View Full Version : AdSense u iframe?
Danas prvi put cujem za AdSense, pa san se odlucija malo zabavit s time. Ne radin web stranice, bar ne za novac, vec mi je to zabava i hobi. Posjete su mi mizerne, ali bas me zanima taj AdSense pa san se odlucija prijavit. Pa makar da svojin praunucima ostavin bar 100$ :bljesak:
Dakle, zanima me ako stavin oglase u iframe na stranici, jel to u redu, jel taj spider ceslja samo taj frame ili ce pretrazit cilu stranicu?
Evo npr. na ovoj stranici, tamo di je anketa je iframe: Selo Ogorje (http://www.ogorje.net)
Uglavnom, je li u redu da stavin oglase u taj iframe?
Hvala
ala brale st
16-03-2007, 22:17
ej zeljmljace... ja sam iz ramljana
stavi ako imas dobru posjetu sajta...
Vidi, koliko sam ja pročitao Googleov ugovor, oglasi se ne bi smjeli stavljati u frame. Oglas mora biti usađen u dokument u kojem se nalazi sadržaj uz koji je kontekstualno vezan. Dakle, ne smije biti u FRAME elementu koji sadrži samo taj oglas. Pretpostavljam da niti IFRAME nije puno drugačiji.
Ja ga, u svakom slučaju, ne bih stavljao u IFRAME.
Međutim, ne koristim AdSense, pa ne znam.
Davor B.
17-03-2007, 11:16
Kažeš da ti stranica ima malo posjeta. U tom slučaju ne stavljaj reklame. I moje stranice su slabo posjećene i razmišljao sam kao i ti i stavio adsense. Za godinu dana sam zaradija oko 2 dolara, pa san maka. Dakle ne stavljaj jer nema koristi na slabo posjećenin stranicama.
ako stavin oglase u iframe na stranici, jel to u redu, jel taj spider ceslja samo taj frame ili ce pretrazit cilu stranicu?
je li u redu da stavin oglase u taj iframe?
spider ce proci cijeli site, a stranice "vidjeti" upravo kako ih i ti vidis u svom browseru ako si sve ostalo napravio kako treba, oglase mozes staviti u frejm koji ima sadrzaja, jer se oglasi prikazuju ovisno o tom sadrzaju, znaci ako stavis u prazan frejm nije dobro, uvijek stavljaj u frejmove sa sadrzajem ako vec moras koristiti frejmove
link na Google help sa više informacija >> link (https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=32734&ctx=en:search&query=frames&topic=&type=f)
Guglov javascript svejedno generira iframe. Stavljajući taj kod u još jedan zasebni iframe će napraviti iframe unutar iframe-a...
hvala svima!
sad mi je jasnije da je bolje ne stavljat u frame. U mom iframe-u nema nikakvog sadrzaja osim ankete. Uglavnom sazna san sta me zanimalo. Hvala!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.