PDA

View Full Version : frameovi

Dubrovcanin
29-09-2002, 11:08
alo.... zasto ne koristiti frameove na stranici?

cyberphere
29-09-2002, 11:38
Jedan je razlog zato što stranica izgleda jako ne profesionalno

katakombe.com
29-09-2002, 12:58
Originally posted by cyberphere
Jedan je razlog zato što stranica izgleda jako ne profesionalno

Ma ko to kaze? :krele: :cugi:

Dubrovcanin
29-09-2002, 14:35
ima li jos neki razlog?

Dave
29-09-2002, 14:37
Jos jedan razlog je indeksiranje stranica.
A jos jedan - ne trebaju ti :) (shala mala)

cybermaster
29-09-2002, 14:37
Originally posted by Dubrovcanin
ima li jos neki razlog?

meni se jednostavno ne svidaju,a malo gdje sam cuo da ih netko hvali,vecina je protiv!A sve sto se moze napraviti frameovima,moze i bez njih,a da izgleda puno bolje!

zweistein
29-09-2002, 14:42
Hmmmm... to je ono, netko prije par godina rekao da frameovi ne valjaju, a onda svi za njim poceli to govoriti iako ne kuze zasto frameovi ne valjaju.

Pravilnim koristenjem frameova se mogu napraviti cuda, dodavanjem navigacije na dnu stranice (tekstualne naravno) mice problem navigacije (ako frameove koristite za navigaciju), itd.

Iskreno, nisam neki veliki fan frameova jer do sada mi se niti jednom nisu pokazali korisnima, ali frameovi mogu znaciti puno na vecim siteovima.

I nije istina da izgledaju neprofesionalno - postoji mnogo siteova koji koriste frameove a izgledaju profesionalnije nego oni koji koriste tablice...

spyder
29-09-2002, 14:57
gledaj, frameovi su bili IN prije jedno 3 do 4 godine ...

Zwei, nije istina da je netko rekao da ne voli frameove, pa da je to ušlo u "modu" da ljudi ne vole frameove.

O.k. čast iznimkama ima jako dobrih sajtova koji su napravljeni pomoću frameovima, ali većina su u qrcu ...

Zaboravi frameove ...

Aj hejt frejms ....

zweistein
29-09-2002, 15:14
A ja mrzim Flash, pa sto? Kad vidim neki site tipa yulia-nau.de, 2advanced.com, blitzds.com i sl. vidim da u tome ipak ima nesto. Isto je i za frameove... Vjeruj, ja cu ti prvi preporuciti da ne koristis frameove, ali ima slucajeva u kojima su oni vrlo dobar izbor.

Dubrovcanin
29-09-2002, 18:52
dobro shvatio sam..... uglavnom cu ih koristiti ako mi tako bude odgovaralo prema siteu... jer vidim da ima ljudi koji su se podijelili na grue "tkovoliflahs" ili obrnuto ili "tkomrziframeove"....mislim to je besmisleno... treba koristiti ono sto ti najvise odgovara u datom momentu. A ne nekoristiti flash ili nesto drugo zato jer svi drugi govore da to nije u modi - to je smijesno :-)

a dobro.... sto se tice FLasha - ima nekih stranica koje je dobro napraviti u Flashu jer izgeldaju atraktivno i u HTML NE MOZE NISTA!!! (bas nista) - jer je statican - to su stranice nekih kratnih prezentacija, mozda nekih pjevaca i super su napravljene i nema razloga da se takve stranice ne prave u FLashu -
ti zwein kazes da MRZIS Flash - ne razumijem .. zasto ga bas toliko mrzis :krele:

spyder
29-09-2002, 21:12
Postoji nešto slično Flashu ... a to je DHTML (Dinamic HTML) no nemože se mjeriti kvalitetom, ali ima velike mogućnosti ...

Vidio sam stranice koje su tak super "DHTMLizirane" da nemožeš vjerovati ... ali ponavljam (da me nebiste krivo shvatili) nemože se mjeriti s kvalitetom flash animacija

Što se tiče frejmova, ne volim ih jer su u 85% slučajeva zlorabljeni baš kao i Java i Flash (čast iznimkama)

Preporučam ti da frejmove koristiš u krajnjem slučaju, a najveći problem kod frejmova je indexiranje, i još drugi problemi ... stoga ti preporučam da ih ne koristiš !

Dubrovcanin
29-09-2002, 21:25
tnx