View Full Version : Pay per impression
lista155
07-01-2002, 22:07
Eto tražio sam neke affiliate programe, i naišao na sve moguće pay per nesto a među njima i pay per impression. Kako radi taj pay per impression?
Ti prikazujes sponzorove bannere, a on ti plati za to prikazivanje po CPM-u. Ako dobijes $3 po CPM-u mozes biti sretan.
(za objasnjenje pojma CPM pogledati na
http://www.webmajstori.net/pojmovnik/index.php?slovo=c )
Pozdrav !
Ovo je moja prva poruka na ovom forumu. Prije svega cestitke na odlicno uredjenim-opremljenim-bogatim stranicama. Zbilja ste se potrudili, nema sta.
Imam par pitanja vezanih uz www.clickxchange.com i opcenito o zaradi reklamiranjem, pa cu se samo nadovezat na prijasnje pitanje. Ovako:
1.Sta to znaci "lead" ? Oni me placaju za....sta?
2. "Verified email". Ok, nasao sam u vasem indeksu sta je to, a sad me jos zanima kako me oni placaju za to. Pretpostavljam da dobijem neku lovu za svakog ko se uclani u njihovu mailing listu preko mene? Jel to to?
3.Uz opis clickxchange.com-a na vasoj stranici stoji da placaju i po "impresijama banera". Jeste sigurni u to? Kad kliknem na "search advertisers" pod opcijama imaju samo placanje za "click", "lead", "verified email" i "sale". U statistici su odvojili zaradu ostvarenu klikanjem i zaradu ostvarenu impresijama banera, a kad lupim na "podigni lovu" onda mi pise da mogu podignut samo onoliko love koliko sam zaradio "klikanjem". Moze malo pojasnjenje toga??
Hvala !
Lead je dovodjenje novog korisnika sponzoru. Bas kao sto si i pretpostavio za verified email, to znaci da ti sponzor placa kad mu dovedes npr. novog pretplatnika u njegov newsletter, kad netko downloadira nesto, kad netko ostavi svoje podatke u web formularu za daljnji kontakt i tako.
Sto se tice Clickxchangea i per-impression modela, vidi vidi kako se stvari brzo promijene. Jos u studenom je bilo par programa koji su placali po prikazivanju bannera. Rekla bih da su ljudi to masovno zlorabili i da su programi ukinuti. Naravno, to je bilo samo pitanje vremena :-) Ispravit cemo to u katalogu.
Sto se tice podizanja love, rekla bih da Clickxchange nece nikome isplatiti novce dobivene impresijama jer se dam kladiti da je bilo velikih zloupotreba i da se vise ne moze uopce provjeriti tko je varao, a tko nije. Nazalost, webmasteri ce vjerojatno tako ostati bez tih par centi - dogadja se. Naravno, ako je to to kaj ja mislim.
www.contentzone.com isto placa po impressunu ali jako malo.
visnja, di si nasla uopce nekog za dva $???????????
to je jako puno.
Tin
bilo je, uglavnom su to provideri exit-popup rjesenja. Ne svidjaju mi se te fore jer mrzim popup prozore, no ako je nekome stvaaaarno takva sila... Da se naci i po $4. Nemoj me pitati koji su to jer stvarno ne znam.
marko.radelic
09-01-2002, 22:09
Originally posted by tin
www.contentzone.com isto placa po impressunu ali jako malo.
visnja, di si nasla uopce nekog za dva $???????????
to je jako puno.
pa affiliatetarget.com daje $6 za under-pop-up-anje (grozno nesto, terorizam cisti), ja sam ga koristio na get free-ju (jos je uvjek gore:) i ljepo je i redovito placao.
e da sam znao za njih u ona zlatna vremena kada se 1000 posjetitelja dalo kupiti za $10. Znaci 6 dolara maznem samo sto njih 1000 dodje, a jos kada se dio njih pouclanjuje pridodam nekih $30, i u plusu sam 26 dolara na svakih somma ljudi. Ah...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.