View Full Version : Kako isprazniti mssql bazu?
Mirabell
09-05-2007, 00:44
Pitanje je jednostavno, ali se po prvi puta susrećem s mssql bazom. Puna je nepotrebnih podataka, moram ju isprazniti, ali ne obrisati. Tablica ima previše da ih brišem jednu po jednu.
Kako da ispišem query koji će prihvatiti?
Označiš sve tablice u Management studiu i stisneš delete.
Mirabell
09-05-2007, 08:03
Na hostanom sam serveru, na raspolaganju imam samo Enterprise manager i Web Data Administrator koji nemaju opciju označavanja svih tablica odjednom. Dakle opcije su mi
- nabaviti alat kao što je Enterprise manager da ima tu opciju
- obrisati ih query-em
Dakle, u pitanju je SQL server 2000...
Upravo sam provjerio, može se selektirati. To možeš napraviti mišem, tipkovnicom ili kombinacijom miša i tipkovnice. Naravno, u Enterprise manageru.
Mirabell
09-05-2007, 12:26
selektiram i... ? (ko da sam pala s marsa)
na taj način brišeš tablice iz baze, a koliko sam shvatio želiš obrisati samo podatke. To radiš sa DELETE ime_tablice za svaku tablicu (moraš ići redom prema referencama). A možeš probati zaskriptirati bazu (ima negdje u Manageru opcija) i onda postartati tu skriptu na novoj bazi
selektiram i... ? (ko da sam pala s marsa)
...i pritisneš tipku delete.
tako dropaš objekte, a ne brišeš podatke
Mirabell
09-05-2007, 15:17
Ne daje mi opciju delete. Možda kriva verzija?
I da, hoću obrisati sve tablice tako da mi ostane samo prazna baza podataka.
Davor B.
09-05-2007, 15:31
Ne razumijem se u tu problematiku, ali ti spominješ da ne daje opciju delete. Šljaker je govorio o tipki delete ili del na tipkovnici, a ne o opciji!!
Mirabell
09-05-2007, 15:45
U Enterprise manageru mi prikazuje tablice kao linkove, mogu ih označiti kao bilo kakve druge linkove ili tekst. Kako to obrisati?! Zato sam i pitala je li do verzije možda?
Nekako mi se čini ok ova opcija sa zaskriptavanje baze. To sam vidjela u manageru, može se, ali bih onda trebala skriptu.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.