PDA

View Full Version : mysql recovrey *.frm

dezlux
16-01-2007, 09:19
Pozdrav!

Imao sam malu havariju MYSQL5, sačuvao sam cijeli DATA direktorij sa *.frm i onim ibd datotekama. Čak sam sačuvao i datoteku ibdata1..

Postoji li kakva šansa da vratim tablice, barem strukture tablica u MySQL4

gog
16-01-2007, 12:35
Vrati na MySQL5, istu verziju koju si imao i na skršenom stroju. Ako se radi o linuxu, onda nasnimi negdje na diskk cijeli mysql folder (na debianu je na /var/lib/mysql) , editiraj /etc/mysql/my.cnf i zamijeni radni direktorij s ovim koji si spasio. Nemoj zaboraviti baciti jedan "chown mysql:mysql" na dotični direktorij. Resetiraj mysql i to bi trebalo biti to.

Napravi dump baze i uploadaj ga na novi stroj...

dezlux
16-01-2007, 13:21
Predpostvljam da je na windozama isto!

Ovako da ti objasnim šta mi se dogodilo. Prije mjesec dana napisao sam post o tome, dolje niže ali nitko nije odgovorio.

Radim sa bazom u UTF8, sve tablice su na UTF8, general_ci.

meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8"

i web stranicu sam postavio na utf8. Imam hrvatska slova ali povremeno. REcimo korisničko ime koje ispisuje u gornjem kutu ima ć ali tekst sadržaj nema (obadvoje vućem iz iste baze), sami upitnici, samo se š prikazuje. Par puta pritisneš reload i op evo ti ć ali sada je na korisničkom imenu Ał umjesto ć nije upitnik. Zašto je tu umjesto ć upitnik a tamo gore su dva znaka umjesto ć. Kao dvije vrste zapisivanja podataka (8bit i 16bit)

Tu sam puko i želio sam sve prebaciti na latin2. Zato sam pokrenuo MySQL Server config instanc i promjenio charset na latin2. NA kraju instalacije

Error (10006) cant openn service.

Sve sam napravio da pokrenem taj servis, i brisao ga sa sc.exe i ručno ga palio ali ga MySQL server config instanc više nemože vratiti. Čak ni baza više nije radila.

Dali sam nešto zeznuo sa charstom?

Onda sam se odlučio na MySQL4 (možda je stabilnija verzija) ali sada nemogu vratiti strukture tablica. Nisu mi bitni podatci samo da vratim tu hrpu čistih tablica i nastavim raditi jer rok se bliži kraju!

Kako izčitati strukture tablica iz onih datoteka, to se pitam.

Puno hvala!

dezlux
16-01-2007, 14:00
Vrati na MySQL5, istu verziju koju si imao i na skršenom stroju. Ako se radi o linuxu, onda nasnimi negdje na diskk cijeli mysql folder (na debianu je na /var/lib/mysql) , editiraj /etc/mysql/my.cnf i zamijeni radni direktorij s ovim koji si spasio. Nemoj zaboraviti baciti jedan "chown mysql:mysql" na dotični direktorij. Resetiraj mysql i to bi trebalo biti to.

Napravi dump baze i uploadaj ga na novi stroj...

Znaći ovo sam probao za windowse..

Uninstall MySql4, i obrisao sadržaj starog MYSQL5 direktorija (jer sve ima sačuvano na drugom mjestu).

Pokrenu instalaciju MYSQL5, MySQL Datafiles direktorij uvijek postavljam na D: jer sam misio da se tu čuvaju strukture tablica, charset latin1, i pokrenuo je servis.

MySQL5 radi.

Sada sam isključio MySQL servis
stari data direktorij prekopirao (*.frm , ibdata1, ib_logfile0, ib_logfile1) sam u novu svejžu instalaciju.
NERADI!

Gdje sam pogrješio?

gog
16-01-2007, 17:05
NE RADI je poprilično apstraktno. BTW, mislim da ne smiješ baš sve datoteke vratiti. Iz glavnog direktorija (gdje se nalaze podaci o tablicama) ne smiješ prebaciti one datoteke koje završavaju sa nekoliko brojeva, a možda čak niti ove gore navedene. Kod mene svak baza ima svoj poddirektorij sa podacima...