View Full Version : Primjer nezapazene poslovnosti i ljubaznosti na HR webu
Moram ovo podijeliti s vama jer je rijec o toliko neuobicajenoj stvari.
Ajme sto su me danas sokirali djelatnici Globalneta. Naime, bilo prije tjedan-dva-tri neka nagradna igra na Podravkinom sajtu i ja osvojila nagradicu. Globalnet je bio jedan od sponzora. I sad, trebalo je cekati da nas nagradjene netko kontaktira u vezi nagrade, no maila odnikuda tjednima...
I tako ja danas napisala jedno "pismo podsjecanja" Podravki, tipa, sto je s nagradama i tako, sve kulturnjak.
Za nekih pola sata nazove me djelatnik Globalneta, ispricava se covjek sto nagrade kasne i sto nas nitko nije obavijestio. Triput se ispricao, bio vrlo fin i ljubazan, i jos je nadodao da cu dobiti posebnu nagradu zbog dugog cekanja!
E sad, nije toliko cudno sto je netko bio ljubazan, jer ljudi znaju biti ljubazni kad zele. Cudno je sto je netko promptno reagirao na jedan web formular, i to u roku kracem od sat vremena! Danas je rijetkost kad uopce dobijete odgovor na svoj upit, jer neki vlasnici hrvatskih web sajtova ne smatraju da bi bilo pristojno odgovoriti na pitanje. Vidi se da je netko u Podravci i u Globalnetu vrlo ozbiljno shvatio svoja postupanja na webu i to je vrlo, vrlo pohvalno. Budite svi takvi, pa ce i o vama netko jednog dana pisati pohvalne rijeci.
Eto, na ovakav osobni odaziv nisam nikad naisla na hrvatskom webu, pa je red da podijelim svama. Komentari dobrodosli.
Kao prvo, jako je zalosno sto je to kod nas tako neuobicajena stvar.
A sad mi, molim te, reci bili ti meni (ili bilo kome) odpisala na moj mail koji bih poslao kao neku kritiku na ove stranice. Ne mislim nista kritizirat, samo tako me zanima, bili uzela nesto vremena i za takav mail ili takve stvari saljes odmah na brisanje?
Webmajstori su jos friski site pa nam nijedna kritika nije dosla na mail - no ne kazem da nece. Sigurno ce biti problema i nezadovoljstava medju webmasterima i to ce se odraziti i u mailu.
Uzmi za primjer nas drugi sajt Besplatne Stvari - tamo svakodnevno stize nekoliko mailova - od rujna 2000. godine ljudi su poslali preko 2000 mailova, medju njima je bilo i nekoliko kritika. Na sve sam odgovorila. Cak stovise, kritike koje su nam ljudi uputili pretvorila sam u nasu prednost, bas kao sto je Globalnet u ovom slucaju napravio.
Evo, sjecam se da je jednom netko kritizirao sto na Besplatnme Stvari sajtu nismo objasnili nesto o nekom programu - covjek je izgubio dosta vremena bakcuci se s programom koji mu ustvari nije ni trebao, ali to nije znao. Kritizirao nas je sto smo bili nemarni prema pocetnicima. Nakon dva-tri maila korespondencije bio je odusevljen nacinom na koji sam hendlala njegovu kritiku i ublazila i cak popravila situaciju.
Uostalom, kad netko uputi argumentiranu kritiku, zasto ne odgovoriti. Mozda je najlakse poslati to u Deleted folder, ali ja tako ne radim. To je i razlog zasto ja na nasim sajtovima hendlam pisma posjetitelja, a ne moji kolege :-)
ne razumijem zasto tecajevi o php u kad ih naprimjer ima
na bhwebmasters.org
?????????????????????????
ako ce sve bit onda zasto nema skripti ??
ko na webmajstoR.net i bujrum.net
?
ako je sve nek bude sve ako nijeeeeeee neka ne budeeeeee
Zato jer ce nasi biti BOLJI.
I da, bit ce sve - samo treba nekog vremena da se to sve napise. Sadrzaj se ne pise preko noci, you know.
E i jos da dodam, da se ekipa s bujruma i webmajstor ne bi zapitali - skripte necemo raditi jer cemu da si gazimo po prstima. Oni to dobro rade, imamo doduse istu publiku, ali su nam sajtovi komplementarni.
Originally posted by tin
[B]ne razumijem zasto tecajevi o php u kad ih naprimjer ima
na bhwebmasters.org
Nije da remse samo zato što sam ja autor ovog PHP vodiča ovdje, ali da tek krećem učiti PHP i pročitam onaj vaš priručnik, mislim da bi oduustao od cjelokupnog web programiranja.
Bubate neke stvari kao generaciju slika već u 3. lekciji, a niste nigdje naglasili da je to nije moguće raditi u slučaju da se php instalirao pomoću InstallShielda. Zatim da se header naredbe moraju koristiti prije svega ostalga na stranici jer se u protivnom javlja greška... Uostalom, koji početnik će raditi slike kao prvu stvar?
Učite nekoga prihvačati podatke iz baze, a niste mu objasnili kako da stvori bazu...
Prestajem, nema više smisla
Dio dodan nako pročitanog završetka priručnika
VRLO JE LAKO PREVODITI TEKSTOVE AMERA, čak i ne moraš kužiti ono što prevodiš.... svaka čast - znači da će ovo moje ipak biti prvi PHP priručnik našeg govornog područja.
E VIDIŠ kongi,
probaj pročitati onaj sa bhwebmasters pa ocijeni.
Ja nisam čitao pa ne mogu reći jel je bolji ili nije,
Višnji ovog puta neću vjerovat...:-)
Sam pogledaj procjeni i tu postaj....
t
ja sam procitao (letimicmo doduse) i mogu reci da ce materijali kod nas biti bolji jer ce voditi korisnika dio po dio i objasnit sto je sto konkretno a necemo napisati to je to i nema dalje ...
eto moje misljenje .... a sad ... tko ce vise ljudi dovest na site ... vidjet cemo ...
si staviolinka gore. I več sam ga letimično skomentirao.
Misli, on se dotiče svega, ali bez nekog posebnog reda, i bez dovoljno smislenih primjera. To su koliko sam razumio, nekakva predavanja. A ona nisu ništa bez i zadatako koja dolaze uz njih. Ovdje će biti dosta real-life primjera i metoda i to će sve biti malo smislenije povezano u jednu cjelinu. Svaki dio će se nadopunjavati, a primjeri će postajati sve kompleksniji kako prolaze naslovi da bi na kraju završili sa primjernom aplikacijom, koja će to sve objediniti.
Recimo, tamo neka govora o kodnim praksama kao što us imenovanje varijabli i funkcija, važnost komentiranja....
Uglavnom, ono će možda biti dobro štivo za pročitati nakon ovog vodiča, da čovjek to sve malo utvrdi.
sto se tice kruhekovog komemtara, ocekivano...:)
-----------------
www.bhwebmasters.org
Joj Tin daj se pliz pokusaj drzati teme. Razgovarali smo u ovom topicu o nezapazenoj poslovnosti i ljubaznosti, a ti si okrenuo na PHP tutoriale. Daj to ili postaj u adekvatni forum, ili kao zasebni thread, samo nemoj mijesati temu i temu jer threadove ne mogu cijepati :-)
OK sorry bilo mi je vise prozora otvorenih pa sam zabunom ovdje postao..
t
Da, držim se teme....
Dakle još jedan primjer:
lura.hr.
Bilo je negdje 3 sata popodne kada sam im dojavio da nemaju nista o donacijama i sponzorstvima [a bile vijesti na corneru i svuda]....
I u 20:56 stize odgovor da neki kvar bio ovo ono, ali u glavnom sve je bilo na siteu ...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.