View Full Version : Zarada velikih siteova
Mislim na zaradu siteova tipa net.hr, index.hr..
Index.hr mi je jasno koliko zaradjuje, cim vidim koliko oni oglasnog prostora imaju, ali net.hr ima samo mojposao banner i gore rotaciju, i u toj rotaciji su vise od 50% njihovi banneri, pa me eto zanima kako oni odrzavaju financijsku stabilnost u svojoj firmi ?
Vjerujem da imaju dosta zaposlenih.
Jedom sam razmišljao o postavljanju bannera na stranice net.hr portala ali kada sam skinuo cjenik i pogledao cijene,doslovce mi se zavrtjelo u glavi.
Pa tamo uopće ne postoji pristojna reklama ispod 10000 kn.
Mislim na zaradu siteova tipa net.hr, index.hr..
Index.hr mi je jasno koliko zaradjuje, cim vidim koliko oni oglasnog prostora imaju, ali net.hr ima samo mojposao banner i gore rotaciju, i u toj rotaciji su vise od 50% njihovi banneri, pa me eto zanima kako oni odrzavaju financijsku stabilnost u svojoj firmi ?
Pa nisu banneri jedini način oglašavanja na net.hr postoje tu i sponzorirani članci i sponzorirane rubrike, banneri, nagradne igre, sponzorirani linkovi i sl. Bez brige namire oni sebe jako dobro.
Pogledaj si cijene malo:
Nagradni kviz 4.000,00 kn + PDV
Pop-up prozori 35.000,00 kn + PDV
Sponzorirani članak 3.500,00 kn + PDV
Sponzorirana kategorija 20.000,00 kn + PDV
Pa sad ti računaj.
ala brale st
26-12-2006, 02:12
samo se sjeti kad je zadnji put bija pop up na netu...
mislim da net sprema nekakvo iznenadenje... ovakav je portal vec 6 godina najmanje..
imaju 12 zaposlenih koji rade na net.hr
Pa nisu banneri jedini način oglašavanja na net.hr postoje tu i sponzorirani članci i sponzorirane rubrike, banneri, nagradne igre, sponzorirani linkovi i sl. Bez brige namire oni sebe jako dobro.
Pogledaj si cijene malo:
Nagradni kviz 4.000,00 kn + PDV
Pop-up prozori 35.000,00 kn + PDV
Sponzorirani članak 3.500,00 kn + PDV
Sponzorirana kategorija 20.000,00 kn + PDV
Pa sad ti računaj.
Znamo mi za cijene..pusti to..cijene stoje ali nitko se ne oglasava.
Ja nisam dugo vidio sponzorirani clanak na net.hr-u.
Tu i tamo im ulete one blesave kladionice za oglasavanje ali ne vidim druge firme koje se tu oglasavaju, tj non stop vrte svoje bannere.
Koliko vidim oni imaju sponzorirane 4 rubrike. Znači samo od toga imaju zaradu od 80.000,00 kn. Zatim tu su banneri. Neka im mjesečno uleti jedna popup reklama to je dodatnih 35.000,00 kn. Tu su i sponzorirani članci. Znači samo ovo kaj sam nabrojio im mjesečno nosi 115.000,00 kn.
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.