PDA

View Full Version : Počelo ukidanje accountova

w00t
16-02-2007, 17:11
Primjetio sam abnormalni porast ukidanja Hrvatskih adsense accountova. Najcudnije je sto se gotovo sve dogodilo unutar vremenskog perioda od 24 sata. Nemogu se sada sjetiti svih ali tu ulaze:
http://novac.blog.hr
http://www.snaxors.com
t-zombix i jos mnogi drugi...

Zasto se to dogada, svi tvrde da nisu prekrsili TOS. Imate li i vi ista iskustva?

Zasto adsense priceka da ljudi sakupe 99 dolara prije nego ukinu account? Vrate li stvarno novce oglasivacima ili nas kradu?

Ja sam vlasnik snaxors.com portala i uvjeravam vas da nisam prekrsio niti jednu jedinu odredbu TOS-a. Nikada nisam kliknio na vlastiti oglas niti koristio vlastiti google search box. Cak i CTR mi je uvijek bio manji od 10%.

Zasto su nam ukinili accountove?

novac_blog
16-02-2007, 17:44
moj account je ukinut 07.02 nemoj širiti paranoju da su svima ukinuli. nisu.

nego jesi li prešao iznos za isplatu?

jesi li ikada imao maloooo više klikova u odnosnu na broj prikazivanja?

Ibiza
16-02-2007, 17:47
normalni ctr je oko 2%

a zašto su rekli da su ukinuli?

Ja sam par puta kliknuo na svoj oglas jer zaboravim vise na kojim su sve stranicama moji oglasi i sa istim IP-om se logiram i funkcionira, samo je zarada dosta pala - mozda bude bolje sada kad vam je ukinulo :D

w00t
16-02-2007, 17:56
moj account je ukinut 07.02 nemoj širiti paranoju da su svima ukinuli. nisu.

nego jesi li prešao iznos za isplatu?

jesi li ikada imao maloooo više klikova u odnosnu na broj prikazivanja?
presao sam iznos za isplatu davno, cekao sam samo pin da mi dode postom, jedan dan je skocila zarada sa 10 dolara na 20, mozda je to bilo u pitanju

novac_blog
16-02-2007, 18:09
vjerojatno. netko je malooooo više klikao po oglasima. Druga je stvar ako si taj dan imao 3x više posjeta to bi bilo normalno.

Ono što sam ja primjetio je da je odpočetka na mom blogu ctr bio u prosjeku oko 3-4% . kada sam stavio search box netko je 02.02. 2007 pretraživao putem njega imao sam jedno 3 pretrage, ali je putem tog kanala napravljeno preko 60 klikova što je nemoguće i očigledno je netko to namjerno učino. 3 pretrage 60 klikova na oglase? Zaradio sam oko 17$ taj dan jer je i na normalne oglase je bilo malooooo više klikanja.

U isto vrijeme sam se uredno dopisivao sa njihovom službom jer sam se žalio da prikazuje oglase na engleskom i spomenuo sam neuobičajenu aktivnost. Ništa nisu odgovoril već su me nakon nekoliko dana zbanali. Doduše jednom ili dva put sam slučajno kliknuo na svoj oglas baš tu večer. Možda je zbog toga?

marko.radelic
16-02-2007, 18:45
Zakljucak kod svih dosad ukinutih - klikali ste si sami na svoje oglase.

?!

hornyBsensitive
16-02-2007, 18:59
da možda netko drugi namjerno ne klikće po tim fuckin oglasima samo da sjebe accounte?
da li se može zatražiti točan razlog bana?

Borg Collective
16-02-2007, 19:17
Sigurno postoji ralog kod svih vas pise "nisam ovo nisam ono SAMO SAM ovo samo sam ono, jednom, dva puta ovo ono" meni je to odmah sumljivo, naravno i google-u je i nece da trpi to vise.
Sigurno postoje razlozi za brisanje naloga.

Uzmite dobro i procitajte TOS i razmislite da li sve radi kako treba, ako ne nadjete gresku pisite im i navedite sve sto imate.
Sto se tice tih multi klikanja, morate im pisati svaki put kad primjetite takvo nesto.
Mozda na sajtovima imate nedozvoljene sadrzaje.
Ako ste zaista na posten nacin zaradjivali onda nikako nije posteno da ste izgubili nalog.

Gogy
16-02-2007, 19:25
Čitam ja tu da dosta vas ima dosta visoke crt-ove naspram mene... meni se nikad ne popne iznad dva... u prosjeku je od 0,80 do 1,40%

Borg Collective
16-02-2007, 19:31
Jos bih dodao:
Mislim da google sad pravi ciscenje jer ovako mu se sigurno ne isplati da ljudi za oglasavanje daju 0.01$ i sta oni od toga sebi da uzmu. Sada google zeli ocistiti lose naloge i spremiti trziste za oglasivace koji ce masno platiti za reklame.

U ovoj fazi ce stradati nalozi koji imaju nepravilnosti te sajtovi koji imaju velik broj klikova u odnosu na printanje stranice, jer je to nepovoljno za njihove "prave" korisnike.

Google zeli da pridobije ljude koji ce placati oglase a ne nas koji cemo plasirati te oglase, nas ce uvjek biti, dok google do njih mora doci. Od kada je pokrenuta kampanja adsense-a u hr, odnosno na hr stranicama, vjerujem, da im je zarada bila kao jedan dan na recimo DE sajtovima.

Sada mozemo samo cekati razvoj dogadjaja. Da li je ciscenje proslo ili tek pocinje, videcemo. Ako imate neke nepravilnosti ispravite ih mozda se spasite.

Google zeli novac a to nismo mi, novac su ljudi koji placaju reklame.
Ajd sad zdra'o izvinite na opsirnom postu i greskama pisem brzo.
Hvala

novac_blog
16-02-2007, 20:09
nisam si klikao sam na svoje oglase nego sam u dva mjeseca jednom ili dvaput slučajno kliknuo na vlastiti oglas i odmah stisnuo back na browseru prije nego se stranica uopće učitala. Čuj svaka čast kome se to nikad nije dogodilo, ali koliko čitam i vani po forumima to ne bi trebao biti razlog bana. Woot nije niti jednom kliknuo pa je banan.

SIGURNO je da netko namjerno klikće samo je problem što ja izletim zbog toga.

Borg zamisli da netko ode na tvoje siteove počne klikati po oglasima ko lud i google te izbaci. Što bi onda?

btw. ja NISAM radio site da bih na njega postavio AdSense.

novac_blog
16-02-2007, 20:10
Borg C, makni si slike pored oglasa jer bi i zbog toga mogao biti bannan.

cybermaster
16-02-2007, 21:34
Ma kakvo čišćenje :D
Google je došao u hrvatsku a s njim su došli i banovi.

Kao što sam već napisao, a netko je obrisao cijelu temu (:rolleyes: ), ako netko misli da je nepravedno isključen iz programa uvijek se može žaliti (https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py?contact=invalid_clicks_appeal)

Nekima su tako uspiješno vraćeni accounti.

nristic
16-02-2007, 21:44
Kao prvo cini mi se da svi imate jako dobre CTR-ove po svojim stranicama. Moj CTR ne prelazi 0.nesto ali s obzirom na broj klikova i posjeta ne mogu se previse zaliti.

Razumljivo mi je da google radi svakojaka ciscenja koja su naravno neophodna ali nije mi jasno zasto ne zatvara stranice tipa http://www.searchtonga.com/ koje sam i sam nekoliko puta prijavio a koje krse ocigledno TOS. To mi nije jasno. A takvih siteova ima na tisuce

tsereg
16-02-2007, 21:53
Da li postoji u Googleu "sekcija za Hrvatsku", tj. da li je moguće da to "čišćenje" vrši ta lokalna sekcija koja se iznenada probudila iz zimskog sna?

Ivan Bajlo
16-02-2007, 23:20
Ma kakvo čišćenje :D
Google je došao u hrvatsku a s njim su došli i banovi.

točno, vani je to odavno uobičajena pojava, a nadrapaju i neke face koje su duže vrijeme u programu i vjerovatno zarađuju lovu kao svi ovdje zajedno pa na X :rolleyes:

Kao što sam već napisao, a netko je obrisao cijelu temu (:rolleyes: ), ako netko misli da je nepravedno isključen iz programa uvijek se može žaliti (https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py?contact=invalid_clicks_appeal)

Nekima su tako uspiješno vraćeni accounti.

evo detaljnih uputa:
http://www.yfs1.com/adsense-reinstatement-guide/

Kao prvo cini mi se da svi imate jako dobre CTR-ove po svojim stranicama. Moj CTR ne prelazi 0.nesto ali s obzirom na broj klikova i posjeta ne mogu se previse zaliti.

sumnjam da je CTR glavni puno je važnije kako se taj promet realizira tj. da li ekipa išta kupuje/troši jer CTR može biti i 100% ako dobar dio toga donosi profit oglašivaču, ali ako je CTR visok/nizak a oglašivač nema nikakvu korist od toga onda je to itekako sumnjivo, uostalom CTR se lako može i smanjiti nabijanjem lažnog prometa (dovoljno sakriti par oglasa na neku jako prometnu stranicu...) pa teško da može biti pravi pokazatelj

Razumljivo mi je da google radi svakojaka ciscenja koja su naravno neophodna ali nije mi jasno zasto ne zatvara stranice tipa http://www.searchtonga.com/ koje sam i sam nekoliko puta prijavio a koje krse ocigledno TOS. To mi nije jasno. A takvih siteova ima na tisuce

tko ti kaže da on nema na raspolaganju malu milijardu accounta, uzme podatke od svih frendova i rodbine i otvori hrpu blogova na blogspotu i kako koknu jedan account samo stavi drugi?

cybermaster
16-02-2007, 23:30
tko ti kaže da on nema na raspolaganju malu milijardu accounta, uzme podatke od svih frendova i rodbine i otvori hrpu blogova na blogspotu i kako koknu jedan account samo stavi drugi?

Koliko ja znam, kad "koknu" account na toj domeni nema više adsensa..

nristic
16-02-2007, 23:35
Tocno tako a to moze znaciti samo jedno. Za nekoga se ne primjenjuju pravila a za nekog se gleda i najmanji propust.

novac_blog
16-02-2007, 23:48
žalio sam se naravno, ali su mi odgovorili da su oni detaljno provjerili i da je fakat bilo nevažećih klikova i da mi je račun ukinut i neka im više ne pišem. Super. Malo sam surfao i svi su dobili takav isti drugi mail.

Osim toga ja nemam nikakve logove sa blog.hr-a da im pokažem tko je prije 10 dana bio na mom siteu i klikao niti mogu instalirati bilo kakve programe koji sprečavaju preveliki broj klikova. Jedino da otvorim svoju novu domenu, ali to nije to. Ja imam blog i želim da taj blog tamo ostane.

Ivan Bajlo
16-02-2007, 23:49

ima, ali onda taj account bude ukinut zbog asocijacije s tom domenom, e sada je jedino pitanje koliko im treba vremena da se to dogodi, a ako ti imaš jako puno frendova, poznanika, susjeda... može proći jako puno vremena prije nego ostaneš bez svih :rolleyes:

pogotovo ako je mala lova u igri, takvi se provlače duže vrijeme :rocjena:

najbolje je takve linkove objaviti na digitalpoint forumu pa će ih prijaviti hrpa ljudi :srednji:

marko.radelic
16-02-2007, 23:49
sumnjam da je CTR glavni puno je važnije kako se taj promet realizira tj. da li ekipa išta kupuje/troši jer CTR može biti i 100% ako dobar dio toga donosi profit oglašivaču, ali ako je CTR visok/nizak a oglašivač nema nikakvu korist od toga onda je to itekako sumnjivo
Je li netko od vas oglasivac? Zanima me jer ja jesam i ne znam metodu (ili nema ili nisam otkrio) kojom bih mogao utvrditi TKO mi npr. salje los promet. Mogu doci do zakljucaka kao sto su recimo "slabija je u prosjeku konverzija posjetitelja u kupca u odnosu od prije mjesec dana" ili "zadnja 3 mjeseca je povecan prikaz oglasa i veci je broj klikova, a pala su mi rezultati prodaje". Ali kazem, kako znati tko je uzrok. Nikako. (Ne govorim o slucaju da sam pokrenuo oglasavanje na konkretnom siteu, tada bih naravno za slabije rezultate mogao optuziti taj site. No ovo o cem mi pricamo su siteovi koji nisu imali vlastite oglasivace!).

Tako da je moj zakljucak da oni to ne rade temeljem prijave oglasivaca.

Takodjer sam sumnjicav u to da je njima do oglasivaca nesto posebno stalo - oni vise uopce ne odgovaraju na mailove. I to nisu bile neke bezvezarije nego pitanja tipa "na koji nacin napraviti x? objasnite mi jer planiram mjesecno trositi dodatnih $xxx u toj novoj kampanji". Cetiri zadnja upita su neodgovorena. Od slanja zadnjeg je vec proslo mjesec dana. Novu kampanju nisam pokrenuo. A vise od toga sam BIJESAN jer mi je krajnje jadno da ti ne odgovore, a placas ih.

ps.
Do prije 3-4 mjeseca se odgovor na mail dobio u roku 1-3 dana. Ocito se poklapa sa dolaskom u HR?!

Ivan Bajlo
17-02-2007, 00:16
Tako da je moj zakljucak da oni to ne rade temeljem prijave oglasivaca.

ma nisam ni mislio da su pitanju pritužbe oglašivača, praćenje prometa mislim da može pomoću Google Analyticsa, nisam previše upoznat sa tom stranom pošto nisam još oglašivać, ali o famoznom "conversion rate-u" ovisi čuveni "smart pricing" koji ruši cjenu klika kada ocijeni da promet nije kvalitetan:

http://adsense.blogspot.com/2005/10/facts-about-smart-pricing.html

IIRC bila je neka rasprava na stranom forumu kako sami oglašivači lažiraju conversion rate kako bi manje plaćali :rolleyes:

e sada ajmo zbrojiti 2+2, naširoko poznato hrvatsko muktašenje po kojem radije potrošimo mjesec dana nego platimo par dolara to još dodajmo slabu platežnu moć i odnosu prema kupovinu na internetu kao da je sve to velika prijevara i samo čekaju da te opljačkaju... e sada što mislite kakva je kvaliteta prosječnog hrvatskog surfera koji klikne na Adsense? :rolleyes: tu još dodajte razne likove koji su okolo žicali da im se klika i niš čudno da se dogodio pokolj

drugi problem koji je vjerovatno povezan sa lošim odnosom prema oglašivačima je što Google već više od godinu dana traži predstavnika za Hrvatsku! oglas na njihovim stranicama, naravno traže kvalifikacije kojima se rijetki mogu pohvaliti, a takvi odavno imaju sve što im treba - čak su se i meni javili neki headhunteri pa sam im rekao da će malo teže nać osobu da im pokriva i Hrvatsku i Srbiju pa se nedugo nakon položaj razdvojio :rolleyes: - s obzirom da i dalje ne mogu nać traženu osobu na kraju će toliko spustiti kriterije da će im se pola Hrvatske javiti na oglas :rotfl:

Sljaker
17-02-2007, 00:28
drugi problem koji je vjerovatno povezan sa lošim odnosom prema oglašivačima je što Google već više od godinu dana traži predstavnika za Hrvatsku! oglas na njihovim stranicama, naravno traže kvalifikacije kojima se rijetki mogu pohvaliti, a takvi odavno imaju sve što im treba - čak su se i meni javili neki headhunteri pa sam im rekao da će malo teže nać osobu da im pokriva i Hrvatsku i Srbiju pa se nedugo nakon položaj razdvojio :rolleyes: - s obzirom da i dalje ne mogu nać traženu osobu na kraju će toliko spustiti kriterije da će im se pola Hrvatske javiti na oglas :rotfl:
Link?
Možda imam zainteresiranog investitora, ali i partnera sa iskustvom...

novac_blog
17-02-2007, 00:35
ja jesam oglašivač i koristim AdWords za jedn drugi site. Nemaš pojima od kuda promet dolazi i tko dolazi. Jako loše riješeno. Sve je mutno i sjedne i druge strane, a moramo vjerovati googlu. Nažalost tako je kako je.

Ivan Bajlo
17-02-2007, 00:37
Link?
Možda imam zainteresiranog investitora, ali i partnera sa iskustvom...

upišeš u google - google jobs croatia :rolleyes:

http://www.google.com/support/jobs/bin/answer.py?answer=58683

i onda se netko čudi što je to radno mjesto prazno... :p

susjed
17-02-2007, 00:37
Pa zar im predstavnik nije dotični registrant .hr domene?

Ivan Bajlo
17-02-2007, 00:50
Pa zar im predstavnik nije dotični registrant .hr domene?

moš si mislit, evo što google izbaci za Rose Ann Hagan

Rose Hagan, Google's senior trademark counsel
Rose Hagan, head of Google's legal team
Rose Hagan, Google's chief trademark lawyer

Rose A. Hagan Google Inc. 1600 Ampitheatre Parkway Mountain View, CA 94043. Phone: (650) 623-4560 FAX: (650) 618-1499. E-mail: hagan@google.com

pa tko želi nek ju nazove :mm:

Sljaker
17-02-2007, 00:59
upišeš u google - google jobs croatia :rolleyes:

http://www.google.com/support/jobs/bin/answer.py?answer=58683

i onda se netko čudi što je to radno mjesto prazno... :p
Uh, nisam te baš bio dobro shvatio.
Ja sam mislio da je u pitanju oglas za hrvatsko/srpskog predstavnika, ali pravnu osobu. Ovako kvalitenog čovjeka koji bi se gubio za plaću ne znam...

Što se tiče drugog, što se čudiš? Ja otvorim Google 5 puta mjesečno, kad nešto tražim i ne mogu naći na nekim meni standardnim mjestima. Ustvari, najviše za Vista drivere u zadnje vrijeme...

w00t
17-02-2007, 01:49
Ja bi volio da mogu rec "nabijem google na **rac" ali ne mogu jer mi zarada uvelike ovisi o njemu, sada imam bidvertiser ali nije to to.

Zbog nekog idiota koji je taj dan kliko ko nespasen smo svi izgubili accountove. To stvarno nije fer...

Ono sto mene zanima najvise je, oni su sada na nama kojima su ukinili pare sa accounta uzeli sebi veliku svotu novaca, dali je taj novac vracen oglasivacima?

Ivan Bajlo
17-02-2007, 02:05
Uh, nisam te baš bio dobro shvatio.
Ja sam mislio da je u pitanju oglas za hrvatsko/srpskog predstavnika, ali pravnu osobu. Ovako kvalitenog čovjeka koji bi se gubio za plaću ne znam...

pa ponudi im predstavnika, nakon ovoliko čekanja možda su dovoljno očajni da pristanu ;)

Što se tiče drugog, što se čudiš? Ja otvorim Google 5 puta mjesečno, kad nešto tražim i ne mogu naći na nekim meni standardnim mjestima. Ustvari, najviše za Vista drivere u zadnje vrijeme...

a niti očajno tražiš radno mjesto kao ja pa ti padaju svakave lude ideje na pamet za traženje :mm:

Zbog nekog idiota koji je taj dan kliko ko nespasen smo svi izgubili accountove. To stvarno nije fer...

pa žali se, imaš upute na onom linku, ak si dovoljno uporan i ako nisi ništa zagriješio imaš dobre šanse, usput ja bio koristio engleski prilikom žalbe umjesto hrvatskog, ipak će više ljudi biti u stanju pročitati što si napisao i pogledati tvoj account

Ono sto mene zanima najvise je, oni su sada na nama kojima su ukinili pare sa accounta uzeli sebi veliku svotu novaca, dali je taj novac vracen oglasivacima?

trebali bi iako je to omiljena tema za zavjere :zzzz:

peep
17-02-2007, 14:00
mogu li ja jedan post u svom stilu?

vako. dosad san napravija 4 sajta za adsense. ukupno san od sredine prosinca zaradija oko 9 dolara. ali ako san ista naucija o zaradi na internetu onda je to da "tiha voda brijeg dere". pa cu van onda bit slobodan ispricat jedan vic:

gledaju dva bika sa brijega stado krava u dolini pa ce mladji starijemu: "ajmo se sjurit dolje pa cemo poHebat koju". a stariji ce mladjemu "ne, odsetajmo polako pa cemo ih poHebat sve".

kad sam zapocinjao sa adult biznisom jos uvijek su neki sponzori placali za klikove, neki za raw, neki za unique. ti klikovi ni izdaleka nisu bili placeni koliko sada placa adsense, ali bila je to laka lova jer su cice i guzice uvijek privlacile mnogo posjetitelja. a onda su poceli klikove vezivati uz signupe, da bi konacno placanje za klikove sasvim izbacili.

sada se pojavio adsense. kud ces ljepse, tvoja jedina briga je izmisliti temu, napraviti sajt, povremeno ga nadopunjavati da bi privukao posjetitelje i STRPLJIVO cekati cekove. ja bih bio zadovoljan kad bi mi NEKI od ovih mojih sajtova za 2 godine mjesecno donosio jedan cek, pa ma koliki on bio. ispod 100 ne moze, a ne zaboravimo da je to laka lova, lova od hobija.

steta je sve to upropastit nekom brzopletoscu i pohlepom.

Junije
17-02-2007, 16:33
Nista, ja si mičem Adsense reklame sa bloga, pitanje je vremena kad bi mi neki idiot kliknuo 100 puta na reklame, a ja ne bi to na vrijeme prijavio google-u. Ne isplati se.

višnja
17-02-2007, 18:55
ne vjerujem da bi ikoga izbacili zato jer je jedan manijak kliknuo 70 puta na oglas. Google to ima riješeno od prvog dana, ne bi ni do prve milijardice došli da su oglašivačima tako naplaćivali.

stvar je sigurno u tome da određeni sajtovi podignu "suspicion flag" za svaku neuobičajenu aktivnost na webu: povećanje prometa, povećanje CTR-a... teško da imaju homo sapiensa iza svakog cancellation maila koji pošalju. oni su sigurno razradili poslovni model po kojem se njima više isplati da izgube x% regularnih publishera nego se zajebavati sa svakom prijavom.

kada tu i tamo nekome vrate account, to je radi PR-a a ne radi njihove želje...

novac_blog
17-02-2007, 19:14
upravo tako višnja. Boli njih briga ako par % njih sjebu. Nadam se samo da to neće biti tvoj site.

Nego malo si kontradiktorna. Prvo kažeš da oni to imaju riješeno, a onda kažeš da veliki CTR podiže suspicion flag. Pa to se upravo događa kada ti neka budala klikne 70 puta na oglas. Meni je bio preko 40% taj dan.

Jay, ako ne vjeruješ objavi nam link svog site-a pa da te uvjerimo :D
(ja to ne bih nikada nikome npravio, ali kad se već javljaš)

peep, pa nitko ne priča o nagloj i brzoj zaradi. ja imam blog skoro 3 godine i adsense sam stavio početkom 12 mjeseca kada je službeno počeo. sve by the book. Pročitaj cijeli topic i što se dogodilo.

peep
17-02-2007, 21:40
iako sam ova 4 sajta napravio bas zbog adsensa, na dva od njih sam stavio vrlo malo google oglasa, a na dva ih jos uopce nisam stavio. to se zove strpljivost :D

novac imas pm.

Ariosto
18-02-2007, 16:38
Pozdrav! I ja iman maloga problemčeka, koji to možda i nije. Naime, slučajno sam kliknija na svoj adsense kad sam namišta kod u stranici. I onda da provjerim jesam li "stvarno" kliknija, odmah se logiram na adsense account, a tamo klik evidentiran. Hoću li imat problema zbog toga? Da pošaljem njima nekakav mail ili šta?

PS: U qurac, ovo je slično onim pitanjam tipa: Dečko mi je svršio u uho, hoću li ostati trudna?

sinisaa
18-02-2007, 18:27
da obriše...

po molbi člana novac_blog obrisani su postovi koji su otišli u OT

višnja
22-02-2007, 21:05
upravo tako višnja. Boli njih briga ako par % njih sjebu. Nadam se samo da to neće biti tvoj site.

Nego malo si kontradiktorna. Prvo kažeš da oni to imaju riješeno, a onda kažeš da veliki CTR podiže suspicion flag. Pa to se upravo događa kada ti neka budala klikne 70 puta na oglas. Meni je bio preko 40% taj dan.

Unique CTR. Mogu i znaju oni pratiti različite ljude koji klikaju, od onog jednog pacijenta koji je kliknuo 10 puta.

blaz1988
09-03-2007, 15:22
Printanje stranice = 6.591
Broj klikova =212
CTR stranice=3,22%
Stranica eCPM [?] =US$ 1,81
Zarade=US$ 11,96

Broj klikova= 34
CTR=0,51%
Upisi=1
Pretvorbe [?]=2
Zarade=US$ 5,10

Ovo je moje stanje na google adsensu.
Zanima me dali mi je CTR normalan ili je prevelik?
Da li vi imate ovakav velik broj klikova a malu zaradu?

cybermaster
09-03-2007, 15:28
Normalan je, ali te podatke nesmiješ iznositi javno.

novac_blog
09-03-2007, 16:27
da. obriši detalje i moli boga da te ne kicknu iz programa :)

prodigyboy
10-03-2007, 23:55
Glede izbacivanja iz programa - izgleda da veliki brat G prati što pišete u svojim gmailovima, o čemu chatate na talku i sl. - i ukoliko preko njegovih servisa potičete na klikanje na oglase, dobit ćete kick iz programa.

Eto objašnjenja za "misteriozna" izbacivanja svih likova koji se na to žale.

Borg Collective
11-03-2007, 01:38
oh pa ne znam, ne bih se bas slozio. Tesko da mogu da provjere sve sto se salje, pise, "podstice". Moguce je da imaju neki robot da to obavlja ali ipak nemoguce je obezbjediti dovoljno ljudskih resursa za takvo nesto :)

I sta je sad? jesu li ukidanja prestala? ciscenje gotovo? ostali samo dobri, normalni?

w00t
11-03-2007, 05:47
1. stvar: nemam gmail account
2. stvar: nisam nikoga poticao na klikanje

Imas objasnjenje?

sinisaa
11-03-2007, 11:23
@blaz1988

zelis li da kao moderator ovog dijela foruma obrisem dio Tvog posta u kojem govoris ono što drugi članovi ali i ja osobno smatramo pogresnim ? vjerujemo da se takvi podaci ne smiju objavljivati te da je u Tvom i našem interesu da taj dio posta obrišemo ?

@Borg Collective

ukidanja nisu prestala, mislim da ukidanja traju cijelo vrijeme

tsereg
11-03-2007, 12:03
Glede izbacivanja iz programa - izgleda da veliki brat G prati što pišete u svojim gmailovima, (...)Sumnjam u ovaj dio s mailom. Da se to pokaže točnim, imali bi takvih tužbi, i to ustavnih, da bi dionice otišle u klozet, ako ih ne bi i izbacili s burze. Zapravo, netko bi mogao završiti i u zatvoru. Da to rade, njihovi vlastiti zaposlenici bi ih mogli ucjenjivati.

prodigyboy
11-03-2007, 20:29
Sumnjam u ovaj dio s mailom. Da se to pokaže točnim, imali bi takvih tužbi, i to ustavnih, da bi dionice otišle u klozet, ako ih ne bi i izbacili s burze. Zapravo, netko bi mogao završiti i u zatvoru. Da to rade, njihovi vlastiti zaposlenici bi ih mogli ucjenjivati.
Bojim se da oni to mogu lako opravdati nekim tehničkim razlozima - usluge koje nude su besplatne, a ni ja nisam detaljno čitao uvjete na koje svi olako pristajemo klikom pri registraciji.

blaz1988
11-03-2007, 22:54
izbrisao sam

misty
17-03-2007, 16:03
Kad je riječ o njegovom veličanstvu googlu, mene ništa ne bi čudilo, takvi ne primjećuju leševe preko kojih gaze, ali sumnjam da ih zanimaju sitne ribice. Zanima me da li vi to ozbiljno vjerujete da ćete adsensima zaraditi novce?

Ivan Bajlo
17-03-2007, 17:52
Zanima me da li vi to ozbiljno vjerujete da ćete adsensima zaraditi novce?

ovisi na što misliš pod zaradom, istina sumnjam da će itko ovdje uskoro staviti ovakav screnshot :rolleyes:
http://www.shoemoney.com/images/hiresaugust.jpg

Ibiza
17-03-2007, 18:06
ovisi na što misliš pod zaradom, istina sumnjam da će itko ovdje uskoro staviti ovakav screnshot :rolleyes:
http://www.shoemoney.com/images/hiresaugust.jpg
a jbga, baš ga danas ostavio u banci, no sam me sjeti drugi put oko 15-og...

w00t
17-03-2007, 18:08
ma imo sam i ja jedan taki al je zarez bio tamo di je njemu tocka LoL

novac_blog
18-03-2007, 18:31
je li se to meni čini ili je i www.forum.hr kicknut iz AdSensa?

na dnu umjesto oglasa piše: You are not authorized to view this page!

Hmm...

Ivan Bajlo
18-03-2007, 19:32
je li se to meni čini ili je i www.forum.hr kicknut iz AdSensa?

na dnu umjesto oglasa piše: You are not authorized to view this page!

Hmm...

hmm, ovo pomalo zabrinjava :rocjena:

teddybeer
18-03-2007, 19:46
može li mi netko malo pomoći i objasniti kako da postavim google oglase na blog? bio bih jako zahvalan.

mislis na tvoj blog o internet zaradi?!?! :)
eh eh eh...
odi prvo na http://www.google.com/adsense/
registriraj se i probaj sam proci kroz wizard koji je zaduzen
za kreaciju oglasa... pa javi gdje si zapeo...

peace.

w00t
18-03-2007, 20:35
E kad sam vam ja reko da je pocelo ukidanje, bili ste skepticni a sad odu i najjace hrvatske stranice pa-pa...

Ibiza
18-03-2007, 22:28
E kad sam vam ja reko da je pocelo ukidanje, bili ste skepticni a sad odu i najjace hrvatske stranice pa-pa...
Kako znaš, moja još stoji.

w00t
19-03-2007, 01:25
E da vi znate ...- obrisan ostatak
ma sam se hvali LoL

kad te svemocni googleov speeder uhvati sta si napiso ovdje pa te bannaju aha! lol

sinisaa
19-03-2007, 15:25
U ovoj temi su iznošeni podaci koji se sukladno AdSense ugovoru moraju čuvati u tajnosti. Savjetujem članovima da izbjegavaju kroz postove asocirati svoje webove s ovom temom, kako ne bi - niti krivi, niti dužni - trpili možebitne posljedice.

svako pozivanje/priznavanje na varanje biti će obrisano...pokušajte se ne upuštati u takve rasprave ponajprije zbog vlastitog interesa

sinisaa
19-03-2007, 15:33
hmm, ovo pomalo zabrinjava :rocjena:

nisam član forum pa ne znam što se dešava unutra ali ako pokušate pretražiti njihov forum kroz google search box sa njihovih stranica dobijate poruku da "Internet stranica koju ste upravo posjetili pokušala Vam je dati rezultate pretrage s Google. Nažalost, ova stranica ne poštuje naše uvjete ugovora pa Vaša pretraga nije mogla biti izvršena."

tsereg
19-03-2007, 15:38
Imajte na umu i to da po Googleovom ugovoru, Google može ukinuti prikaz oglasa na stranicama ukoliko stranice u nekom periodu ne donesu dovoljan profit. Koliki profit je dovoljan nije eksplicirano - proučite ugovor.

Znači, svatko tko ima malo posjeta može ispasti samo tako, čak i ako sve ispravno radi.

Ivan Bajlo
19-03-2007, 16:59
nisam član forum pa ne znam što se dešava unutra ali ako pokušate pretražiti njihov forum kroz google search box sa njihovih stranica dobijate poruku da "Internet stranica koju ste upravo posjetili pokušala Vam je dati rezultate pretrage s Google. Nažalost, ova stranica ne poštuje naše uvjete ugovora pa Vaša pretraga nije mogla biti izvršena."

:hmmmmmm: :jaooo:

ali Monitor grupa ionako glavni profit ne vuče od googlea :rocjena:

Imajte na umu i to da po Googleovom ugovoru, Google može ukinuti prikaz oglasa na stranicama ukoliko stranice u nekom periodu ne donesu dovoljan profit. Koliki profit je dovoljan nije eksplicirano - proučite ugovor.

s obzirom da ima brdo ekipe koja zarađuje jedva par centi dnevno, još nisam čuo da su ikoga izbacili jer je imao mali promet, možda ako je imao ludi promet a jaku slabu zaradu

tsereg
19-03-2007, 17:17
možda ako je imao ludi promet a jaku slabu zaradu

Ne znam, mislim na ovo:

Google may at any time, in its sole discretion, (...), or suspend or terminate the participation of any Site in all or part of the Program for any reason.

In addition, Google reserves the right to terminate without notice any account that has not generated a sufficient number of valid clicks on Ads or Referral Buttons or valid impressions of Ads (in each case as measured by Google) for a period of two (2) months or more.

Ivan Bajlo
19-03-2007, 19:04
s obzirom na najmanje 280,000 jedinstvenih posjetioca koje mjesečno ima forum.hr to zvuči čudno, osim ako se nisu nekome opako zamjerili pa im je klikao do besvijesti :rolleyes:

istina netko koga su moderatori bannali bi se mogao odlučiti na takvu metodu osvete, ili jednostavno njihov ID upotrebiti na svojim stranicama na ilegalan način :rocjena:

samo takve stvari bi Google trebao spriječiti umjesto kažnjavanja korisnika

tsereg
19-03-2007, 20:36
:hmmmmmm: :jaooo:Prema ugovoru:

You have elected to receive Search Results on any Site(s), You agree that Google will be the exclusive provider of Internet search services on such Site(s).

Oni imaju Google Search i Pogodak. ;)

susjed
19-03-2007, 21:40
Rekli ste riječ Google..
Vi ste najslabija karika, ZBOGOM!

novac_blog
19-03-2007, 22:15
mah, ionako nikad nećemo saznati zašto su ih izbacili. ide mi google na živce i razmišljam o drugim programima. ovakva bahatost se uvijek na kraju obije o glavu. kad-tad.

Ivan Bajlo
19-03-2007, 22:22
nekak sumnjam da su ih zbog toga izbacili, ja sam bio izmjenio kod da mi glupi box uopće stane u site pa su mi samo rekli da to ne smijem pa sam ugurao Pogodak umjesto Googlea, ionako puno brže indeksiraju, a zarada od searcha je teška bijeda :rolleyes:

tsereg
20-03-2007, 00:14
Meni samo nije jasno kako su prije mogle postojati sve te hrpe odličnih stranica dok nije bilo automatskih programa zarada, a hosting paketi su bili skuplji? :)

Ivan Bajlo
20-03-2007, 00:55
Prije je i oglašavanje bilo skuplje, do propasti dotcomova svi su se razbacivali lovom, a do dolaska Adsensa, a i na nakon njega znam za puno dobrih koje su propale jer je vlasnik skužio da održavanje tolikog portala nije zdravo za njegov novčanik, a natezanje sa oglašivaćima koji cicijaše za svaki cent je loše po zdravlje. :rolleyes:

netko
20-03-2007, 23:25
Google je smeće. Ja mislim da namjerno izbacuju manje stranice kada dođe vrijeme za isplatu. Možda izgleda da je npr. 100$ malo za google, ali takvih stranica ima na milijune. Zamislite si sad da od svake ostane 100$ koje ne isplati. Jednostavnije je izbaciti te stranice nego im platiti.

cybermaster
20-03-2007, 23:50
Google je smeće. Ja mislim da namjerno izbacuju manje stranice kada dođe vrijeme za isplatu. Možda izgleda da je npr. 100$ malo za google, ali takvih stranica ima na milijune. Zamislite si sad da od svake ostane 100$ koje ne isplati. Jednostavnije je izbaciti te stranice nego im platiti.

Još jedna od 79 milijona teorija o googlu.
Ja mislim da google opće ne postoji, da je to sve jedna velika zavjera. :rocjena:

Ivan Bajlo
20-03-2007, 23:52
Pa cijeli internet ti vodi CIA, tako kontroliraju Svijet! :grem:

vuk
21-03-2007, 09:40
Kakva CIA, Cionisti...

Btw, napisao sam ja šaljivi (ali u svakoj šali je i pola istine) post o Google zavjeri: http://wolfwoodscrowd.info/2006/04/24/google-teorija-zavjere/

sinisaa
21-03-2007, 10:31
ovo je dugačak post :) preskočite svi sa slabijim živcima

imam jednog prijatelja, dobri smo si ...ali čim mu kažeš neku ideju koja je bazirana na zaradi..njemu se ne sviđa...čim kažeš da sve košta..i da novac od nekuda mora dolaziti....on mi govori o ljudima koji žive od sunca (kao ništa ne jedu samo se sunčaju), o ekipi koja je bez kotača radila piramide (a velike neke piramide)......i tako malo permakulture malo dobrog humusa...a sve bez imperijalističkog golfa oko Motovuna...sve nešto "napredno" "održivo" "ekološki"...i onda mi kaže da mu je dosta toga da živi kod mame i da želi više od života... ???

a da se više bavio sobom i svojim problemima...živio bi u svom stanu svoj život

tako mi i ove rasprave zvuče...Google je zao jer

a) izbacio me iz programa iako sam i sam priznao da sam varao, pisao o tome na forumu i netko me drukao
b) ja na svom situ nemam oglase jer ga nisam napravio zbog novaca (a u biti je imao oglase klikao na njih i bio izbačen)
c) Google se ne ponaša dobro prema Kinezima, obično kažu oni kojima se kosa na glavi diže čim vide novi kineski dućan u kvartu
d) dok neki jednostavno negativnim napisima o Googlu pokušavaju biti uočeni...

osobno prema meni Google nije zao, nije zao ni prema svim mojim klijentima koji primaju narudžbe zbog svojih pozicija na Google tražilici, nije zao ni prema svim mojim frendovima koji primaju lijepe čekove svaki mjesec...razumijem one koji su izbačeni ili im ne ide..ali za argumentiranu kritiku treba imati argumente...a jedini argument kritičara je njihov osobni stav najčešće prouzročen osobnim neuspjehom...

cenzura u Kini postoji samo za nedovoljno educirane korisnike...kako uopće cenzurirati Internet ? Kinezi jesu sposobni i radišni ali im to ne može uspjeti, postoje načini i ljudi koji se brinu da ta zabrana bude samo formalne prirode..iako je istina da neki ljudi i jesu u zatvoru zbog svojih blogova...no tamo su dospjeli svojom voljom tj. zbog onoga što su oni učinili (napisali, objavili) a njihova Država im to nije dopustila...ne određuje Google što je ilegalno u Kini već Kinezi...i jedino Kinezi mogu riješiti taj problem...sve su kompanije prilikom ulaska u Kinu pristale na neke stvari koje inače navodno nikada ne bi...no zašto je samo Google na meti "dušebrižnika" ? čitao sam neki dan kako je Yahoo poslao podatke koji su jednog blogera strpali u zatvor na 10 godina...no Yahoo nema tu "kinesku mrlju" Google ima ..go figure

no opet Vas pitam zašto toliko priče oko Kine, pa tu nam doma pred nosom svaki dan zatvaraju 20 blogova !!! ej 20 ljudi ide na razgovore u policiju svaki dan zbog onog što pišu na internetu, svi znate za famozni upisnik..njegova svrha naravno nije nikakva kontrola kineskog tipa .. :) već balkanskog, naime ako poptišete upisnik priznajte da radite po Hr zakonima (pa i onim nakardnima koji veze sa slobodnom nemaju već naprotiv), ako ga ne potpišete lupe Vam kaznu...

kao da smo mi u boljoj situaciji nego Kinezi ??? ...ja mislim da nismo baš u toliko boljoj poziciji..a Google nam je za sada koliko ja to vidim donio samo dobre stvari...nadam se da će tako biti i dalje...

ne sjedi ova Država na Google softu već na jednom drugom ..no taj skupi soft i te firme ....kod nekih ljudi nikada na dnevni red..

w00t
21-03-2007, 17:47
Gledaj sinisa, google je ukinio accountove nekim ljudima u HR koji uopce nisu prekrsili TOS. Mozes ti krsit TOS koliko god hoces dok imas malo novaca na racunu i nema sanse da ti ode account, to je dokazano. Bit je u tome da google daje 100 dolara bonusa novim advertiserima a tih 100 dolara on u tom slucaju mora dati publisherima iz svojeg djepa. Mislis da google stvarno posluje sa tolikim gubitkom?

Saceka te na 100 dolara, zatvori nesto accountova u bannana drzavama, njegov vrlo opsezni TOS gotovo je nemoguce ispuniti i uvijek imaju opravdanje.

novac_blog
21-03-2007, 20:37
vidim da se monitor/forum vratio u igru. ajde barem netko se uspio vratiti. meni i dalje uopće ne odgovaraju na mailove.

gooner4ever
21-03-2007, 22:30
Gledaj sinisa, google je ukinio accountove nekim ljudima u HR koji uopce nisu prekrsili TOS. Mozes ti krsit TOS koliko god hoces dok imas malo novaca na racunu i nema sanse da ti ode account, to je dokazano. Bit je u tome da google daje 100 dolara bonusa novim advertiserima a tih 100 dolara on u tom slucaju mora dati publisherima iz svojeg djepa. Mislis da google stvarno posluje sa tolikim gubitkom?

Saceka te na 100 dolara, zatvori nesto accountova u bannana drzavama, njegov vrlo opsezni TOS gotovo je nemoguce ispuniti i uvijek imaju opravdanje.

ako te ukinu, google taj tvoj novac vraća ljudima na čije se oglase klikalo, advertiserima

w00t
22-03-2007, 00:10
Pa to i je bilo PRVO i JEDINO pitanje ovog topica; vraca li google stvarno te novce, a kako do sada vidim nije se tu jos ni jedan advertiser javio i rekao da mu je novac vracen.

cybermaster
22-03-2007, 10:07
Pa to i je bilo PRVO i JEDINO pitanje ovog topica; vraca li google stvarno te novce, a kako do sada vidim nije se tu jos ni jedan advertiser javio i rekao da mu je novac vracen.

Naravno da vraća, pa i adwords oglašivači se bune s vremena na vrijeme.

sinisaa
22-03-2007, 11:58
primjer forum.hr Vam govori da je povratak u program moguć...no nisam siguran da je forum.hr do povratka svog acc. pokušao doći na način;

a) šaljem im mailove dok me ne prime nazad
b) pišem okolo protiv googla dok me ne prime nazad

svi koji su izbačeni trebaju se iskreno zapitati zbog čega je došlo do toga...(njihovom akcijom, postavkama stranica, kvalitetom posjetitelja...) teorija urote (moje omiljene teorije) na žalost u ovom slučaju ne drže vodu...

cybermaster
22-03-2007, 12:19
Offtopic: google je ovih dana najavio da uvodi CPA model i na stranim forumima su paranoični članovi već pokrenuli teme sa pitanjima dali će CPA zamijeniti dosadašnji adsense CPC :)

Ivan Bajlo
22-03-2007, 13:30
teško jer CPA je niš drugo nego klasični partner program kakvih na netu ima tone, a ako ekipa ostane bez zarade neće više koristiti Adsense, a opet ne možeš rezultate prodaje bazirati samo na ekipi koja dođe prek adsensa i kupi isti dan jer se kupac može vratiti i nakon mjesec i više dana nakon što pretraži net za drugim ponudama tako da ni oglašivačima baš nije u interesu da se plaćanje po kliku izgubi jer je to ipak prilično povoljan način oglašavanja pogotovo ako imaš pametno napravljenu reklamnu kampanju ;)

cybermaster
22-03-2007, 13:32
teško jer CPA je niš drugo nego klasični partner program kakvih na netu ima tone, a ako ekipa ostane bez zarade neće više koristiti Adsense, a opet ne možeš rezultate prodaje bazirati samo na ekipi koja dođe prek adsensa i kupi isti dan jer se kupac može vratiti i nakon mjesec i više dana nakon što pretraži net za drugim ponudama tako da ni oglašivačima baš nije u interesu da se plaćanje po kliku izgubi jer je to ipak prilično povoljan način oglašavanja pogotovo ako imaš pametno napravljenu reklamnu kampanju ;)

rasprava se nastavila ovdje
http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?p=118719

susjed
22-03-2007, 23:27
Meni je, na potrošenih 1000$ u kampanjama, vračeno oko 20$. Makar, budući da pratim kako dolaze klikovi, po uniqu je bilo 1.3 klikova. Što znači da je svaki treći kliknuo 2 puta na oglas. Zato mislim da bi se taj novac trebao vratiti. Jer dvaput plačati za nekog manijaka, nema smisla, i jednom je previše. :)

user999
06-04-2008, 01:40
Meni je, na potrošenih 1000$ u kampanjama, vračeno oko 20$. Makar, budući da pratim kako dolaze klikovi, po uniqu je bilo 1.3 klikova. Što znači da je svaki treći kliknuo 2 puta na oglas. Zato mislim da bi se taj novac trebao vratiti. Jer dvaput plačati za nekog manijaka, nema smisla, i jednom je previše. :)
Jel netko razmišlja o alternativi?
Zašto koristiti adsense na svojim stranicama, ako taj oglasni prostor možete prodati onome kome želite. Naravno, uvjet je da imate pristojnu posjećenost.

sime_zd
06-04-2008, 13:40
Tema stara godinu dana :eek: , prodaj mi ti oglasni prostor i odmah ću maknut adsense :doki: