View Full Version : frame - tabele
hrmodeler
21-10-2002, 14:44
Koristim frame-ove ali bih htio napraviti stranice sa tabelama.
Kod frame-ova znam kako napraviti link u drugi frame. Zanima me kako se to radi sa tebelama.
Recimo da su mi linkovi u lijevom stupcu, a želim da mi se u desnom stupcu otvara nova stranica klikom na taj link.
Da li se to meža napraviti i kako?
cyberphere
21-10-2002, 15:03
To jedino možeš izvesti tako da na svakoj stranici imaš sa strane meni tj. te tablicu
to što si naveo i jest prednost i posebnost kod frameova.
Jedino se sa tim (iako ne jednako kvalitetno i pouzdano) može usporediti mijenjanje html body_a layera.
zašto se želiš prebaciti na tablice je možda bolje pitanje.
Originally posted by e1
to što si naveo i jest prednost i posebnost kod frameova.
Jedino se sa tim (iako ne jednako kvalitetno i pouzdano) može usporediti mijenjanje html body_a layera.
pa valjda zato što dizajn s tablicama (tj. bez frame-ova) izgleda puno profesionalnije i ljepše:D
Originally posted by ilija
pa valjda zato što dizajn s tablicama (tj. bez frame-ova) izgleda puno profesionalnije i ljepše:D
lepse? pa zavisi kako se to uradi... ali, zato frejmovi nekada mogu da budu izrazito korisni! ja navijam za frejmove, definitivno!
nemojte da ovo ponovo preraste u raspravu pro i contra frameova...
hrmodeler
22-10-2002, 08:02
Mislim da je Ilija to dobro odgovorio. :)
hrmodeller: onda imaš odgovor.
A zajedno sa njim i ovu konstataciju: "zaboravi linkove u jednoj tabeli i stranice u drugoj"
ilija: koliko su tabele "profesionalnije" i "ljepše" stvar je osobnog ukusa i sposobnosti dizajnera. Ja sam konkretno za frameove ... ali i za to da se ne poteže opet ovakva rasprava.
Svaki alat se kvalitetno može iskoristiti. A pridjevi se uvijek vežu za sposobnost dizajnera a ne sam alat.
Originally posted by e1
ilija: koliko su tabele "profesionalnije" i "ljepše" stvar je osobnog ukusa i sposobnosti dizajnera.
Naravno da ovisi o sposobnosti dizajnera.
Meni je osobno mnogo lakše raditi s tablicama.
Originally posted by e1
hrmodeller: onda imaš odgovor.
koliko su tabele "profesionalnije" i "ljepše" stvar je osobnog ukusa i sposobnosti dizajnera.
slazem se sa ovim. kaze stara narodna: sto ljudi sto cudi
:cool:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.