PDA

View Full Version : MySQL,joomla i windows 2003

bada
19-01-2007, 12:38
Radim trenutno portal u joomli koji bi trebao postaviti na server windows 2003 koji podržava MySQL i PHP. Joomlu sam i uploadovo i sada bi trebao izvršiti upload mysql baze koje nema na serveru jer je windows 2003. Što da napravim jer sam bazu napravio na svom kompu i instalirao joomlu i sve normalno radi. Što bih trebao još prebaciti na server: Mislim na MySQL, dali je dovoljno prebaciti samo bazu na server ili cijeli folder MYSQL. Radio sam to na linuxu i tamo već imaju baze tako da se nisam sa tim do sada susreo.

Sljaker
19-01-2007, 13:25
Bježi koliko god možeš brže od tog servera. Iskreni savjet...

Naime, vjeruj, PHP jednostavno nije napisan za Windows server. Koliko god je stabilan na *nixu, toliko je grozno nestabilan na Win serveru. Ista priča je sa MySQL-om.

djomla
19-01-2007, 13:37
Zasto bi bjezao?? Sta je bas tako grozna situacija?

Meni neke aplikacije rade bas na win serveru i ponasaju se sasvim normalno. Doduse nije neko opterecenje s posjetima ali za sada sve naj normalnije.
Također ima i par joomla siteova ... bez ikakvih problema :|

bada
19-01-2007, 13:40
Ma to radim za jednu udrugu i to besplatni. S tim da mi je ovo prvi ovakav slučaj i zainteresiralo me je čisto da isprobam. Server je od nekog njihovog sponzora(lokmer) koji je trebao napraviti CMS sa asp-om. Alisada je situacija ovakva da bih trebao probati postaviti JOOMLU na taj server.

Sljaker
19-01-2007, 13:45
Neki moji kolege i ja smo detaljno testirali PHP i MySQL na Windows 2003 serveru.
Jednostavno, nismo to uspjeli natjerati da radi stabilno. Niti jedan stress test nije prošao, a mislim i da je bio ovdje prilično opširan thread o tome.

djomla
19-01-2007, 13:55
Neki moji kolege i ja smo detaljno testirali PHP i MySQL na Windows 2003 serveru.
Jednostavno, nismo to uspjeli natjerati da radi stabilno. Niti jedan stress test nije prošao, a mislim i da je bio ovdje prilično opširan thread o tome.

mislim da takvih kvalitetnih thread-a i fali na ovom forumu :)

djomla
19-01-2007, 13:57
Ma to radim za jednu udrugu i to besplatni. S tim da mi je ovo prvi ovakav slučaj i zainteresiralo me je čisto da isprobam. Server je od nekog njihovog sponzora(lokmer) koji je trebao napraviti CMS sa asp-om. Alisada je situacija ovakva da bih trebao probati postaviti JOOMLU na taj server.

pokupi joomlu sa tog servera sada, dumpaj bazu. Tamo na windozama podesi PHP, mysql i prekrcaj bazu. Promjenis parametre jooml-i i trebalo bi sve raditi.

bada
19-01-2007, 13:57
Mislio sam da će biti problema. ali samo me zanima da napravim upload samo baze dali će ona raditi ili bi trebao na serveru raditi nekakvu instalaciju ili sl. za MySQL. U svakom slučaju budem isprobao, ništa me ne košta.

djomla
19-01-2007, 14:25
pa ne znam o kakvom je serveru rijec. Ako ti nema mysql-a onda bi trebala instalacija ici. U koliko ima onda samo prebaci bazu.