PDA

View Full Version : zna li tko, hitno nam je

cybercow
18-09-2002, 22:01
Imamo ovakav preblem > Trebamo napraviti jednu CD-ROM prezentaciju. Materijali koje smo dobili - na bazi su web stranica - svi su manje vise u html-u, dakle i tekst i slike.

Pa pitanje glasi: Moze li se u FLASH-u prikazivati i parsati cisti html, slicno principu frame-ova. Naime napravili bi FLASH projektor u koji bi dinamicki za vrijeme izvodjenja ucitavao odabrane html stranice u neki dio prozora. Vase pitanje je sigurno - pa zasto onda ne napravimo sve u html-u ? Zato sto sve to skupa mora biti interaktivno, full screen, ima i nekoliko avi-ja za koje nam pase integrirani engine iz flasha itd. Dakle ne zelimo rjesenje preko browsera.

Ako netko zna neka nam baci odgovor, dosta nam je hitno

e1
19-09-2002, 01:36
dynamic text fileld (MX) ima imeFielda.htmltext parametar

Može donekle parsat i ucitani html kod, sa tim što prati jedino a href font//size/color, b, i, tagove. Ništa od ostaloga ne igra, i mislim da možete zaboraviti tabele, css i slično.
Možda postoji neki način, svakodnevno ljudi izbacuju komponente za flash pa je možda nešto izašlo i sada, no onako "naked MX" nemože to vrtit.

Napominjem još nešto, moglo bi vam se desit da ako učitavate .txt ili .html file, ukoliko je u ASCII /w1250 CP da vam naša slova nikako neće izbacivat. Meni je rješija problem TextPad i UTF-8.

još jedan "tip": ako direknto učitavanje tipa recimo:

loadVariables "tekst";
dynTXT.htmlText = tekst;

... ne radi, pokušajte prvo učitani tekst pridodati nekoj novodefiniranoj varijabli.
...ext";
var1 = text;
dynTXT.... = var1;

Neznam zašto se taj bug tu i tamo pojavi a neznaju ni na Macormediji.

dragance
19-09-2002, 14:18
Ne znam da li je bas resenje vaseg problema, ali
probajte jednu aplikaciju WebCompiler koja kao rezultat kompletnu web prezentaciju, sa sve slikama prepise u EXE fajl, koju treba samo pokrenuti. Moram priznati da nisam probao da Flash ubacim u prezentaciju, ali je dobro resenje kad treba prezentaciju kopirati na CD i dati nekom. Jos napravite odgovarajuci autorun.inf pa kad se ubaci CD samo se pokrene.