PDA

View Full Version : Prijedlog o Novom uređenju foruma

Diaulus
16-01-2007, 12:12
Ja predlažem da se temu na ovom forumu sortiraju i grupiraju drugačije. Evo kako bi to otprilike izgledalo:

HARDWARE
- Općenito
- Računalne komponente
- Kupujem, prodajem, m9ijenjam
- Recenzije radova

SOFTWARE
- Općenito
- Operacijski sustavi
- VB i VB.NET
- C# i C++
- Ostali jezici
- Recenzije radova

INTERNET
- Općenito
- Oglašavanje, promocija i zarada
- Serveri i Hosting
- HTML, Dizajn, Grafika i Flash
- ASP i ASP.NET
- PHP
- JAVA
- Ostali web jezici
- Recenzije radova

WEB MAJSTORI
- Komentari i pitanja

To je otprilike. Bitna je ova podjela na Hardware, Software, Internet i Web Majstori.
Smatram da je pola trenutnih foruma beskorisno.

----

I DEFINITIVNO predlažem redizajn stranice jer ovaj je dizajn još iz 1985. I novi dizajn prilagodite za 1024x768 rezoluciju. Pa ko još koristi 800x600?

cybermaster
16-01-2007, 12:29
bolji je trenutni raspored na forumu

krnja
16-01-2007, 12:30
bolji je trenutni raspored na forumu
slažem se

Davor B.
16-01-2007, 13:54
Ja se ne slažem

djomla
16-01-2007, 13:57
to je raspored malo nalik na elitesecurity.org ... nije lose ... al svejedno mi je kakav je raspored. Snalazim se i ovako ..

Rašo
16-01-2007, 14:04
Ma ovako je najbolje jer smo se svi naućili na to....a šta se tiče dizajna foruma nebi bilo loše malo to uljepšati....

Sky
16-01-2007, 16:52
Ja samo klikam na link "New posts" tako da me previše ne zanima raspodjela. Ona tema koja me zanima, na nju kliknem.

<[cyber]>
16-01-2007, 16:57
Isto kao i sky samo klikam na new post.

kezo
16-01-2007, 17:48
vidim da bi gurao asp i asp.net u isti forum kao što je i sada. Po meni je to isto kao da je forum nazvan php i asp.net. Pa ja zalutam u forum o asp-u koji me uopće ne zanima a nema nikakve veze sa .net-om osim ta tri slova.

vjerujem da je to postavljeno tako iz nepoznavanja područja, jer bez obzira što svaki zasebno ne bi imao previše postova zajedničkog nemaju puno.

Sljaker
16-01-2007, 17:50
Pitanja:
1. Što će na WM.net glavni forumi tipa "Hardware" i "Software"?
2. Kakve Recenzije radova pod Hardware?
3. Zašto odvajati .NET jezike?
4. Što na WM.net napraviti sa C++?
5. Kakve Recenzije pod software?
6. Zašto ASP i ASP.NET u isti podforum (ta greška postoji i sada)?
7. Zašto ovo zgušnjavanje u podforumima Internet?

I na kraju, zašto ići na širenje WM.net kompetencija, umjesto daljnje specijalizacije?

kezo
16-01-2007, 18:00
sad čitam tvoj prijedlog detaljnije i ta podjela je grozna. VB i VB.NET imaju manje zajedničko nego C# i VB.NET (čak i JAVA ima više doticaja) kojeg s spojio sa C++ koji s istim nema nikakvog dodira (pretpostavka da je riječ o unmanaged C++), zatim ASP i ASP.NET (to sam već spomenuo) i guranje Flasha s HTML-om i dizajnom

jako loše

tsereg
16-01-2007, 19:01
vjerujem da je to postavljeno tako iz nepoznavanja područjaUzgred, iz upravo tog razloga je tako i sada postavljeno na forumu. Naime, kada ne bi bilo tako, imali bismo hrpu postova o ASP.NET-u u ASP forumu i postova o ASP-u u ASP.NET forumu - ovdje pitanja lesto postavljaju početnici. A kada bismo to i lopatali kao da nemamo drugog posla, opet to mnogima ne bi puno što značilo.

Pogledaj samo koliko čistih pitanja o MySQL-u postoji u forumu za PHP...

tsereg
16-01-2007, 19:05
Pitanja: (...)Odgovor: "crtači kućica".

kezo
16-01-2007, 19:43
Uzgred, iz upravo tog razloga je tako i sada postavljeno na forumu....

možda si u pravu, ali vodeči se tom logikom onda je jedan forum dobar za sve. A, po meni, ovo bi ipak trebao biti stručan forum što znači da se početnici trebaju prilagoditi struci, a ne struka početnicima. Na taj način će početnici brže napredovati, jer ovakva podjela sugerira početnicima da je to vrlo slično ako ne i isto. Što uostalom i pokazuje prijedlog Dialusa. Nije meni teško kliknuti koji put više da bi shvatio da je pitanje vezano uz asp a ne .NET, ali to nije ideja podjele na forume.

DSCom
16-01-2007, 19:59
Ma meni je bitan položaj "New posts"-a :)

Sljaker
16-01-2007, 20:10
Odgovor: "crtači kućica".
:) :D

Diaulus
16-01-2007, 20:48
Ja sam reko da je to otprilike kako bi ja napravio. Taj post sam napiso u pola minute pa nisam baš sve razradio. Bitno mi je ovo
HARDWARE, SOFTWARE, INTERNET. Mislim da se tako lakše snaći.

Za Šljakera:
2.) Recenzije hardwarea npr. PC moding, matične ploče, grafičke...
5.) Recenzije software npr. komentari IE7, FF, Windows Vista, Visual studia, Dreamweavera...

I ja isto mislim da treba odvojiti ASP i ASP.NET, ali onda bi trebalo razdvojit i ASP.NET VB i ASP.NET C#

I zamjenio bih samo redosljed:
Internet
Software
Hardware
VM Forum

Sljaker
16-01-2007, 21:13
OK, sad je malo smislenije.

Ali, što će ti hardware i software na webmasterskom forumu - pogotovo kao glavni forumi?

Zatim, C# i VB.NET imaju puno više dodirnih točaka nego ASP i ASP.NET.

Inače, ovo je forum o Internetu, tj. o zanatima koji se koriste na Internetu, ne o informatici. Zašto onda posebno izdvajati Internet? Hardware i software ovdje imaju potpuno pomoćnu ulogu pa su zato i zastupljeni u PODforumu "Komp, softver i ...".

susjed
16-01-2007, 22:49
Slažem se treba u daljnju specijalizaciju internet tema. Možda dodati web 2.0? :) (sigurno bi bilo posjećeno)
Meni je isto bitan New Post, zato mi nije bitan broj poglavlja, jer bi vjerovatno više lutao u potrazi za sadržajem koji me zanima.
A kako je krenula pretvorba i privatizacija, ne bi se ni čudio da dođe pokoja "vanjska tema" :zub:

Sve u svemu, ja sam za daljnju specijalizaciju teba vezanih uz internet, ne gadgete ili što već, a promjena dizajna bi bila barem korektna s obzirom na ostalu zapuštenost.

ZokiHR
16-01-2007, 22:57
isto klikam samo na New posts, povećajte tu tipku i sve super

tsereg
16-01-2007, 23:08
Samo klikneš na "Što ima?" tipku na WM-toolbaru i što ćeš više?

tjodalv
16-01-2007, 23:11
Ja mislim da nema smisla odvajati ASP.NET, C#, VB.NET, nego sve to nazvati .NET, a ASP 3.0 bi bio zaseban. Također se slažem s šljakerom da nema potrebe posebno kategorizirati hardware jer ovo nije hardware forum već webmajstori.net forum. Ista stvar je i s C++ i ostalim ne-web jezicima.

Ja mislim da je forum prilično dobro posložen ovakav kakav je sad. Jako lijepo je sve to kategorizirano na http://www.sitepoint.com/forums/

Diaulus
17-01-2007, 00:24
Evo sastavio sam prijedlog:

INTERNET
- HTML i CSS
- Grafika
- Flash animacije
- Java
- PHP
- ASP
- ASP.NET
- CGI
- Baze podataka i SQL
- Dodatci za stranice
- Web domene
- Web hosting i web serveri
- SEO, Promocija i zarada
- Predstavite Vaše radove

SOFTWARE
- Microsoft Visual Studio .NET
- Macromedia Dreamweaver
- Macromedia Fireworks
- Macromedia Flash
- Adobe PhotoShop

HARDWARE
- Kupujem, prodajem
- PC Moding

Web majstori - Forum
- Pitanja, komentari i prijedlozi

-------

Ja sam ASP.NET programer i ja ću lako naći ono što mi treba. Ali što je sa početnicima koji neznaju što je HTML, a kamoli ASP.NET? On će tebe pitat 'Kako da napravim web stranicu?', a ne koji su atributi a taga. Zato mislim da je ovakva podjela puno bolja nego stara.

--

PRIMJER:
Ja sam početnik koji je došao na ovaj forum i vidim forum

Početnici.
Dođem tu i pitam 'Ej ljudi kako da ja napravim web stranicu?'. I sad dođe Šljaker ili tsereg i vidi pitanje i kaže: 'Ej kolega prvo moraš skinut program za pravljenje web stranica. Program možeš naći na www.download.hr evo ti link. Ukoliko bude problema sa programom imaš forum Software > Macromedia Dreamweaver. Zatim moraš naučiti HTML i CSS. Evo ti par linkova sa WM na kojima možeš naći nešto o tome'. I ja počnem učiti, ali nakon nekog vremena pojavi se problem. Ja trebam nešto, a o tome ništa na VM. Vratim se na forum i tu vidim

HTML i CSS
I pitam 'Ej ljudi zanima me kako da maknem crtu ispod svojih linkova?'. Dođe šljaker, vidi to i kaže 'ej kolega moraš u CSSu napisat a {text-decoration: none;}'.
Šljaker malo prosurfa WM i vidi ej stvarno mi nemamo taj članak. Sad ću ja njega dodati tako da ubuddće nebi bilo problema. I sad ja svladao HTML i CSS i spreman sam za dizajniranje grafičkog sučelja. Vratim se na forum i vidim piše

Grafika
Uđem i pitam 'Ej ljudi evo ja spreman da krenem na dizajniranje grafičkog sučelja, pa me zanima gdje da počnem?'. Dođe kezo i kaže 'Ej rođak moraš prvo skinit program za grafički dizajn. Ja ti predlažem Adobe PhotoShop. Evo ti link za skidanje programa. Ako bude bilo kakvih problema sa programom imaš forum Software > Adobe PhotoShop.' I ja svladam PhotoShop, ali bi ja sad napravio neku animaciju za stranicu. Evo me opet na forumu i tu fino vidim

Flash animacije
I pitam 'Zanima me kako mogu kreirati flash animacije?'. Dođe DSCom i kaže 'Ej prijatelju moraš skinut program za pravljenje animacija. Ja predlažem Macromedia Flash. Evo ti link za skidanje. Ako bude problema sa programom imaš forum Software > Macromedia Flash, a ako te bude nešto zanimalo o flashu slobodno se vrati na ovaj forum pa ćemo ti pomoći.'. Nakon nekog vremena ja sav sretan napravio fora animacije, ali bi sad htio one padajuće izbornike. Šta sad da radim? Ajd reko ode na forum. I tu vidim piše

Java
Pogledam opis foruma i vidim piše 'Sa ovim možete napraviti padajuće izbornike'. Uđem u forum i pitam 'Ej ljudi evo mene zanima kako da napravim padajuće izbornike?'. Dođe tsereg i kaže 'Evo ti nekoliko linkova o toj temi sa WMa.'. Ja napravim to i sad hoću nešto drugo napravit. Vratim se na forum i kažem 'rollover efekt za slike?'. Dođe tsereg, pročita post i kaže sebi 'Ej, pa ni ja to neznam.'. Ode na Google tamo nađe, vrati se na forum i kaže meni odgovor i zapiše na VM tako da ako neko drugi bude tražio može naći. I nakon nekog vremena broj mojih stranica došo do 100. I sad ja trebam promjenit neki podatak na svih 100 stranica, al reko neda se meni to mjenjat. Odem na WM i tamo nađem članak o dinamičkim web stranicama, i tamo piše da mi za dinamičke web stranice treba

PHP, ASP, ASP.NET ili CGI
Ja jadan nikad čuo ni za jedno od ovoga. Odem na forum tamo vidim php, asp, asp.net i cgi. Odem na svaki od tih foruma i pitam 'Ej ljudi evo ja trebam počet pravit dinamičke web stranice. Jel' mi možete reći zašto da baš koristim taj jezik?'. Nakon nekog vremena proučim odgovore i zaključim da želim učiti ASP.NET. Odem na forum i tamo pitam 'Ja želim naučiti ASP.NET. Gdje i kako da počnem?'. Dođe Diaulus i kaže 'Slušaj lega ja sam ti stručnjak za ASP.NET. Trebaš imat Visual Studio, evo ti link za skidanje, Microsoft Framework, evo ti link i moraš instalirat IIS koji ti se nalazi na CDu od Windowsa. Također bi možda trebao kupiti neku knjigu o ASP.NETu. Ja ti predlažem ASP.NET - Brzi start u izdanju Miša. Evo ti link'. I tako ja učim o ASP.NETu, za sve probleme imam WM forum. Isto tako naučio i baze podataka. I moja web stranica konačno gotova. Al' ja bi sad modernizirao tu web stranicu. odem opet na forum i tamo vidim

Dodatci za web stranice
Tamo sam pronašo kako da mi stranica bude dostupna na mobitelu, a čak sam napravio i alatnu traku za svoju stranicu. I nakon dugo vremena sad bi tu stranicu trebalo stavit na internet. Al' kako? Odem opet na WM forum i tamo nađem

Web domene
Pitam ja tamo 'Ljudi šta je to domena, koja je najbolja i kako da dođem do svoje domene?'. Kad evo ga Dži, kaže 'Ak' oš hr domenu otiđi na dns.carnet.hr. Tamo imaš sve opisano, a ako hoćeš com, net ili neku drugu možeš otići na www.shopcentar.hr i tamo naći sve što te zanima. Kad kupiš domenu trebat ćeš web hosting uslugu. Više o tome pronađi na forumu Internet > Web Hosting'. Ja kupio domenu, i odem na

Web hosting i web serveri
Tamo mi dali neke linkove za hostinge, al' reko ja ću sebi ipak napravit svoj web server. Odem opet na taj forum i pitam 'Kako da napravim svoj web server?'. Kad evo Šljakera, kaže 'Ak oš napravit vlastiti web server moraš imat puno radne memorije.', a ja jadan imam samo 256Mb. Reko šta ću sad, kad vidim forum

Kupujem, prodajem
Ja tamo, akd ono vidim ljudi prodaju radnu memoriju po vrlo povoljnim cjenama. I tak ja kupio 16Gb rama, matičnu sa 2 dvo jezgrena procesora i par neonki. Nabrio ja svoje računalo i reko 'Šteta da ga svi ne vide.' Uslikam par slikica, stavim ih na neku stranicu za dijeljenje slika, vratim se na WM forum i tamo vidim

PC Moding
Objavio tamo linkove za slike. Ljudi vidili slike i kažu 'Ovaj je sigurno neki frajer kad ima tak fora računalo.'. Ja se vratio opet na forum Web hosting i web serveri i tamo mi ljudi rekli kako da pokrenem server. Ja napravio sve, sve super radi i tako ja stavio stranicu na internet. E al' sad je problem kako da ja promoviram tu web stranicu. Vratim se opet na WM forum i tamo vidim

Promocija, SEO i zarada
Reko 'Ljudi evo ja napravio svoju super-sexy stranicu i kako da ja sad nju promoviram, i po mogućnosti zaradim nešto od toga?'. Oni meni rekli tamo za neki Google il' tak' nešt', i ja malo istražio na WMu i našo tako o Google Adsense i Google Adwords i ljudi počeli dolazit na stranicu, a ja počeo zarađivat. Reko ajd da se pohvalim i ovima na WMu. Došo opet na forum, a tamo ima

Predstavite Vaše radove
Ja dao link za svoju stranicu, dobio puno komentara, neki kritizirali, pa ja popravio, neki predlagali, pa ja dodo, a neki pohvaljivali, pa ja zahvaljivo. Na kraju reko ode zahvalit ovima sa WMa, vidim forum

Pohvale, kritike i prijedlozi
Reko 'Gospodo hvala što ste me naučili sve o webu, i predložio bih da redizajnirate svoju web stranicu'. Oni odgovoriše 'Hvala što ste koristili naš forum i drago nam je da smo vam mogli pomoći. Što se tiće dizajna - Promjenit ćemo ga.'.

---------

I zato ja mislim da je ovakva podjela puno bolja od trenutne. Mislim da se trenutnim korisnicima nebi bilo teško naviknuti na ovo, a novima još manje. Pa vi sad procjenite

:rocjena: :rocjena: :rocjena: :rocjena:

Diaulus
17-01-2007, 00:43
Zaboravio sam još dodat Početnici pod internet. Forum namjenjen za sve početnike koji nemaju blage veze o htmlu, css i sl.
Dakle ide

INTERNET
- Početnici
- HTML i CSS
- ...

I također podržavam ovu ideju o dodavanju web 2.0 foruma

Sljaker
17-01-2007, 00:52
Doista si se potrudio.

Međutim, nisam siguran da shvaćaš što tražiš - potpunu promjenu koncepcije ovog foruma. Tj., ti bi od foruma gdje se iz hobija okupljaju webmasteri i slični, napravio virtualnu školu.

Međutim, W3CSchools već postoji i izvrsna je...

Mene, recimo, uopće ne bi zanimao takav koncept. Meni odgovara koncept foruma. Ali, to je samo moje osobno mišljenje...

tsereg
17-01-2007, 02:46
Ti imaš 21 forum. WM ima 36 foruma. Krenimo redom.

10 foruma je posve identično postojećima:

Grafika -> Dizajn i grafika
Flash animacije -> Flash i multimedija
Java -> JavaScript
PHP -> PHP
Baze podataka i SQL -> Baze podataka i SQL
Predstavite Vaše radove -> Recenzije
Web domene -> Domene
Kupujem, prodajem -> Mijenjam, prodajem, kupujem, tražim, nudim
Pitanja, komentari i prijedlozi -> Pitanja voditeljima foruma i weba
Dodatci za stranice -> Skripte i gotove web aplikacije

Tebi je ostalo 11 foruma, WM-u je ostalo 26 foruma.

7 foruma su čista dekompozicija postojeća dva foruma:

ASP -> ASP i .NET
ASP.NET -> ASP i .NET
Microsoft Visual Studio .NET -> Alati i tehnologije za izradu weba
Macromedia Dreamweaver -> Alati i tehnologije za izradu weba
Macromedia Fireworks -> Alati i tehnologije za izradu weba
Macromedia Flash -> Alati i tehnologije za izradu weba
Adobe PhotoShop -> Alati i tehnologije za izradu weba

Ad stavke (1) i (2):

To je skroz OK. Tako je i bilo predloženo od Šljakera tijekom prošle reorganizacije foruma, ali uoči da bi u praksi ta podijela bila tek taksonomska. U to vrijeme početnici nisu pačali baš razliku stvari (mnogi misle da je ASP programski jezik, a ne VBScript).

Još gore - tema za koju postoji 5 puta više interesa (forum PHP ima 5 puta više tema) bi ostala na jednom forumu, dok bi tema za koju postoji 5 puta manje interesa dobila 2 foruma - i to sve u vrijeme kada je još postojalo dosta animoziteta prema Microsoftu i flejmanja koja započinju pitanjem "Što je bolje PHP ili ASP?" (pitati Šljakera).

Konačno - otvoriti ASP forum sada znači otvoriti forum za odumiruću tehnologiju i premještati teme onih koji još nisu povezali konce. Ja bih radije preimenovao forum iz "ASP i .NET" u ".NET i ASP".

Ad stavke (3) do (7):

Ovaj forum ukupno ima 341 temu. A sada veliki broj pitanja o Dreamweaveru ili Photoshopu završava u forumu "Dizajn i grafika", i to iz jednostavnog razloga što je _jako teško_ problem _taksonomski_ isključivo svrstati u jednu tako precizno definiranu stavku. Pogotovo početnicima, padobrancima i ljenčinama koje puknu u prvi forum koji sliči. Evo ti DANAS otvorena tema u "Dizajnu i grafici": "Zanima me kako exportati grafiku iz photoshopa (psd) u flash ali da se ta grafika može editirati u flashu."

Sad razmisli o svojim forumima "Flash animacije" i "Macromedia Flash", primjerice.

Tebi su ostala 4 foruma, WM-u je ostalo 24 foruma.

2 foruma su čista kompozicija 4 postojeća foruma:

Web hosting i web serveri -> Web hosting, Podešavanje i sigurnost servera
SEO, Promocija i zarada -> Tražilice i optimiziranje, Marketing i oglašavanje, Partner i aff. programi

Ad stavka (1)

Mislim da su nekada davno te dvije stvari bile spojene, pa se u istom forumu pitalo o problemima s localhostom i o problemima s hostingom. Ovo su dosta različite teme. Zato "Web hosting" ima svoj forum, a instaliranje servera ima svoj forum, sa začinom sigurnosti servera. Ta dva foruma su namjerno odmah jedan ispod drugoga.

Ad stavka (2)

SEO je egzaktna TEHNIKA usko povezana s temama o tražilicama. Promocija i zarada su okvirne želje. "SEO" i "promocija i zarada" su u sličnom odnosu kao knjigovodstvo i dobar menadžment.

Forumi "Marketing i oglašavanje" i "Partner i aff. programi" su glavnina onoga ti navodiš pod ovom stavkom. S obzirom na strašnu popularnost "Aff. programa" u zadnje vrijeme na ovom forumu, predloženo je da se čak "Google AdSense" izdvoji u zasebni podforum, a ne da se sve stapa zajedno.

Tebi su ostala 2 foruma, WM-u je ostalo 20 foruma.

2 foruma su novi

CGI
PC Moding

CGI. CGI što? CGI kao "Perl i C" ili CGI kao "ne znam instalirati ovu skriptu, piše nešto CGI na njoj". Većina neće znati što da posta tamo.

PC Modding. Ja se ne sjećam da je na ovom forumu bilo i jedno pitanje o moddingu. Ikada.

Ti si 2 foruma sa 600 tema razložio u njih 7, četiri foruma s 1400 tema spojio u dva, a 10 si naprosto preimenovao.

Pažljivo pročitaj opise ispod naziva postojećih foruma.

Potom analiziraj i prikaži na primjeru 30 postojećih tema kako rascijepiti forum PHP u dva ili više foruma, ali tako da članovi znaju točno kamo postati, a moderatori da znaju prepoznati teme koje su krivo smještene.

Critical
17-01-2007, 13:42
Ja se slažem za promijenu dizajna, jer je ovaj već star, još kada nisam znao forum kada sam došao na ovu stranicu sa besplatne-stvari.com.

Diaulus
17-01-2007, 15:35
Dobro nema veze ako vam se nesviđa. Ja sam samo predložio.

Sljakeru nisam mislio pravit web školu, već malo više prilagodit novim korisnicima i početnicima u pravljenju weba. Ak' se vi neslažete onda neka ostane tako.

Ali definitivno predlažem redizajn i ukidanje "Mrtvih" foruma

tsereg
17-01-2007, 20:37
Mislim da sam ti argumentirao trenutni raspored foruma i skrenuo pažnju na primjer jednog konkretnog problema. Mislim da argumentirani odgovor nije "sviđa mi se" ili "ne sviđa mi se" odgovor.

dOktOr
18-01-2007, 23:37
Pohvale, kritike i prijedlozi

ja bi ostavio samo kritike jer pohvala nema, a prijedlozi se ne uvažavaju.

tsereg
19-01-2007, 01:35
Kako se ne uvažavaju? Prije nešto dana je bila tema o izdvajanju AdSensa i Googlea općenito. To ćemo sigurno spomenuti Višnji kada se nacrta na forumu. Ovdje je interes bio pokazan za razdvajanje .NET-a. I to ćemo spomenuti. To su bila dva prijedloga koja su argumentirana.

dOktOr
19-01-2007, 21:29
To ćemo sigurno spomenuti Višnji kada se nacrta na

Pošla je skupiti čekove od adsense-a u US.

jasi
20-01-2007, 13:10
bilo kuda AdSense svuda

višnja
30-01-2007, 00:44
Kako se ne uvažavaju? Prije nešto dana je bila tema o izdvajanju AdSensa i Googlea općenito. To ćemo sigurno spomenuti Višnji kada se nacrta na forumu. Ovdje je interes bio pokazan za razdvajanje .NET-a. I to ćemo spomenuti. To su bila dva prijedloga koja su argumentirana.

daš mi link na izvorni thread o guglu?

.NET: onda ćemo opet ući u one stare probleme s n00biesima.

slušam dakle, što napraviti.

tsereg
30-01-2007, 00:51
http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?t=15578

marko.radelic
12-02-2007, 12:48
NAPRAVLJENO:
http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?p=115230