PDA

View Full Version : Open source Forum - K2Forum

Kongi
06-01-2002, 22:19
Evo i prvi open sorce projekt na webmajstori.net.

Radi se o vrlo jednostavnom forumu. Napisao sam ga za potrebe svog sitea za brucošijadu informatičkog odjela tehničkog veleučilišta ( http://come.to/brucosijada )

Sposoban je stvoriti novu temu i postove u njoj te normalno to sve pročitati.

Ono što mu fali je nekakav administracijski dio i formatiranje izgleda posta (recimo ako pređete u novi red da se to iz novog reda zaista napiše u novom redu).

Sve u svemu u zipu se nalazi file koji malo pobliže opisuje sam forum i njegove fileove.

Postoje i neki bugovi u njemu (prikaz broja postova neke teme javlja grešku ukoliko nema postova za tu temu).

Sve u svemu, nadam se da će netko skinuti ovaj forum i pridonijeti njegovom razvoju.

Ovaj thread je službeni dom projekta tako da sva pitanja i nejasnoće, kao i svoje izmjene možete postati ovdje. To je ujedno i prvi uvjet korištenja foruma. Drugi uvjet je da ga ne smijete prodavati (zarađivati na njemu).

Mexx
07-01-2002, 09:34
Poz,

nadam se da ces nastaviti raditi na njemu, zgodno izgleda iako je jos daleko od open source foruma kao sto su phpBB i tForum :)
Po mom misljenju, za prvi daljnji korak koji trebas uraditi na njemu je da mu napravis fin control panel, funkcije za editiranje, kvotanje i sve sta uz to ide, a kasnije i neke kozmeticke zahvate aka boje, smajlovi i BB code, posebno pripazi na to da ti se u forumu ne moze umetati HTML kod, jer je poznato da vrecina ipak jos koristi windows platformu, hehe, a onaj bug c:\con\con, jos uvijek radi :)

Sretno sa projektom

Kongi
07-01-2002, 11:05
... da će se naći neka dobra duša sa malo znanja i pomoći mi u razvijanju ovog projekta.

Znam da mu fali 1001 stvar, ali nemam se baš vremena baviti svojim projektima u zadnje vrijeme. Imam nekih komercijalnih poslova uz ispite na faksu tako da sam sa slobodnim vremenom jako ograničen.

Ali sa vremenom sve će se tu naći.

Mexx
07-01-2002, 12:10
Imas pravo, a sada jos vrijeme ispita dolazi, uh, faks i web tesko idu zajedno posebno jos kada si na faksu u nekom drugom gradu. :(

Kongi
07-01-2002, 23:09
... ne studiram u drugom gradu (iako od španskog do centra imao kao od Karlovca do Zagreba u podnevnoj špici).

Evo danas sam si stavio još malo tereta na leđa, ali još ništa o tome. Ne želim trčati pred rudo i ureknut stvar. Kužiš što mislim.

Kongi
08-01-2002, 14:09
zaboravio sam pohvaliti jedan alat za rad sa MySQl bazom koji toliko olakša i ubrza posao web programeru da u početku nisam mogao vjerovati da je besplatan.

radi se o PHP/MySQl administracjskom alatu.

ako skinete forum i otvorite tablice_baze.sql vidjet ćete ispis konstrukcije baze napravljene pomoću tog alta i tamo se nalazi i link gdje ga možete skininuti ( www.sourceforge.net )

ciril_stipsa
09-01-2002, 05:33
MySQL Front? E za TO nisam mogao vjerovati da je besplatno... Windows aplikacija koja se s MySQL-om ponasa pomalo accessoidno i to cini odlicno :)
URL (http://anse.de/mysqlfront/)

Zeljko
02-02-2002, 21:16
Obozavam ove male domace forume :)
Ovi veliki kao vBulletin, UBB itd nisu vise toliko zanimljivi..

Ovaj nego htio sam reci da mi nije jasan onaj bug sto ima u ovom forumu.. Naime kreirao sam novu poruku i nisam dodao niti jedan reply, i pisalo je 0 postova... Forum sam isprobao lokalno na kompu....

Nego nevezano pitanje za ovaj post, kongi mozes li mi reci jednu stvar, zanima me nesto u vezi php-a...

Koja je funckija za povezivanje dvije stvari u php-u.. Da budem precizniji recimo imam $ime varijablu i sad zelim napraviti nesto tipa

$nesto =$ime I JOS NEKI DODATAK

recimo u asp-u mozes povezati stvari sa znakom &

nesto=nesto & nesto drugo

e kako ovo izvesti u php-u... Znam da je glupo pitanje, ali nemam pametnog odgovora ;)

Kongi
03-02-2002, 15:06
umjesto & koristiš .

npr

$ime="Kreso";
$prezime="Kondza";

$ime_i_prezime=$ime . " " . $prezime . " studira informatiku";

Što se buga tiče, dosat mi se čudno ponaša. Krivo prati datume postanja kada ima više tema. Moram se malo pozabaviti sa time. Budem ga dovršio, dodao mu nekih karakteristika te ga bubnuo na jedan site koji sam počeo raditi pa ću ga postati.

max
08-02-2002, 21:06
moze i ovako :

$ime="eric";
$prezime="degen";

$prezime_i_ime="$prezime $ime";

marko.radelic
23-03-2002, 21:25
-

cyberphere
26-04-2002, 19:41
Forum ti je odličan. Vidim da tražiš nekoga tko bi ti pomogao u razvijanju. Mogao bih ti ja pomoći jer sada nemam baš šta radit pa mi je dosadno!! Napravio sam jednu vrlo jednostavnu instalaciju u jednoj datoteci koja se pokrene i u njoj se upiše host, username, pass i ime baze i on je sam ubaci u MySQL bazu. Ništa komplicirano ali eto za poćetak!! Morao sam ga zipati jer nije ga htjeo uplodati

Kongi
28-04-2002, 18:18
zahavljujem.

budem danas sutra napravio novi zip sa ovom skriptom.

Jedini bad je to sto si omogucio odabir baze u kojoj se stvaraju tablice.

Ja budem tu jos dodao da se ukoliko ta baza ne postoji stvori i da se u klasi automatski namjesti ime te baze na pravo mjesto.

cyberphere
29-04-2002, 00:07
Ako bude trebalo još nešto napraviti samo mi javi