View Full Version : RSS mi ne prikazuje hrvatske znakove
Ne prikazuje hrvatske znakove.
link: http://www.otokvis.net/cutenews_vijesti/rss.php
<?xml version="1.0" encoding="windows-1250" ?>
ti piše na početku stranice u kodu , izmjeni encoding u
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
i to mora da radi.
<?xml version="1.0" encoding="windows-1250" ?>
ti piše na početku stranice u kodu , izmjeni encoding u
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
i to mora da radi.
još je gore sad ne pokazuje baš ništa od hrvatskih znakova.
ti si vjerovatno radio taj feed preko nekakvog programa i onda ti taj program "kodira" podatke na takav način da ne prepoznaje hrvatska slova,
Ako je program iskodirao znakove na takav način da nije kodirao hrvatske znakove onda mislim da ti nema pomoći.
Ili ručno napravi taj rss feed ili ga probaj prilikom unusa kodirati u utf-8 ili gore spomenuti od Todd iso-8859-2.
ti si vjerovatno radio taj feed preko nekakvog programa i onda ti taj program "kodira" podatke na takav način da ne prepoznaje hrvatska slova,
Ako je program iskodirao znakove na takav način da nije kodirao hrvatske znakove onda mislim da ti nema pomoći.
Ili ručno napravi taj rss feed ili ga probaj prilikom unusa kodirati u utf-8 ili gore spomenuti od Todd iso-8859-2.
da ali mijenjanjem encoding-a mijenja se i prikaz. Najbolje mi prikazuje na windows-1250. Tada ne prikazuje samo ć i č. Dok na druge (encoding="utf-8" ili iso-8859-2?) ne prikazuje nijedna hrv. slova.
I da Cutenews sam kodira RSS ali ovaj dio di ja mijenjam encoding on ne mijenja pa mislim da nije u tome problem.
na utf-8 bi ti trebao prikazivati sve znakove , problem je u tvojem programu.
Kad napraviš rss feed pogledaj u xml (rss page source) file dali dobro prikazuje sve znakove. Ako prikazuje onda ti windows-1250 neće prikazivati čć ali će utf-8 prikazivati sve kako treba.
Problem je kolko vidim u kodu tvoje stranice što uopće nemaš neka hrvatska slova u kodu.
To ti je prvi problem , kad to uspiješ riješiti onda xml file s utf-8 će raditi dobro.
Ovako ti ne može raditi dobro jer hrvatski znakovi na tvojoj xml stranici nisu dobro ispisani a msilim da je tomu razlog tvoj program.
a da malo uredis taj cutenewsov modul za izradu rss feedova i pokusas stavit da sve hrvatske znakove piše u ascii kodu. npr. č - č , š - š itd... to mozes sa str_replace()
a da malo uredis taj cutenewsov modul za izradu rss feedova i pokusas stavit da sve hrvatske znakove piše u ascii kodu. npr. č - č , š - š itd... to mozes sa str_replace()
Da jasno mi je to. Naša sam i u Cutenews-ima di mogu postavit standarde i prova sam sva tri gore spomenuta ali nema poboljšanja.
Jeli neko koristi Cutenews RSS i ako da kako ga je podesija?
Hvala...
Primjetia sam da mi neki hrv. znakovi ne rede samo u naslovima vijesti, a dolje u textu rade. Nije mi jasno kako je to moguće.
Primjetia sam da mi neki hrv. znakovi ne rede samo u naslovima vijesti, a dolje u textu rade. Nije mi jasno kako je to moguće.
Pa izmjeni te znakove koji se pogrešno prikazuju u hrvatske i problem riješen.
Ručno u xml file i to ti je to. Nije baš tolko teško, jedno dvije minute posla.
Pa izmjeni te znakove koji se pogrešno prikazuju u hrvatske i problem riješen.
Ručno u xml file i to ti je to. Nije baš tolko teško, jedno dvije minute posla.
Da ali taj RSS mi se mijenja skoro svaki dan kako ubacujem vijesti. To znači da bi svaki put kad ubacim vijest treba minjat XML. Pa nije mi baš to dobro rješenje.
Da bi sve pravilno radilo, svaki, ama baš svaki dio tvoje stranice mora biti u utf-8. Dakle sam HTML (encoding utf-8), program u kojem pišeš html, baza, generator rss-a i sam rss.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.