View Full Version : Email forma + attachment
Postovanje svima.
Dakle, stranice su mi na free serveru i zato nemam podrsku za javu, php, perl...
Koristim cgi progy s http://tltsu.anu.edu.au/cgi-bin/sendmail.cgi no ne mogu poslat attachment.
Jeli to uopce moguce nekim cgi sendmail programom ili?
Mozda je cak i s gore navedennim to moguce, samo ja neznam. Probao sam u formu ubacit
<input type="file" name="upload">
ili
<input type="hidden" name="attachment" value="C:\autoexec.bat">
no, nista ne pomaze :(
Hvala unaprijed na pomoci.
jel zna netko? ispalit cu, nigdje odgovora :(
cyberphere
22-10-2002, 20:27
To ti nije najjednostavniji postupak!! Moraš znati urediti cgi scriptu tako da ti ona šalje attachment mada ne znam za što će ti to jer ti ljudi mogu slati svašta
Originally posted by cyberphere
To ti nije najjednostavniji postupak!! Moraš znati urediti cgi scriptu tako da ti ona šalje attachment mada ne znam za što će ti to jer ti ljudi mogu slati svašta
Naveo sam da na svojem (free) serveru nemam podrsku za ikakvo skriptiranje (serversko, afkors), nego trazim, ukoliko postoji neka javno dostupna skripta kojoj ce se kao parametar proslijediti putanja filea na korisnikovom compu te ce ga poslati emailom.
Postoji tako nesto besplatno?
Hm, evo jos jedno pod-pitanje.
linkovi koji otvaraju default-ni email client izgledaju ovako
<a href="mailto:abc@hotmail.com">
klijentski programi ce dobiti i subject ukoliko ovo dodas
<a href="mailto:abc@hotmail.com"?Subject=Bla bla bla>
postoji li mogucnost da e-mail klijent aplikaciji kazem koji attachment da koristi?
nesto ala
<a href="mailto:abc@hotmail.com"?Attachment=C:\autoexec.bat>
Trenutačno imam isti problem:
Kako poslati Outlooku attachment preko mailto:-a.
Subject i body radu bez problema, ali Outlook nikako ne želi primiti attachment="neki_file.zip".
Na par foruma sam našao:
'mailto:email@email.com?subject=Software&body=see attachment&attachment="L:/moj_file.zip"'
sa naglaskom da moraju stajati navodnici oko imena file-a, ali u tom slučaju sve što dobijem je error tipa:
'The command line argument is not valid. Verify the switch you are using."
S obzirom da sam ispucao sve moguće varijacije na temu, zanima me jel imao itko sličnih problema?
Ne vjerujem da to moze tako, pitanje je security-a. Tako bi lako nekome mogao skupiti bilo koji fajl sa diska! Zatim je pitanje i efikasnosti jer nemaju svi valjda taj file na istom mjestu.
Ili možda želiš poslati attachment sa servera? Za to sam koristio neku CGI skriptu...
Za tako nešto se treba koristiti sintaksa dostupne mail komponente (npr. CDOSYS, jMail...).
Što se tiče sigurnosnih razloga, svaki web server preko kojeg "prelaze" takve upitne datoteke treba imati AV softver koji je podešen tako da automatski skenira i eventualno blokira (stavi u "karantenu") maliciozne attachmente.
MailTo sintaksa iz primjera ne može raditi (mislim bar) jer traži path na disku servera, što znači da bi jedina metoda takve vrste radila u kombinaciji sa upload komponentom ili bi ta datoteka već morala biti na disku servera, ali dostupna Internet Guest accountu.
Na kraju bi skripta takve vrste bila složenija od skripte uz korištenje mail komponente.
pazi, ako prosledjujes fajl preko formulara, bilo skripti za upload na server ili za slanje e-maila, onda MORAS pri otvaranju form taga imati i enctype="multipart/form-data", drugacije nema sanse da posaljes fajl.
primjer formulara:
<form action="neka_skripta.nesto" name=" mojformular" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="attachment">
<input type="submit" value="Posalji fajl">
</form>
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.