PDA

View Full Version : Office XP i speech recognition :-))

visnja
25-09-2002, 23:55
Okej ne znam jeste li isprobali onaj speech modul u Officeu XP. Radi super kad ga istreniraš i sve to, ali ima rečenica koje nikako neće prepoznati. Slučajnost ili zavjera? Procijenite sami. Evo što nikako neće prepoznati:

"Micosoft Windows sucks".

"This software is crap".

"Linux rules".

:zub:

futuro
26-09-2002, 00:12
Definitivno je zavjera u pitanju. Isprobao sam tu opciju čim sam instalirao xp i oduševila me, ali nisam vidio nikakvu veliku korist od nje, zgodno je za zafrkanciju. Moram isprobat ovo što si napisala... :)

visnja
27-09-2002, 00:17
Speech recognition od Officea je inače stvarno dobar, ali moraš malo vremena potrošiti na to da bi shvatio gdje su prednosti, a gdje nisu. Funkcionira dobro tek nakon 15 minuta treniranja, prije ništa.

RavenClaw
27-09-2002, 19:43
:) ;) Ja sam ga treniro dva dana i onda opet nakon toga nije raspoznavao riječi New i View, naime uvijek je mislio da je view.

visnja
28-09-2002, 15:45
Originally posted by RavenClaw
:) ;) Ja sam ga treniro dva dana i onda opet nakon toga nije raspoznavao riječi New i View, naime uvijek je mislio da je view.

Nitko nije rekao da je savršeno :-)
Ne znam još kakav sistem učenja ima Office XP. Svaki softver za prepoznavanje govora bi trebao imati učenje na vlastitim greškama.