PDA

View Full Version : Web shop - realizacija i pripreme

djomla
27-06-2007, 18:17
Pozdrav,

Upravo slazem klijentu web shop zasnovan na oscommerce rjesenju, naravno moj template i jos neke male prilagodbe.

Stos je sto sa internet poslovanjem bas nemam puno iskustva, a borami ni moj klijent koji se izgleda zalece ponekad grlom u jagode al sta je tu je.
On ima artikle svoje proizvodnje to su uglavnom cijene od 20kn do nekih 500tinjak kuna. Htio je dvije vrste naplate :

1. Prvo uplata pa onda posiljka

2. Naplata online (karticom)

Ovo gore navedeno je sredjeno putem modula, plus preko ourborosa. No mene zanima da li je uopce isplatljivo nekom (primjerice Slovenije) kupovat kod nas, carine-porezi?? Koliki su i kako se rjesavaju?
Gdje da nadjem sve te silne takse jer klijent hoce dostavu na cijelu EU skoro :)

Unaprijed Hvala.

tsereg
27-06-2007, 18:28
Lijepo odi u PBZ, reci da želiš plaćanje srediti preko njih, traži savjetnika, a kada ti sve objasne, predomisli se. :)

djomla
27-06-2007, 18:33
hihi tipicno :)

vidio sam da si ti stavio PDF sa cjenicima preko poste, za male pakete u susjedne zemlje cijena je 120 kn cca, samo me zanima da li se na tu cijenu jos nesto placa dodatno ...

Dubrovcanin
28-06-2007, 15:34
pozdrav djomla..

evo imas stranicu webteha..

http://www.webteh.hr

pa pogledaj sto oni nude

Sljaker
28-06-2007, 15:42
Dakle, sva dodatna davanja uvijek plaća kupac, po svim zakonima svuda u svijetu - dakle to je normalno.
To znači da izvoznik treba unaprijed naplatiti samo dostavu franco kupac, ako to nudi. Kad roba dođe do kupca, on plaća carinu, domicilni porez, homologaciju ili što već ne.

djomla
28-06-2007, 15:46
pozdrav djomla..

pa pogledaj sto oni nude

Online naplata je rijesena preko ourborosa s obzirom da oni imaju gotov modul za shop, koji bajdvej vrlo lagano se instalira. Sad da li radi jos nisam testirao jer se klijent treba registrirati kod njih.

@Sljaker
Sto je bolje u ovom slucaju rec kupcu, s obzirom da hoce prvo lova na racun a onda posiljka, da se on pobrine da se njemu plati cijena artikala a o troskovima dostave nek se brine onaj ko narucuje robu. Ili ??

tsereg
28-06-2007, 16:04
pozdrav djomla..

pa pogledaj sto oni nudeOT: ta firma nas poziva da se i mi uključimo u prijevod Plonea na ovaj način:Plone prijevod (ispravno: "Ploneov prijevod" ili "prijevod Plonea") na hrvatski jezik
Uključite se u prevođenje Plone-a (ispravno: Plonea, čita se "plona" jer je "e" tiho), najboljeg CMS-a na planetu i šire :)

Sljaker
28-06-2007, 16:27
@Sljaker
Sto je bolje u ovom slucaju rec kupcu, s obzirom da hoce prvo lova na racun a onda posiljka, da se on pobrine da se njemu plati cijena artikala a o troskovima dostave nek se brine onaj ko narucuje robu. Ili ??
Svi naši klijenti rade tako da dostavu unaprijed naplate od kupca. Naravno, naplata ide po regularnim cijenama (DHL, Overseas, HP Express...), a ugovorom se mogu dobiti dobri rabati. Tako da i od dostave imaš nekakvu zaradu, koja je prilično bitna u slučaju da plaćaš ove grozne cijene hrvatskih "merchant accounta".

djomla
28-06-2007, 16:46
@sljaker

Da li shop automatski racuna cijenu dostave ili ?

Sljaker
28-06-2007, 17:59
Naš da.