PDA

View Full Version : Vremenski ograničeni pass za pristup web-stranici

deximat
15-02-2007, 23:10
Kako napraviti password za web stranicu koji traje neznam 24 sata....

futuro
16-02-2007, 09:36
Možeš korisniku kod registracije zapisati timestamp pa onda provjeravati kod logina da li je korisnikov račun istekao ili nije... možda nije loša ni varijanta da timestamp zapišeš tek kod prvog logiranja, a ne kod registracije

susjed
16-02-2007, 11:17
Ili napraviti cron job, s pripadajucim kodom, koji se izvrsava svakih 5min.

diablo
16-02-2007, 15:03
ovo s timestampom zvuci kao najlakse i najbolje rjesenje.

ako ne znas kako provjeriti da li se netko registrirao unutar 24 sata, prouci malo kako rade one "whos online" skripte..

susjed
16-02-2007, 15:26
S timestampom se pretpostavlja da će se korisnik vratiti, a ako prođe tih sat vremena on će i dalje ostati u bazi.
Onako bi ga mogao i izbrisati.

futuro
19-02-2007, 10:39
Čemu brisati korisnika i time smanjiti svoju vlastitu bazu korisnika... puno bolja varijanta bi bila da se korisnik jednostavno deaktivira, a da njegovo ime i email i dalje ostanu u bazi...

Borg Collective
19-02-2007, 15:44
Da, naravno ne treba brisati korisnika samo ga treba deaktivirati.
Kad smo vec kod ove price, i ja sam radio jednom nesto slicno (valjda sam radio i nekoliko puta...), zanima me kako ste vi to rjesavali. Konkretno, kako ste zapisivali datum, vreme itd. Klasicno ili ste mozda otkrili neke olaksice, nekad znaju nastati komplikacije kod timestamp-a.

tsereg
19-02-2007, 16:11
Kad radite s vremenom nije loše pokušati ugraditi kakvu kontrolu monotonosti sata. Mi za sat očekujemo da će vrijeme uvijek teći unaprijed. Problemi mogu nastupiti ako se na serveru izmijeni matična, pa admin zaboravi naštelati sat. Ili kod promjene iz ljetnog u zimsko vrijeme kada vrijeme teće 1 sat, 2 sata, 1 sat, 2 sata, 3 sata...

U nekom nezgodnom spletu okolnosti bi se tu mogao napraviti krš.

Sjetimo se slučajeva na ovom forumu u kojima odgovoriš na temu da bi shvatio da se tvoj post pojavio prije posta na koji si odgovarao...