PDA

View Full Version : Kako otkriti adresu iza oglasa ?


poros
26-02-2007, 16:48
Dobio sam mail gnjevnog posjetitelja sa slikom oglasa.

Želim te kretene blokirati, zna li netko URL (probao sam sa AdSense prewiev Tool - nema ga, klik na oglas nije odveo na stranicu).

Tnx

sparacio
26-02-2007, 16:57
Srpska intenet prodavnica - www.011shop.co.yu

P.S. Intenet nije moj tipfeler. :)

tsereg
26-02-2007, 17:55
Osim toga se možeš žaliti Googleu - sigurno ovo krši neki od stavaka njihovog vlastitog ugovora. :) Pa da vidimo kako stvar funkcionira u suprotnom smjeru, kada se netko buni Googleu.

sinisaa
27-02-2007, 20:25
zna li netko URL

Alternatively, to view the URL of ads directly from your web pages, you can also follow these steps:

* Right-click on the ad title and select either 'Copy Shortcut' (IE) or 'Copy Link Location' (Netscape).
* Paste the selection into a text editor for editing.
* The destination URL of the ad includes the text between 'adurl=' and '&'. As an example, the copied URL will appear as follows:

http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/adclick?sa=l&(...)&adurl=http://www.blogger.com&client=
or

http://www.googleadservices.com/pagead/adclick?adurl=http://www.blogger.com&sa=
The destination URL in the example above is 'http://www.blogger.com'. You can view the ad by entering the URL into your browser's address bar. Adding 'blogger.com' to your filter list will block ads originating from this domain.


za sad je takve još uvijek moguće otkriti i malim trikom, naime nekada se oglasi prikazuju sa adresom a nekada bez, radi se o najčešće istim oglasima koje možeš pronaći na nekim drugim stranicama, gdje vidiš isti oglas iste firme samo ovog puta sa urlom koji te zanima..najlaše je bilo u ovom slučaju otići na neki site sa majicama jer bi se tamo oglas trebao najprije pokazati...

službeni Google sajt po tom pitanju na ovoj adresi (https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=9876&topic=154)

poros
27-02-2007, 23:04
Hvala sinisaa na odgovoru, sve sam to znao, ovakav naslov je vjerojatno postavio moderator (bilo mu zgodno).

Odmah sam ukucao u google ključne rijeći sa oglasa i našao sam stranicu koju je sparacio linkao. Samo nisam bio siguran da li je 100 % ta.

Naslov teme je bio neželjeni oglas, vjerujem da ste ga blokirali.

sparacio
28-02-2007, 03:59
Mislim da je baš sinisaa moderator ovog podforuma, vjerojatno je smatrao da je ovakav naslov prikladniji temi.

Što se tiče oglasa i stranice, vjeruj mi to je ta, već sam se susretao s tom reklamom po netu.