View Full Version : Razmjena Bannera Topsite
Upravo radim na jednom malom projektiću za sve nas koji se bavimo web dizajnom, i za one koji posjeduju osobne web stranice.
Možete reklamirati svoju tvrtu, obrt u biti sve.
E sada jedno pitanje: dali da zakupim domenu isključivo za gore navedeno .
Ili je bolje koristiti postojeću domenu gdje bih koristio kao poddomenu.
U drugoj soluciji bi bilo bolje jer na postojećoj domeni dnevno ima oko 35.000 unikatnih posjeta dnevno te bi bilo daleko bolje zbog posjećenosti nego sve izpočetka.
Drugo: a to je izbor kategorija, da napomenem sajt će biti na Engleskom.
Kreirao sam 20-ak kategorija.
Ovdje biste mi vi mogli sugerirati za kategorije.
Banneri bi bili isključivo 468x60 u gif-u veličine do 30 kb prosječno što nije uvjet ali zbog bržeg učitavanja.
Uz svaki link vaš opis do 20-ak riječi, ocijena vašeg sajta te dodati svoje komentare o vašem sajtu.
Biće postavljena dnevna, tjedna i mjesečna statistika vašeg sajta o ulazima i izlazima posjeta.
Da bi to sve funkcioniralo moralo bi se postaviti naš kod na vasem sajtu a bio bi veličine oko 150x50 px.
Biće dodano i mogućnost postavljanja linka (web dizajn, marketing, shop, portal).
Molio bih sve koji bi mogli pomoći (ne u materijalnom smislu) nego o vašem mišljenju kako bi bilo što kvalitetnije i bolje odrađeno.
Svaki komentar i sugestije su dobrodošle..
ala brale st
26-12-2005, 17:47
od mog malog krkhog znanja bi ti savjetovao novu domenu.. ...
- projekt je dovoljno velik da bi moga sam gurati
- vjerovatno nije ista tematika pa zasto ih onda vezati
- ko zna mozda jednog dana netko bude kupiti tvoj web a sta ces mu onda prodati...
vidim da ovaj tvoj sat-projekt gura dobro ako ima 35000 dnevno s google adsense, nemogu ni izracunati koliko bi imao love da moje stranice imaju 35 000 dnevno po sadasnjem prosjeku klikova... a sigurno ces uspjeti i i ove stranice dogurati do toliko....
Nova domena je aktivirana.
Sada pomalo u realizaciju, za početak ću nešto jednostavnije riješiti da vidim kako će krenuti.
Ako bude donekle zadovoljavajuće onda ćemo se malo proširiti.
Možda će biti zanimanja za oglašavanje ovim putem pošto će u potpunosti bite free.
..ala brale st.. ja sam zadovoljan sa svojim sajtom za koji sam napomenuo, ali ima ih još i nije ovdje mjesto za reklamiranje istih.
Idemo dalje..
Nova domena je aktivirana
Idemo dalje..
daj link što si takav :)
Matt nisam baš dobro razumio što pokušavaš napraviti..no ako se radi o link farmi
(koja zahtjeva zaseban kod na svakom site-u članu), ako se to radi...Matt...
joj ali onda mislim da je bolje da se to ne radi...
niti jedan site po prirodi stvari ne može imati toliko povratnih linkova koliko češ ih ti skupiti u npr. mjesec dana...ja sam svojoj maloj farmi osigurao preko 1,500 linkova u manje od mjesec dana..i eto me..već 9,10 mjesec SandBoxa..bez nade u rehabilitaciju...jednostacvno bacam 12 mjeseci rada u smeče jer sam mislim imao istu ideju kao sada ti...
Google jednostavno više ne voli takve stranice...previše liče na njega samog...kose se sa PR alogritmom...bar je to moje iskustvo...baza linkova sa većim ili manjim opisom, sa oglasima...
a ako ćeš to i raditi lakše će ti proći na nekoj staroj domeni koja je već etablirana u Giju, to je naravno lošije nego nova domena...
uglavnom daj malo pojasni...cijelu stvar
Sinisa OVDJE (http://www.crosat.com.hr/topsite.jpg) je link gdje je samo slika kako bi izgledalo kako sam zamislio, to je samo test faza.
Meni netreba nikakav pagerank ni slično, jednostavno sam zamislio povezati kodom sa svojom stranicom koji bi vodio na ovdje navedeno.
Moja je zamisao bila da povežemo nekoliko dobro posjećenih sajtova te da bi se kroz toplistu dalo mogućnosti da dobiju posjete i manje poznate i slabije web stranice.
Naš kod nije obavezan postaviti na vaš sajt ali bi bilo preporučljivo iz tog razloga jer će samo prvih 10 na top listi (kako odredim) biti prikazivan banner.
Naravno to će biti po svim kategorijama tako određeno da se svima koji su u vrhu top 10 navedene kategorije prikažu banneri a ostalima tekstualni link.
Dobro možda neće biti puno linkova pa će manje više svima biti banner prikazan.
Za veličinu bannera sam se odlučio jer je kao neki standard.
Na svom sajtu vodim statistiku klikova na bannere oglašivača a ti klikovi su dosta veliki.
Ja mislim da bi svima na neki način doprinijelo bar donekle na posjećenosti.
Ovdje (http://topsite.croteam-sat.org/) sam postavio jednu skriptu za probu da vidim dali ima smisla uopće oko toga se zezati, ja mislim da ima.
Ako bi bilo donekle dobro zašto ne pokušati..
Postavljen je TopSite te vas molim da malo navratite i da date vaše komentare .
Tko želi neka prijavi sajt a banner je 468x60.
Sada je na mojoj domeni ako bude dobro za sve onda ide na zasebnu domenu.
Prilikom prijave obavezno navedite opis vašeg sajta do 20 riječi.
Link ću aktivirati kad posjetim vaš sajt radi male provjere ..
Bilo bi dobro postaviti naš kod radi statistike, ali nije uvjet.
Upisati se možete OVDJE (http://www.croteam-sat.org/link/)
Pozdrav Svima..
Ajme forumaši šta je ovo , ni pozitivnih ni negativnih reakcija.
Treba li šta mijenjati, dodati izbaciti dajte ljudi malo oživite..
Ajme forumaši šta je ovo , ni pozitivnih ni negativnih reakcija.
Treba li šta mijenjati, dodati izbaciti dajte ljudi malo oživite..
nedostatak reakcija je reakcija sama po sebi...
Top-lista stranice mene osobno nikada nisu baš previše zanimale, teško je
biti među prvih nekoliko kada Tvoj i ostali sitovi imaju 100X više posjeta...
u svakom slucaju cu ubaciti sve svoje sitove (jedno 10-tak), nagovoriti cu i par frednova da se ukljuce....pa sto bude...al prvo idem popit kavicu
pozdrav matt, probaj postaviti to na poddomenu, poddomenu idi prijavi na pogodak kao novi site i .....they will come, kasnije to prijavi na sve ostale kataloge i javi se svima koji imaju uslugu upisa u kataloge da i Tvoj katalog listu uvrste u tu ponudu...
Drago mi je da si se javio Sinisa.
Nije bitno koliko tko ima posjeta za sve će biti mjesta.
To nemora biti top 10 može biti i top 50, ovo je sve testno ako zaživi ide na zasebnu domenu.
Tek poslije toga ide u upis.
Pod domena nije rješenje, na kraće vrijeme da ali na duže sigurno nije.
Ali zašto ne upisati niko ništa ne gubi, nema linkanja promotivnog materijala ni slično.
U toku će biti dodano još nekih mogućnosti no sve zavisi upravo od vas.
ala brale st
29-12-2005, 13:14
mislim da linkanje s banerima i nije najbolja ideja, ovako stane 6 linkova a bez banera barem 12, tesko da bih kliknuo na sljedecu stranicu, tebi to vjerovatno odgovara jer ce tvoje stranice bit pri vrhu a i vjerovatno i one koje ti donose lovu....
ideja mi se svida, no mislim da koncept rasporeda i nacin linkanja nije bas dobro izabran... s obzirom da bi moje znanje o ovome bilo Google pagerank: 2 mozda sam u krivu...
Predložite nešto:
Drugačiji raspored linkova, veličinu bannera, koliki opis, koliko linkova sa bannerima i bez bannera na uvodnoj stranici (može i neograničeno).
Banneri mogu biti i najmanji 88x31 (a nemoraju ni biti).
Statistika:
Da se prati kompletna statistika nekog sajta sa unikatnim posjetama, ukupne posjete, ulazi, izlazi (ili nešto od toga izbaciti).
Opcija i mugućnosti ima dosta, zato sam zamolio za za vaše razmišljanje, neodgovara koncept rasporeda i linkanja predložite nešto što bi bilo dobro nije problem sve se može riješiti.
Meni je naizgled dobro sve što ja sebi radim, (nevidim daleko) zato je uvijek dobro pitati druge za savjete i kritiku kako bi se poboljšalo.
..ala brale st.. nemojmo sve gledati kroz materijanu korist.
Nije sve u novcima (ima nešto i u šoldima)..
ala brale st
29-12-2005, 18:17
ma sve ti je u pinez.....
ja sam inace u zivotu minimalista pa tako preferiram male web stranice...
meni se svida primjer http://www.hr/wwwhr/tour/index.hr.html , poprilično jednostavno, nebode oći s puno boja, jednostavno za pregledavanje...
najavili su redizajn baš me zanima sto ce biti ...
The word you entered does not match the image.
???
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.