View Full Version : Vaše konfiguracije
Baš me zanima na kojim konfiguracijama rade članovi ovog foruma!! Pa da vas čujem!
ABIT BD7-II RAID
P4-2.0G Intel P4 478 socket 2.0 GHz, Tray 512 cache
Memorija 512MB DDRAN IBM
ASUS GeForce 4MX460 64MB DDR
Monitor 17'' TFT NOKIA 1280x1024 250cd
cybermaster
01-10-2002, 22:46
DURON 900 Mhz
memorija: 128 ram
graficka: 32 mb riva tnt 2
Hard d.: 20.5 GB
monitor: 15" belinea
i jos neoliko nebitnih dodataka...skromno ali meni posluži!:D
lista155
01-10-2002, 22:50
PENTIUM III na 600
128 RAM
GeFORCE 2 MX 32MB
15GB HDD
ADI 15'
AMD Athlon XP 2200+
MBO ABIT, socket A, AT7, VIA KT333
DIMM PC-2700, 512 MB, 184 pins, DDR RAM, 333 MHz
GeForce 4 Ti 4200, 128 DDR, with tv out & video in & DVI
19" SAMSUNG, SM959NF
P4 na 1.6 GHz
512 MB RAM
GeFORCE 2 32MB
Samsung 17" 753s
cybermaster
02-10-2002, 09:46
Originally posted by futuro
AMD Athlon XP 2200+
MBO ABIT, socket A, AT7, VIA KT333
DIMM PC-2700, 512 MB, 184 pins, DDR RAM, 333 MHz
19" SAMSUNG, SM959NF
bolja konfiguracija se ne mozes ni pozeljeti,stvarno odlicno!:)
Intel MB D845EBG2 "Billings2"
Intel Pentium4 2.4GHz @ 533FSB
512MB DDRAM, Kingstone
Asus GeForce4 Ti4200 Deluxe, 128MB DDR
Hyundai 19" Flat
zweistein
02-10-2002, 14:53
Maticna: neka sa SiS-ovim chipsetom
Procesor: AMD Duron 850MHz
RAM: 288MB SDRAM PC133
VGA: 32MB o/b SiS neka lijeva :)
15" EVEREX monitor
Originally posted by cybermaster
bolja konfiguracija se ne mozes ni pozeljeti,stvarno odlicno!:)
koliko su me koštali dijelovi i trebala bi bit dobra...al treba ona sad sve to i odraditi...
Ovo me podsjeca na takmicenje Ciji je veci!? :)
Intel Celeron 600 MHZ
256 SDRAM
32 MB SiS graficka kartica (ko u zweisteina)
Proview 15" monitor
A koliko košta ta kartica?
cyberphere
02-10-2002, 15:29
MSI 845 ULTRA ARU RAID
Intel P4 2A GHz
Ram 512 MB DDR
MSI GeForce 4 4400 128MB
Monitor Hercules 15" LCD
Originally posted by Debug
A koliko košta ta kartica?
oko 1800 kuna...
sta mislite o ovom
mb ecs d6vaa
cpu 2 x 1 GHz :krele:
ram 1024 :kalashnik
cd-rw
vga 64 mb + tv out
17" monitor
hdd 80 Gb 7200
ups 750 VAI
:cp:
1300 eura :andjelko:
:ljuca: puca ko lud
Procesor
Intel P4 Celeron (478 socket) 1.7 Ghz
L1 cache 20kB
L2 cache 128kB
Matična Ploča
Jetway, sabirnica 533, 2×SDRAM, 2×DDR Ram, 1 AGP 4×, 3 PCI
Grafička kartica
Savage 3, 32 DDR RAM (za sada)
Radna memorija
256 DDR rama, PC266
Hard Disk
IBM 60 Gb, 7200 okr./min.
Monitor
CTX - 17" monitor
cyberphere
02-10-2002, 18:55
oko 1800 kuna...
Ja sam svoju 4400 platio 1800 kn
Originally posted by cyberphere
Ja sam svoju 4400 platio 1800 kn
Jel ima firewire?
cyberphere
03-10-2002, 15:38
Jel ima firewire?
Nema!
dean2001
03-10-2002, 22:55
prema vasim konfiguracijama ja samo :zjev: dok vi radite...
PAZI SAD!!!
asus p2b slot A
celeron 366
256 SDRAM
nvidia ge force 2mx / 32 MB
philips trinitron 17 inč-ni
cd 36x
hdd WD 4 GB
USR 56K
Nema!
Zato i dođe toliko...ja ću sad zamijeniti ovu za 4600 sa firewireom jer je nije bilo kad sam uzimao onu 4200...
optičko-bežični miš Trust
Siemens-Nixdorf tastatura
Samsung zvučnici sa subwooferom
PixelView TV kartica s pripadajućim stolnim mikrofonom
Genius Joystick kupljen prije valjda 100 godina
Ostalo su sitnice.
:zub:
Deane nisi jedini :( Evo moje kante (ili bolje kantice):
CPU PII 350 mhz
HDD 4 Gb
Monitor Adi ProVista 15"
VGA Riva Tnt 2
RAM DDR 64 mb
i ostale sitnice. Bad.
Moram kupit novu masinu.
Koja je sad firma najpovoljnija u zg HgSpot, Kvark ili....?
Originally posted by Josip
Koja je sad firma najpovoljnija u zg HgSpot, Kvark ili....?
Najbolje ti je obilaziti njihove sajtove i pogledati koliko šta gdje košta, uz to moraš uzeti u obzir da nemaju sva poduzeća iste proizvođače u ponudi....moja preporuka ti je hgspot...
zweistein
05-10-2002, 13:33
Najbolje ti je obilaziti njihove sajtove i pogledati koliko šta gdje košta, uz to moraš uzeti u obzir da nemaju sva poduzeća iste proizvođače u ponudi....moja preporuka ti je hgspot...
Da, HGSpot je OK, moj stric je kupio komp u Info-Gami, ni oni nisu losi. Pogledaj malo da li ima nesto u tvom gradu.
U Puli ima jedna tvrtka Znam d.o.o. i ja sam kod njih kupio komp. Mogu reci da sam zadovoljan.
Info-gama je jako dobar computer shop, a ima i najpovoljnije cijene u Zagrebu !
Moj izbor bio bi Info-Gama ili HGSpot, svoj novi komp. kupio sam u Info-Gami i mogu ti reci da sam jako zadovoljan
cyberphere
05-10-2002, 15:25
HG-spot je jako skup!! U HG-spotu matična koju sam ja kupio košta 1800 kn a ja sam je nabavio za 900 kn (bez PDV-a)
HG-spot je jako skup!! U HG-spotu matična koju sam ja kupio košta 1800 kn a ja sam je nabavio za 900 kn (bez PDV-a)
cijene variraju od jednog do drugog....ako je ta matična bila skuplja u hgspotu, ne mora značiti da su sve cijene tamo više od ostalih, niti to znači da je u info-gami sve jeftinije...
Gladaj ... Ja sam svoj novi komp. kupio prije manje od mjesec dana i dobro sam gledao kako se kreću cijene po computer shopovima u gradu Zagrebu.
Do zaključka sam došao da je najjeftinija Info-Gama, dok je HGSpot bio skuplja solucija. Gledao sam i Ve-mil, Lost, King Računala, Zagria, Microline, 2M ... i što se tiče cijena nitko se nije mogao mjeriti s Info-Gamom
Procesor
Intel P4 2.0A Northwood 512Kb cache
Maticna
Abit, BUS 533
Graficka
MSI Geforce 4 TI 64Mb, tv out& dvi
RAM
2x 512Mb PC-2700 DDR333
HDD
WD Caviar 80Gb 2Mb cache 7200
DVD/Pržilica
LG DVD 16x40x
LG CDRW 40x12x40
Tastatura/Miš
Microsoft HR internet
Logitech optical PS2/usb
Monitor
19" Samsung DynaFlat
Modem
56K interni v90
Sve ide ko ludo :srednji:
cybermaster
05-10-2002, 20:14
Originally posted by Imhotep
Procesor
Intel P4 2.0A Northwood 512Kb cache
Maticna
Abit, BUS 533
Graficka
MSI Geforce 4 TI 64Mb, tv out& dvi
RAM
2x 512Mb PC-2700 DDR333
HDD
WD Caviar 80Gb 2Mb cache 7200
DVD/Pržilica
LG DVD 16x40x
LG CDRW 40x12x40
Tastatura/Miš
Microsoft HR internet
Logitech optical PS2/usb
Monitor
19" Samsung DynaFlat
Modem
56K interni v90
Sve ide ko ludo :srednji:
sve je super osim modema
Originally posted by cybermaster
sve je super osim modema
Ma znam to mi je trn u oku ali cu preci na isdn
zaboravih napomenuti da koristim windows XP pro
Kada sam video ove konfiguracije odlucio sam da svoj pojacam .
Sta mislite dual P3 svaki na 1.3 gh i giga rambusa .
zweistein
06-10-2002, 12:37
Originally posted by smcom
Kada sam video ove konfiguracije odlucio sam da svoj pojacam .
Sta mislite dual P3 svaki na 1.3 gh i giga rambusa .
Ma ja ti preporucujem 2xP4 2.4GHz i 2GB RAMBUS-a, uz graficku od 128MB DDR-a. Da ne zaboravimo onaj 24" monitor (LCD po mogucnosti) i ADSL kao slag na kraju. Disk - ma dovoljno ce ti biti 120GB ATA133 7200rpm ili nesto, i jedna solidna DVD przilica.
E to ja hocu :).
cybermaster
06-10-2002, 13:07
Originally posted by zweistein
Ma ja ti preporucujem 2xP4 2.4GHz i 2GB RAMBUS-a, uz graficku od 128MB DDR-a. Da ne zaboravimo onaj 24" monitor (LCD po mogucnosti) i ADSL kao slag na kraju. Disk - ma dovoljno ce ti biti 120GB ATA133 7200rpm ili nesto, i jedna solidna DVD przilica.
E to ja hocu :).
...zaboravio si bezicnu tipkovnicu i opticki mis,pa da mozes ljepo sa kreveta na internet,ako ti je krevet i malo dalje od monitora nije bed jer monitor ti je 24" pa ces sve ljepo vidjeti! :D
Stavio bi ja dual P4 ali u Banja Luci niko nema maticne ploce na lageru :( . 2gige rambusa je previse , ali i skupo . Disk imam od 120GB ( seagate ) . ADSL jos nema u Banja Luci, ali krece kroz 6 mjeseci .
Monitor mi netreba veci , a ni graficka ( igru nisam instalirao skoro 2 godine )
Chaintech 7VJD VIA chipset
AMD Athlon 1.2 GHz
512 DDR RAM
Maxtor 20 GB 7200 rmp
GF MX 200 32 MB SDRAM
ADI 17'
hp deskjet 845c
opticki mis A4 TECH WOP 35
najobicnija tastatura od 10 KM
Athlon XP 2000+
2 * 256 MB DDR
HDD 40 GB, 7200 rpm
ATI RADEON VE 64 MB DDR
AOC 19"
Umax AstraNet i Umax 3400
Ta konfiguracija mi je samo za web,slabije za druga polja;-))
oko 1800 kuna...
oko 1400 kn - inno3d
1500 kn MSI
RavenClaw
20-10-2002, 12:49
Ja mislim da svi vi imate makine naspram mene!!! Pazi ovo:
- MBR Lucky Star sa SIS-ovim chipsetom, nemam pojm koji je
- CPU Pentium 200 MMX
- 32 MB EDO RAM
- ATI RAGE II PCI, 2 MB
- Aztech zvucna kartica
- Fujitsu HDD 3,2 GB
- CD ROM Samsung 20 X
:krele:
Originally posted by RavenClaw
- CPU Pentium 200 MMX
- 32 MB EDO RAM
- ATI RAGE II PCI, 2 MB
- Aztech zvucna kartica
- Fujitsu HDD 3,2 GB
- CD ROM Samsung 20 X
svakako nije za današnje igre, ali za web ti ni ne treba ništa više...
cyberphere
20-10-2002, 16:09
- CPU Pentium 200 MMX
- 32 MB EDO RAM
- ATI RAGE II PCI, 2 MB
- Aztech zvucna kartica
- Fujitsu HDD 3,2 GB
- CD ROM Samsung 20 X
Iskreno te žalim
zweistein
20-10-2002, 16:16
- CPU Pentium 200 MMX
- 32 MB EDO RAM
- ATI RAGE II PCI, 2 MB
- Aztech zvucna kartica
- Fujitsu HDD 3,2 GB
- CD ROM Samsung 20 X
Komp je zakon, samo da ima 128 RAM-a. Ja sam na svom Pentiumu 233MMX sa 128 RAM-a vrtio Win2000 (a jedno vrijeme i Mandrake 8.1 Linux) sa Photoshop 6.0 i radilo je bez vecih problema (jest da nije bilo brzo kao sada, ali ipak...). Gledaj malo vise RAM-a ubacit i bit ce OK.
"Ne bije boj svijetlo oružje već boj bije srce u junaka." Ova posuđena poruka je moj jedini komentar za ovo prepucavanje "čiji je veći".
Ja sam krajem 2000. radio na 486/66dx računalu s 8 a kasnije 16mb rama jer je moje računalo bilo ukradeno. Doma imam jedan manji server koji se vrti na 486/133 amd procesoru i preko kojega do 5 računala ide na internet a na poslu jedan P166 vrlo uspješno glumi web, database i mail server. Prema tome....
msi kt3 ultra aru
256 mb 333 ddr memorija
amd ax 1800 ( radi super na 2,1):zub:
gef4timx4400 -msi
lg 17 in monitor
wd 40-7200 hdd
bezicna tipkovnica i mis ( kojeg sam arhivirao, tuku mi se frenkvencije:zbunj: )
spojleri na mišu da se bolje drži za podlogu, niskoprofileni ovjes kučišta, a da ne govorimo o ratkapama na cooleru
Originally posted by kezo
spojleri na mišu da se bolje drži za podlogu, niskoprofileni ovjes kučišta, a da ne govorimo o ratkapama na cooleru
jos cemo i o vlastitim perverzijama:srednji:
Prvo jedan hay svima,posto sam friska tu i ovo jemoj prvi post.
E tako sad kad smo se upoznali:D ,sad mogu pisat dalje,ja imam doma PIII od 900mhz,e sad koja je maticna nemam pojma,to cu saznat kad nesto rikne,nadam se da nece.Imam 256mb rama,2x maxtora od 60gb,i ne bi vjerovali vec mi je i to malo,dvd rom,plextora 24/10/40a,geforce4 mx,sound blaster live 5,1,asus isdn adapter,17" viewpoint monitor,chicony profi tatstauru(ona egronomska) i optickog misa.Da i uz sve to Hp-a 690c i neki divlji scanner.
To je jedna masina,a druga malo starija je PI,sa 64 mb rama,lg cd rom,seagate 10gb,banshee 3d blaster,sound blaster awe64,15" fujitsu,mis tipkovnica.
Mislim da sam sve napisala.:roflmao:
Originally posted by Lumo
Prvo jedan hay svima,posto sam friska tu i ovo jemoj prvi post.
E tako sad kad smo se upoznali:D ,sad mogu pisat dalje,ja imam doma PIII od 900mhz,e sad koja je maticna nemam pojma,to cu saznat kad nesto rikne,nadam se da nece.Imam 256mb rama,2x maxtora od 60gb,i ne bi vjerovali vec mi je i to malo,dvd rom,plextora 24/10/40a,geforce4 mx,sound blaster live 5,1,asus isdn adapter,17" viewpoint monitor,chicony profi tatstauru(ona egronomska) i optickog misa.Da i uz sve to Hp-a 690c i neki divlji scanner.
To je jedna masina,a druga malo starija je PI,sa 64 mb rama,lg cd rom,seagate 10gb,banshee 3d blaster,sound blaster awe64,15" fujitsu,mis tipkovnica.
Mislim da sam sve napisala.:roflmao:
Ma bravo! Ne znam samo šta radiš da ti 2x60 giga nije dosta. Ja imam disk od 4 gb i jos imam 1 gb slobodnog prostora.
Originally posted by Josip
Ma bravo! Ne znam samo šta radiš da ti 2x60 giga nije dosta. Ja imam disk od 4 gb i jos imam 1 gb slobodnog prostora.
Ima tu svacega,od mp3-a,spotova,divx-a,svega.Bolje da ne znas.:D
Ima tu svacega,od mp3-a,spotova,divx-a,svega.Bolje da ne znas.:D
bum ti rekel samo jenu reč
CD/RW - ( pržilica ili , u nariječju južnih plemena postojbine nam Hrvatske, pekač ) :zub:
Originally posted by nikai
bum ti rekel samo jenu reč
CD/RW - ( pržilica ili , u nariječju južnih plemena postojbine nam Hrvatske, pekač ) :zub:
u potpunosti se slažem s tobom....
u potpunosti se slažem s tobom....
A kaj da vam velim,ne da mi se,uvijek kad sam za kompom radim nesto drugo i nikako da to snimim po cd-ima,to cu kad zbilja vise ne bude mjesta,onda cu napravit generalku:D
A kaj da vam velim,ne da mi se,uvijek kad sam za kompom radim nesto drugo i nikako da to snimim po cd-ima,to cu kad zbilja vise ne bude mjesta,onda cu napravit generalku:D
kad ti se, nedajbože, nešto zezne na hardu i ostaneš bez svih podataka, onda će ti se 4 minute po cd-u, koje si mogla utrošiti na backup podataka, činiti kao malo vremena...
cyberphere
25-10-2002, 12:36
kad ti se, nedajbože, nešto zezne na hardu i ostaneš bez svih podataka, onda će ti se 4 minute po cd-u, koje si mogla utrošiti na backup podataka, činiti kao malo vremena...
Ili platiti 1500 kn po hardu!! Koliko sam ja platio kad mi se sje****** hard disk
Ili platiti 1500 kn po hardu!! Koliko sam ja platio kad mi se sje****** hard disk
upravo joj to i govorim.... poslije je kasno za kukanje....
dosada imao 2 maxtora - puklo ko kokica :zub:
prodao na zahtjev ibm - 3 mjeseca i skripi ko gramofonska ploca:krele:
osobno sam na wd-u i jos radi
inace
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
slazem se :cool:
Ma mislim svasta,pa sto ste takvi mrzovoljni,a u biti,pa nece otic vas podaci nego moji i necu se sigurno vama zalit,a kad smo vec kod toga ja sam sigurna u svoj komp i nema sto da se zezne.Ja sam svoju masinu slagala sama i poznajm ju i pazim na nju ko n aoko u glavi i zato znam da me nece zeznut,a sto se tice snimanja cd-a,to cu vec kad budem imala vremena odnosno kad mi se bude dalo.Inace poceh polako razmisljati o tome da ova dva hdd-a zamjenima za dva od 120 pa da vidite ceg ce onda sveg biti na njima.
nismo mrzovoljni već ti samo dajemo prijateljski savjet temeljen na vlastitim iskustvima....
Ma mislim svasta,pa sto ste takvi mrzovoljni,a u biti,pa nece otic vas podaci nego moji i necu se sigurno vama zalit,a kad smo vec kod toga ja sam sigurna u svoj komp i nema sto da se zezne.Ja sam svoju masinu slagala sama i poznajm ju i pazim na nju ko n aoko u glavi i zato znam da me nece zeznut,a sto se tice snimanja cd-a,to cu vec kad budem imala vremena odnosno kad mi se bude dalo.Inace poceh polako razmisljati o tome da ova dva hdd-a zamjenima za dva od 120 pa da vidite ceg ce onda sveg biti na njima.
pa i ja sam svoju masinu slagao sam i kada nekome prodam masinu pazim sta stavljam u nju i pokusavam dati najbolji savjet, ali neke stvari nemozes izbjeci. hardver je takav kakav je i uvijek ti se moze dogoditi nesto nepredvidjeno. ono sam napisao iz vlastitog iskustva i u najboljoj namjeri.
osim toga radim sa racunalima svaki dan i, na moju radost:), imam prilike dosta toga isprobati i cuti komentare ljudi koji rade s tim.
to što si sama slagala nije garancija da će raditi vječno, i ja si oduvjek slažem sam, pa mi sada nakon par godina što imam istu konfiguraciju samo iskri iz računala, otišla ploča, riknuo jedan monitor, riknuo jedan disk.
sad radim na posuđenoj četvorki i kemijam pare za nove djelove, a do prije par tjedana bi se zakleo u svoju mašinu
nasreću najbitnije stvari sam si ispekao što je nekakva polu-sigurnost
Ja radim sa kompom vec 5 godina i nikad ali bas nikad mi se nije dogodilo da mi rikne hdd.A radim svasta.Sistem uvijek imam odjeljeno od podataka,na zasebnoj particiji tako,ako bi se srusio sistem ostalo ostaje,no ni to mi se nije nikad dogodilo,a isprobala sam sve moguce verzije windowsa.trenutno imam win xp i super sam zadovoljna s njima,a maxtor kao hardware mi nikad nije stvarao probleme,najvise problema sam imala sa wd-om i da seagate barakuda 100.Od kad sam kupila maxtora preporodila sam se i masina radi bez ikakvih problema.Mislim ja ne znam sto ljudi rade kad kazu da su skurili hdd ili nesto slicno:rolleyes:.
prihvacam ja savjet,da ne bi bilo zabune,samo ne volim da mi se soli pamet s takvim stavrima kao sto su zasto to cuvas na hardu,zasto to ne snimas po cd-ima i sl.Razlog je jednostavan,a on je taj da se ja jako puno bavim muzikom i filmovima i lakse mi je nesto pronaci na hardu nego na cd-ima,tu imam kompletnu muziku i dio filmova,zato mi sad trebaju veci hardovi da to mogu sve lijepo smjestit na njih i fajrunt.Onda lijepo taj puni hdd izvadim iz masine i pospremim,kad mi nesto treba prikopcam ga i gotova prica.
Originally posted by kezo
to što si sama slagala nije garancija da će raditi vječno, i ja si oduvjek slažem sam, pa mi sada nakon par godina što imam istu konfiguraciju samo iskri iz računala, otišla ploča, riknuo jedan monitor, riknuo jedan disk.
sad radim na posuđenoj četvorki i kemijam pare za nove djelove, a do prije par tjedana bi se zakleo u svoju mašinu
nasreću najbitnije stvari sam si ispekao što je nekakva polu-sigurnost
Mislim,meni nije jasno sto vi radite po racunalima da sve krepava,meni je u pet godina koliko imam komp rikluo jedan cooler i to tek prosle godine i otisao mi je jedan cd rom i to mojoj greskom.masina je bila na podu i ja sam zaboravila zatvorit ladicu od cd roma pa mi je klinka slomila vratasca.
Inace mi nikad nista nije pregorilo samo od sebe.
možda je tvoj komp od nekog drugom materijala, ja nisam bez kompa od '82 i u tom razdoblju sam doživio jako puno otkazivanja određenih komponenti i iz istog sam i naučio da podaci na samo na jednom disku nisu najsigurniji
budala uči na svojim greškama (ja), pametan na tuđim
zweistein
26-10-2002, 22:26
Meni je jednom riknulo napajanje... A ja nisam imao backup. Vjeruj mi da sam 2 tjedna grickao nokte dok mi sve to skupa nije doslo s popravka, jer sam vec lagano mislio da mi je sve otislo sa diska.
Pametni znaju cemu sluzi backup.
Originally posted by zweistein
Meni je jednom riknulo napajanje... A ja nisam imao backup. Vjeruj mi da sam 2 tjedna grickao nokte dok mi sve to skupa nije doslo s popravka, jer sam vec lagano mislio da mi je sve otislo sa diska.
Pametni znaju cemu sluzi backup.
Slažem se.
Sjećam se da je u jednom staaarom Bugu pisalo da su samo dvije stvari sigurne u životu: smrt i gubitak podataka. Onaj tko nikad nije imao problema s gubitkom podataka će se s time suočiti u onom trenutku kad bu to za njega značilo gubitak vremena, podataka, novaca i živaca u maksimalnoj količini. S tim se nije za igrati.
Predlažem lijepo svakome da si kupi jednu jeftinu pržilicu i onda u WinXP-u lijepo bekapirati na CDRW i na hard svaku večer.
e ja imam komp 4 godine prije ni misa nisam znao kontrolirati sad znam dosta toga i jako mi je zanimljiv hardware e pazi crkla su mi 3 diska
1. fujistu (elektronika)
2. wb (bed sectori)
3. maxtor jednostavno crknuo
kako najlakse unistis disk bez fizickih ozljeda??? klokas ga kako?? povisis napon i on se brze okrece ako previse on rikne zanimljivo a??
e imao sam peha kupio ja kyro 2 e slusao sam one u bugu al kad ja to upalim u masinu prvo mi nije radio na ploci s sis chipsetom uzeo ja novu plocu onda 2-3 dana sve radi e onda crko fujistu hdd ma dobro kupim ja wd-a 20GB ajd radi 2-3 dana e onda graficka pocne srati pa spora pa cudni objekti (a nejvjerojatnije memorija na njoj(driveri nisu ziher)) dobro onda ja idem po gf2mx400 i on radi prva liga i s njim sam bio zadovoljan i rekoh ja vise nikad ne uzimam nest sta nije od nvidi-e sad imam gf4ti4200 i isto radi ok procesor amd obavezno nikad intel ja jos nisam sreo celerona koji radi brzinom nekog amd-a e jos nesto sam zakljucio maticna je zaista najbitnija i za nju se isplati dati vise kuna ona je najbitnija ja imam matsonic i to je katastrofa za mjesec uzimam msi il gigabyte il kak se vec pise
eto to od mene
mislim pa cekajte malo,pa sto ste se okomili sad svi tu na mene,pa koga briga zasto ja to imam na hdd-u,ja ne rujem i ne radim experimente po svojoj masini i zato mi jos nist nije riknulo,jer ako sam kupila procesor od 900 mhz onda mi je to valjda dosta i sigurno ga necu ic klokirat,a po maxtoru svi pljujete,a moja masina je tek s njim dosla na svoje.
Inace moja masina nije od niceg posebno,ko i svaka druga,samo sto ja ne rujem non stop po njoj serafincigerom i ne sluzi mi kao pokusni kunic.
Ma hajte ljudi pa sto radite po racunalima da vam svako malo nesto krepa,meni to nije jasno.A sto se tice przilice,napisala sam da imam przilicu i to postenu przilicu za 2 i pol soma kuna.
Polako sam pocela dobivati osjecaj da ste se okomili na mene cisto iz razloga jer sam zensko,a zna se da kod nas vlada misljenje da zensko ne zna nista o racunalima,e pa tu se gadno varate.I ja isto nisam znala ama bas nista kad sam kupila komp,al sam naucila.Dovoljno je da velim da svim frendovima dovodim racunala u red.
Eto toliko,mislim da sam sve rekla i ne mislim se vise osvrtati na ovu temu,jer svi vi pise samo kako vam crkavaku masine,a to se uopce ne odnosi na zadanu temu.
Ja sam napisala post u redu s temo i onda ajde udri svi po meni,ne znam zbog cega.
cybermaster
27-10-2002, 10:52
Nije mi se dalo sve citti pa neznam na cemu je ova rasprava o konfiguracijama zavrsila,no cini mi se da sam vidio da se prepirete oko toga treba li snimiti vrijednije stvari sa diska na cd?!:zbunj:
Znaci i ova tema je 100% profulana!:krele:
zweistein
27-10-2002, 14:31
mislim pa cekajte malo,pa sto ste se okomili sad svi tu na mene,pa koga briga zasto ja to imam na hdd-u,ja ne rujem i ne radim experimente po svojoj masini i zato mi jos nist nije riknulo,jer ako sam kupila procesor od 900 mhz onda mi je to valjda dosta i sigurno ga necu ic klokirat,a po maxtoru svi pljujete,a moja masina je tek s njim dosla na svoje.
Inace moja masina nije od niceg posebno,ko i svaka druga,samo sto ja ne rujem non stop po njoj serafincigerom i ne sluzi mi kao pokusni kunic.
Ma hajte ljudi pa sto radite po racunalima da vam svako malo nesto krepa,meni to nije jasno.A sto se tice przilice,napisala sam da imam przilicu i to postenu przilicu za 2 i pol soma kuna.
Polako sam pocela dobivati osjecaj da ste se okomili na mene cisto iz razloga jer sam zensko,a zna se da kod nas vlada misljenje da zensko ne zna nista o racunalima,e pa tu se gadno varate.I ja isto nisam znala ama bas nista kad sam kupila komp,al sam naucila.Dovoljno je da velim da svim frendovima dovodim racunala u red.
Eto toliko,mislim da sam sve rekla i ne mislim se vise osvrtati na ovu temu,jer svi vi pise samo kako vam crkavaku masine,a to se uopce ne odnosi na zadanu temu.
Ja sam napisala post u redu s temo i onda ajde udri svi po meni,ne znam zbog cega.
a) meni je tako svejedno da li si musko ili zensko
b) niti ja nisam radio neke velike eksperimente, jednostavno je napajanje roknulo. Cak nisam imao toliko stvari prikljucenih - jedan HDD, CD-ROM, VGA od 4MB, zvucna i modem.
c) ne moras ti ici overclockirati procesor da bi ti roknuo hard... Tako ti jedino moze roknuti procesor :p.
d) razlicite masine drugacije podnose razlicite diskove - neki se kunu na Maxtor, neki na WD (ja inace na WD :))
e) sto radimo na racunalima? Ja osobno pisem, crtam i klikam misem po onim simpa ikonicama na desktopu... :p
Inace, meni je komp roknuo jednom u zivotu, ali to je dovoljno da naucim da svaki tjedan (najmanje) pohranim najvaznije stvari na par disketica (neam przilicu :(). To ukljucuje: moj site (tj. sve moje siteove :)), neke dokumente od starog, vazne mailove, itd.
BTW, znam ja par cura koje o kompovima znaju vise od mene... Tako da ne mislis da je u pitanju neka diskriminacija :p.
mislim pa cekajte malo,pa sto ste se okomili sad svi tu na mene,pa koga briga zasto ja to imam na hdd-u,ja ne rujem i ne radim experimente po svojoj masini i zato mi jos nist nije riknulo
Hehe ništa ti nije riknulo ne zato što ne experimentiraš.... Sheer luck, zato ti ništa ne rikava! Hoćeš reći da u potpunosti vjeruješ HEP-ovoj naponskoj mreži da struje nikad neće nestati i da napon nikad neće drastično pasti? Ja njima ne vjerujem otkako mi je jedan power failure prije par godina doslovno uništio hdd.
Isto tako, zar vjeruješ u nepogrešivost magnetskih (disketa, disk) ili optičkih medija da se nikad neće pokvariti ako snimiš podatak na njih? Ni zvijezde ni galaksije nisu vječne, pa kako bi to onda bio jedan hard disk. Svaka stvar na svijetu ima svoju crnu rupu.
Softver je zbagiran, iz čistog mira sutradan ti može nestati tisuću mailova koje imaš na disku (ja ih imam par desetaka tisuća u svakom mail programu s kojim radim); Hardver se proizvodi u Kini i na Tajvanu gdje nisu u stanju ni pošteni manual na engleskom napisati - njihovom hardveru vjeruješ? Jer sigurno je 98% hardvera koji imaš napravljeno tamo, nismo mi te sreće da imamo njemačke ili japanske komponente u kompu.
Bottom line: nitko te ne napada, dapače. Ti radi sa svojim kompom što želiš, ali preporučujemo ti da učiš na našim greškama i iskustvima. Vas sretnika koji ne dobivate spamove i kojima se ne kvari hardver ima jako malo, no čak i ako si tako sretna, nikad se ne zna kad će ti Fortuna odrediti da prijeđeš u kamp običnih smrtnika :)
Originally posted by višnja
Bottom line: nitko te ne napada, dapače. Ti radi sa svojim kompom što želiš, ali preporučujemo ti da učiš na našim greškama i iskustvima. Vas sretnika koji ne dobivate spamove i kojima se ne kvari hardver ima jako malo, no čak i ako si tako sretna, nikad se ne zna kad će ti Fortuna odrediti da prijeđeš u kamp običnih smrtnika :)
predivno sročeno... svaka čast... :doki:
Mislim,meni nije jasno sto vi radite po racunalima da sve krepava,meni je u pet godina koliko imam komp rikluo jedan cooler i to tek prosle godine i otisao mi je jedan cd rom i to mojoj greskom.masina je bila na podu i ja sam zaboravila zatvorit ladicu od cd roma pa mi je klinka slomila vratasca.
Inace mi nikad nista nije pregorilo samo od sebe.
A ovo mi samo govori koliko se ti to dobro razumijes u racunala.. .. Nije niti cudo da ti nista nemoze riknuti u pet godina, kad neznas nista drugo osim klikati po ljepim ikonicama windowsa, slusati muziku, pricati sa frendicama na icq-u i gledati filmove.. I onda pitas [B]"Mislim,meni nije jasno sto vi radite po racunalima"...Imam samo jedan odgovor na ovo: :zbunj: :kalashnik :krele:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.