PDA

View Full Version : frame - tabele

hrmodeler
21-10-2002, 14:44
Koristim frame-ove ali bih htio napraviti stranice sa tabelama.
Kod frame-ova znam kako napraviti link u drugi frame. Zanima me kako se to radi sa tebelama.

Recimo da su mi linkovi u lijevom stupcu, a želim da mi se u desnom stupcu otvara nova stranica klikom na taj link.
Da li se to meža napraviti i kako?

cyberphere
21-10-2002, 15:03
To jedino možeš izvesti tako da na svakoj stranici imaš sa strane meni tj. te tablicu

e1
21-10-2002, 18:28
to što si naveo i jest prednost i posebnost kod frameova.
Jedino se sa tim (iako ne jednako kvalitetno i pouzdano) može usporediti mijenjanje html body_a layera.

zašto se želiš prebaciti na tablice je možda bolje pitanje.

ilija
21-10-2002, 18:32
Originally posted by e1
to što si naveo i jest prednost i posebnost kod frameova.
Jedino se sa tim (iako ne jednako kvalitetno i pouzdano) može usporediti mijenjanje html body_a layera.

pa valjda zato što dizajn s tablicama (tj. bez frame-ova) izgleda puno profesionalnije i ljepše:D

ZoNi
21-10-2002, 19:50
Originally posted by ilija
pa valjda zato što dizajn s tablicama (tj. bez frame-ova) izgleda puno profesionalnije i ljepše:D

lepse? pa zavisi kako se to uradi... ali, zato frejmovi nekada mogu da budu izrazito korisni! ja navijam za frejmove, definitivno!

futuro
22-10-2002, 00:16
nemojte da ovo ponovo preraste u raspravu pro i contra frameova...

hrmodeler
22-10-2002, 08:02

Mislim da je Ilija to dobro odgovorio. :)

e1
22-10-2002, 12:39
hrmodeller: onda imaš odgovor.
A zajedno sa njim i ovu konstataciju: "zaboravi linkove u jednoj tabeli i stranice u drugoj"

ilija: koliko su tabele "profesionalnije" i "ljepše" stvar je osobnog ukusa i sposobnosti dizajnera. Ja sam konkretno za frameove ... ali i za to da se ne poteže opet ovakva rasprava.

Svaki alat se kvalitetno može iskoristiti. A pridjevi se uvijek vežu za sposobnost dizajnera a ne sam alat.

ilija
22-10-2002, 17:43
Originally posted by e1
ilija: koliko su tabele "profesionalnije" i "ljepše" stvar je osobnog ukusa i sposobnosti dizajnera.
Naravno da ovisi o sposobnosti dizajnera.
Meni je osobno mnogo lakše raditi s tablicama.

nikai
22-10-2002, 18:30
Originally posted by e1
hrmodeller: onda imaš odgovor.
koliko su tabele "profesionalnije" i "ljepše" stvar je osobnog ukusa i sposobnosti dizajnera.

slazem se sa ovim. kaze stara narodna: sto ljudi sto cudi
:cool: