skroz izmijesaju. Kako to napravit da bude na hrvatsokm jeziku tj. isto kao sto su i oznake na tipkovnici
to se i meni događalo,ali neznam kako to rijestiti!:D
U AUTOEXEC.BAT treba dodati:
mode con codepage prepare=((852) C:\WINDOWS\COMMAND\ega.cpi)
mode con codepage select=852
keyb yu,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd2.sys
Originally posted by futuro
DOS???? get real....
He, he... Kod nas u Srbiji DOS je na vlasti! [napomena: DOS=Demokratska opozicija Srbije / za one koji ne znaju: opozicija=oporba]
Mislim da je vreme da i mi predjemo na Windows :p
Ali, stvarno: zasto koristite DOS? Meni je bas drago sto u Win2000/XP nema pavog DOSa...
Originally posted by ZoNi
Meni je bas drago sto u Win2000/XP nema pavog DOSa...
meni baš i nije...
zweistein
25-10-2002, 16:30
meni baš i nije...
Cekaj, prvo govoris "get real" kad netko spomene DOS, a onda ne mozes zivjeti bez DOS-a? :p
Originally posted by zweistein
Cekaj, prvo govoris "get real" kad netko spomene DOS, a onda ne mozes zivjeti bez DOS-a? :p
rekao sam "get real" kad sam vidio da netko još uvijek pokreće programe u dos-u.... nije da ne mogu zivjeti bez dos-a, ali u njemu sam se uvijek osjecao da imam potpunu kontrolu nad sistemom....
zweistein
25-10-2002, 19:01
rekao sam "get real" kad sam vidio da netko još uvijek pokreće programe u dos-u.... nije da ne mogu zivjeti bez dos-a, ali u njemu sam se uvijek osjecao da imam potpunu kontrolu nad sistemom....
Hmmm... pa postoji jos mnogo korisnih programcica u DOS-u (a i igrica, da podsjetim, one stare su najbolje :)).
Originally posted by zweistein
Hmmm... pa postoji jos mnogo korisnih programcica u DOS-u (a i igrica, da podsjetim, one stare su najbolje :)).
da, stare igrice su bile izvrsne, pogotovo lucas arts-ove avanture.... što se tiče programa, samo par korisnih bi mogao nabrojati koji nisu dobilu bolju verziju za windowse....
Originally posted by boris
zamjeni tpke na tipkovnici :zub: :krele:
...
pogotovo lucas arts-ove avanture....
:doki: :doki: :doki: :doki: :doki:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.