PDA

View Full Version : Koji e-shop koristiti?

webdomene
09-01-2007, 17:50
U Fantasticu imamo tri mogucnosti: CubeCart, OS Commerce i/ili Zen Cart.

Posto jos nemam iskustva s tim aplikacijama zanima me koji bi mi preporucili za koristenje???

Uvjeti koje trazim:
- sucelje na hr jeziku (ili lako prevodivo)
- cijene u kn
- svi artikli su npr. knjige ili casopisi u 90% slucajeva iste opcenite tematike
- prikaz artikla u listi sa kratkim opisom i fotkom, mogucnost detaljnog opisa uz vise fotki
- ocijene za taj artikl
- recenzije artikla

prodigyboy
09-01-2007, 20:33
U Fantasticu imaš tri mogućnosti: CubeCart, OS Commerce i Zen Cart.
Instaliraj ih i isprobaj sam. Ja sam za Zen Cart radi mogućnosti ali nije ga tako lako prilagoditi i prevesti.

Emir_sa
09-01-2007, 20:49
OsCommerce:

- sucelje na hr jeziku (ili lako prevodivo) | DA
- cijene u kn | DA
- svi artikli su npr. knjige ili casopisi u 90% slucajeva iste opcenite tematike | DA
- prikaz artikla u listi sa kratkim opisom i fotkom, mogucnost detaljnog opisa uz vise fotki | DA (uz instlaciju dodatnog modula za vise slika)
- ocijene za taj artikl | DA
- recenzije artikla | DA

No, OSC ima svojih mana. Neke od njih su ispravljene u Zen-Cartu (zasnovan na OSC-u), medjutim za OSC ima mnogo vise dodaznih (besplatnih) modula, nisam siguran da se isti mogu korstiti za Zen-Cart.

Inace, OSC se da srediti/prilagoditi da radi cakum-pakum i da to bude nesto ozbiljno!

webdomene
09-01-2007, 21:28
Hmmm... a da li recimo uz otvaranje online trgovine treba imati i SSL certifikate i sl. jer bi se tu recimo placalo putem internet bankarstva, virmana ili pouzećem?

Emir_sa
09-01-2007, 23:24
Ovisno od payment getway-a! Recimo kod 2CheckOut-a budes prebacen na njhovu stranicu i oni na svojim stranicama imaju vec SSL, tako da ti u ovom slucaju i nije potreban. Ukoliko ce se informacije o KK unoiti kroz forme koje se nalaze na tvom sjatu, onda ti definitvno treba SSL!