View Full Version : Članak - URL-ovi koji nisu zavrijedili da ih se reklamira
Višnja, članak (http://www.webmajstori.net/kolumna/index.php?a=5) ti je dobar. Ali za neko drugo mjesto (zemljopisno gledano).
Hajde si malo razmisli o strukturi onih što kupuju nove, bijesne aute. Zar misliš da se takvi zaista služe internetom ?
Automobili su samo primjer, tj. najzastupljenija skupina reklama u tim novinama. Uopće ni nisam spomenula sve firme koje IMAJU sajtove, ali ih nisu ni spomenuli (članak bi bio predug da sam išla baš sve pisat :-)
Ima i drugi primjer: ako se šetate ili vozite gradom pogledajte malo službena i dostavna vozila raznih firmi, firmica i obrtnika. Na skoro svakom vozilu se ponosno ističe www.mojafirma.hr ili
barem mojafirma@zg.hinet.hr. U čemu je problem? Kada odete na siteove koji su navedeni na tim vozilima onda skužite da su više dali za izrezivanje reklame na vozilu nego za web site.
P.S. Znam, ovo sam već negjde rekao ali se ne sjećam gdje. ;-)
Mislim, clanak je dobar, realan i sve...
Zalosno je to sto takve realne i logicne stvari nemaju veze s ovom drzavom... Ono kao da je logika odselila s ovih prostora tamo negdje u sedmom stoljecu kad su Hrvati doseljavali...
Da se neke stvari ne ticu poslovnih tajni i sl. mogao bih napisati jos jedan clanak o slicnoj temi :)
Originally posted by vuk
U čemu je problem? Kada odete na siteove koji su navedeni na tim vozilima onda skužite da su više dali za izrezivanje reklame na vozilu nego za web site.
s ovim si u potpunosti u pravu....da samo znaš koliko su škrti kad je riječ o internet stranicama, a za neku drugu glupost daju lovu bez razmišljanja.... treba proći još puno vremena dok se ljudima ne usadi u glavu važnost internet stranica kao marketinškog kanala i kakve pozitivne učinke ima i u Hrvatskoj....
Misliš ? Smatram da ogromna većina ljudi (nažalost) u Hrvatskoj internet shvaća isključivo kao zabavu, pa se tako prema njemu i odnosi. Businessa na internetu kod nas nema. Tj, ima - ali tako zanemarivo da je to upravo tragično.
Originally posted by sinisa
Misliš ? Smatram da ogromna većina ljudi (nažalost) u Hrvatskoj internet shvaća isključivo kao zabavu, pa se tako prema njemu i odnosi. Businessa na internetu kod nas nema. Tj, ima - ali tako zanemarivo da je to upravo tragično.
u potpunosti se slažem s tobom... htio sam samo reći kako se učinci (ovdje mislim na pozitivne učinke) dobre internet stranice kao jedne od najboljih reklama mogu i u Hrvatskoj vidjeti....jedini ograničavajući faktor je nedovoljna educiranost onih koji bi ustvari nama trebali nešto prodavati i nuditi preko interneta...
Članak je vrlo, vrlo istinit. Kako radim u firmi koja se bavi izradom web stranica s tim problemom se susrećem gotovo svaki dan. Ima firmi koje naprosto MOLIMO da stave URL u reklamu koju objavljuju tisku, ali im ne možemo nikako dokazati da je to isto kao da ne stave poštansku adresu i broj telefona. Ali zato znaju pitati zašto imaju slab posjet na stranicama.
Originally posted by Jadran
Članak je vrlo, vrlo istinit. Kako radim u firmi koja se bavi izradom web stranica s tim problemom se susrećem gotovo svaki dan. Ima firmi koje naprosto MOLIMO da stave URL u reklamu koju objavljuju tisku, ali im ne možemo nikako dokazati da je to isto kao da ne stave poštansku adresu i broj telefona. Ali zato znaju pitati zašto imaju slab posjet na stranicama.
uprovo o tome i govorim....oni ni ne shvaćaju koliko je to postalo važno u današnjem poslovnom svijetu...
Originally posted by Jadran
E, to, upravo to. Mislim, koliki ti IQ mora biti da shvatiš da će ti site dobiti posjetitelje samo ako reklamiraš URL? Ljudima je IQ na razini veličine grudnjaka ili veličine gaća.
Originally posted by nmotika
Da se neke stvari ne ticu poslovnih tajni i sl. mogao bih napisati jos jedan clanak o slicnoj temi :)
Pričat ćeš kad se jednom vidimo :) Ako nije prevelika tajna. Uvijek možeš promijeniti imena da se zaštite nevini :)
Originally posted by višnja
Pričat ćeš kad se jednom vidimo :) Ako nije prevelika tajna. Uvijek možeš promijeniti imena da se zaštite nevini :)
Pričat ću kad se vidimo...
Nije problem određenim ljudima reći određene stvari, ali je problem što nikad ne znaš tko čita forume sve :)
Huh, malo ja kasnim s čitanjem tog članka, ali ipak...
Primjetio sam da su ljudi vrlo ponosni na svoje dizajnerske kuće - one koje im uređuju kataloge, plakate i sl. Imaju samo jedan problem: te njihove kuće ne rade web stranice. To je da pukneš od smijeha: sve firme danas kuže da postoje web stranice, a ovi ne vide mogućnost posla?
Ima stvar koja se spominje u članku, a koja nema veze sa Hrvatskom: termin "marketinška kampanja". Koliko sam ja pokopčao, velike firme imaju marketinšku kampanju, ali im je ne radi nitko iz Hrvatske. Razlog koji si ja mogu lako zamisliti: nije da ljudi kažu "nećemo" ili "neznamo", već jednostavno nema osobe koja će povesti neku naručiteljevu ideju i realizirati je sa voljom i osobnim angažmanom. Svi kao idu po načelu "ja neznam ništa, ja samo radim ovdje"?
Nije samo srednja klasa nama propala...:smrt:
Hm, uvijek me razveseli mišljenje Višnje kako je hrvatski jezik presiromašan pa se okoristi nekom sintagmom na engleskom...
Ne znam, meni je već par dana u glavi izgled
http://www.citroen.hr sitea kao nečeg najboljeg što sam vidio u zadnje vrijeme na .hr domeni.
Za samu promociju sitea, pa bilo to i na automobilima, zgradama i sl. se treba platiti više jer je to skuplji medij.
Kad tržište postavi uvjete, internet će i funkcionirati - do tada će 90% pučanstva listati oglasnik i tražiti neki auto star 10 godina.
Originally posted by domagoj
Hm, uvijek me razveseli mišljenje Višnje kako je hrvatski jezik presiromašan pa se okoristi nekom sintagmom na engleskom...
Ne da mi se sad kopati po starim postovima pa ću ti vjerovati na riječ da ona tako misli. Ja se ne bih složio s njom. Ako netko misli da je hrvatski jezik presiromašan onda taj premalo zna o svojem jeziku. Zahvaljujući svojoj složenosti hrvatski dopušta zahvate kakvi su nemogući u engleskom ili nekom sličnom jeziku. A još kad tu uključimo narječja. :-))
A tek kad uključimo "novokomponirani" hrvatski jezik ... :krele:
Hmmm ne sjećam se kad sam to rekla da je hrvatski jezik presiromašan... I da je to razlog što koristim engleski... Ali ako tako kaže domagoj, who am I to question him ;-)
Zašto ja koristim engleski jezik? A zašto ne, ima li koga tko će mi to zabraniti? Ja sam computer geek, doma se u kući sporazumijevam na polu engleskom-poluhrvatskom jer živim s još jednim takvim geekom, pidžin-narječje nam je službeni jezik doma, pa šta sad. Otkako se bavim računalima, ponekad mi je lakše i prikladnije izraziti se na engleskom.
U Francuskoj baš i ne bi mogla tako. Ima čak i anti-anglistički zakon.
Originally posted by sinisa
U Francuskoj baš i ne bi mogla tako. Ima čak i anti-anglistički zakon.
Ajde da postoji bar jedna dobra stvar kad je čovjek Hrvat, a ne Francuz :-)
Originally posted by višnja
Zašto ja koristim engleski jezik? A zašto ne, ima li koga tko će mi to zabraniti? Ja sam computer geek, doma se u kući sporazumijevam na polu engleskom-poluhrvatskom jer živim s još jednim takvim geekom, pidžin-narječje nam je službeni jezik doma, pa šta sad. Otkako se bavim računalima, ponekad mi je lakše i prikladnije izraziti se na engleskom.
Je se dosta dugo bavim računalima ali isto tako se još duže izražavam pisanim riječima (poezija) i hrvatski mi je puno draži jer omogućava bogatiji i slikovitiji izričaj. A engleski je kao stvoren za informatičare zahvaljujući svojoj jednostavnosti. Ja nisam zapazio da ti baš nešto previše forsiraš engleski ali znam čovjeka koji neće napisati mail ili poruku a da barem pola rečenice ne napiše na engleskom i to su obično beskorisne fraze kojima on samo "uljepšava" svoju poruku i koje ne donose nikakvu korisnu informaciju. To ja zovem preseravanje.
ne da se ni meni kopati, ali u nekim krugovima se već priča o njezinoj sklonosti stranim izrazima:p , bez uvrede bilo kome.
Originally posted by vuk
.... To ja zovem preseravanje.
same here
Originally posted by vuk
Ja nisam zapazio da ti baš nešto previše forsiraš engleski ali znam čovjeka koji neće napisati mail ili poruku a da barem pola rečenice ne napiše na engleskom i to su obično beskorisne fraze kojima on samo "uljepšava" svoju poruku i koje ne donose nikakvu korisnu informaciju. To ja zovem preseravanje.
Ja isto nisam pratio Visnju, tako da se ovo ne odnosi na nju, ali sam isto zapazio da ljudi koriste strane rijeci kao zamjenu za pravi sadrzaj. Tj ako bubnu par stranih rijeci u recenici onda im se ona cini pametna, a ako koriste hrvatske rijeci onda misle da je bez veze. Manji je problem kada se to dogodi u nevezanom razgovoru (to i ja radim), ali kada se to dogodi u javnim stvarima (glasnogovornici, politicari, tisak, vodeci gospodarstvenici, dokumenti tvrtke i slicno), onda je to dosta zabrinjavajuce.
rush
http://www.templatetamer.com/
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.